Mennyit kéne enni neki? Komolyan mondom néha kiakadok.
Ne haragudj de el nem tudom képzelni hogyan kellhet egy staffnak egy kiló kaja. Hasonló alkatú és felépítésű kutyám van (28 kg, csupa izom) és még egy közepes minőségű tápból is 350g körül van az adagja (persze mikor növésben van akkor még kicsit több), a prémiumokból kevesebb.
Nem tudom ezekre akonzervekre mennyit költesz (azt már előttem részletezték, hogy mit tartalmaznak), de ha nagy kiszerelésben veszel normális minőségű száraztápot, lehet hogy még olcsóbb is lesz.
A jó minőségű száraztáp kategóriába nem tartozik bele a Pedigree, a Friskies, a Chappy, a Darling és semelyik hasonló sem.
A minőség a Dog Chow, Happy Dog Natur árkategóriában kezdődik, és ezeknék sokkal jobbak is vannak.
Ne haragudj, de egy ilyen érzékeny izületű izomkutyát hatalmas felelőtlenség vágóhídi maradékkal etetni a növekedés időszakában.
Én nem vagyok egy prémium táp fetisiszta, de egy kölyök felnevelése jelentősen meghatározza és megalapozza a későbbi életét. Márpedig egy izomkolosszus ragadozó további ételét 4%-nyi vágóhídi maradékkal megalapozni nem egy életbiztosítás.
A konzervet felejtsd el, de tényleg. Nagyrésze víz, kisebb része vágóhídi melléktermék. Persze, hogy éhes marad utána. Nem sok tápanyag van benne.
Inkább adj neki minőségi száraztápot. Egy Dog Chow, Flatazor, Kennel's Favourite, Josera szintű táp már jó lenne. Ha többet is rá tudsz szánni, vehetsz neki pl. Acana, Orijen tápokat. Ezekben magas a hústartalom, kevesebbet is kell adni, mint pl. egy Pedigree típusú tápból.
És néha házikoszt nyugodtan mehet. De a fűszeres, csontos húsokat kerüld. Főzhetsz neki valamilyen olcsóbb húst vagy belsőségeket, rizzsel és egy kis zöldséggel. Egy kis
Amúgy normális, hogy éhes, hiszen most fejlődik, ráadásul a staffok eléggé mozgékony, aktív kutyák.
Ne félj attól, hogy elhízik. Valószínűleg lemozogja, de ha látod, hogy kezd kikerekedni, visszaveszel a kajából és egy hét alatt a régi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!