Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet kiképezni úgy egy...

Hogy lehet kiképezni úgy egy kutyát, hogy az idegeneket megtámadja, és ne csak megugassa?

Figyelt kérdés

Pumink van, rettentő éber és hangos, 6 hónapos. Már kétszer törtek be hozzánk és nem szeretnénk, hogy többször megtörténjen, de a környéken a színes fémgyűjtők igen aktívak...

Az, hogy mi lesz a betörővel, nem tud érdekelni, hisz én is adnék neki ráadást...

2011. ápr. 26. 18:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nekem 3 kuvaszom és 2 komondorom van a telkünkön. Hatalmas telek. Minden kutyám ételmegtagadást és őrző védő kiképzést kapott..de nem volt még rá példa hogy bejött volna valaki. Tábla kint van, 2 helyen is, szófogadó képzett kutyák...valaki bemászik magára vessen.
2011. ápr. 26. 19:43
 12/13 anonim ***** válasza:
Házőrzést nem nagyon kell tanítani, 1-2 éves kutyáknál már ösztönös. De egy pumi nem tud nagy kárt tenni senkiben, legalábbis szerintem.
2011. ápr. 26. 22:25
 13/13 anonim ***** válasza:
tudod én megértem az ötletedet, mert nagyon nagy probllémát tudnak okozni ezek a füstösképűek, de feltétlen a harapásra kiképezni több okból is butaság sztem. gondolj bele h nem vagy otthon egy környékbeli gyerek meg felcsimpaszkodik fogócska bújócska közben a kerítésedre. a kutyánka édesmindegy lesz h ki az. olyan lincxslés lenne a vége számodra meg a kutyára is..inkább legyen egy kuvaszod is, aki KAP ÖRZŐ VÉDŐ kiképzést, mert ott megtanítják h tartsa kordában ezt a házörző ösztönét és hogy legyen hatékony anélkül h nyaktörés legyen a vége.
2011. ápr. 27. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mi tehet az ember, ha egy póráz nélkül sétáltatott kutya megtámadja a békésen (pórázon) sétáló kutyáját?

(MIKOR) Lehet ebben az országban a kutyatulajdonosokat felelősségre vonni? Nem is arról a közel 20 e ft-ról van szó, amit a kutyám gyógykezelésére fordítottam az elmúlt 2 hétben elszenvedett 2 kutyatámadás miatt (közparkban, óvoda, játszótér mellett!), hanem a sérelmek...

A szomszéd kutya besz*ri, de a postást megtámadja?

Ilyen kutyát még nem láttam, pedig nagyon sokat ismrek. Olyan, hogy ha dörög egyet az ég, Ő emiatt 10 percig rohan körbe a kertben a ház körűl, és ugat. Mintha valami tragédia lenne. Ha akár csak egy pukkanás is hallatszik(petárda, tüzijáték) akkor megint csak egy...

Kutyám miért nem ugatja meg az idegeneket?

Hogyan lehetne rászoktatni, hogy jelezzen, hogy igazi házörző legyen?

Miért csodálkoznak, ha egy láncon tartott kutya, aki elé oda dobják a kaját, megtámadja a gazdáját?

Megint ez van a Tv ben, hogy van egy német juhászkutya aki kb 2 méteres láncon van, és elé b***ák a kaját, és bes incs oltva, az szétharapdálja a gazdája arcát, mellkasát? És akkor még nyilatkoznak igen jól művelt emberek, hogy félnek tőle, meg megharapta a kezét,...

Mi a véleményetek a dobermannról?

Nem agresszív? Lehet vele játszani? Mennyire védi a házat? Megtámadja az idegeneket? Könnyen tanítható? Milyen?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!