Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a dobermannr...

Mi a véleményetek a dobermannról? Nem agresszív? Lehet vele játszani? Mennyire védi a házat? Megtámadja az idegeneket? Könnyen tanítható? Milyen?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 26. 16:36
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Nem agresszív, inkább lelkileg érzékeny..

Valamelyik buta is..

A szomszédban sikerült magát felakasztani a belógó faágra...

Pedig meg se volt kötve..

Bezárták a barmok és a kutya addig ugrált fölfele hogy a nyakörvénél fogva fölakadt és megfulladt...

2010. ápr. 26. 16:46
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Személyiségre olyan mint a németjuhász, csak nem annyira okos és nincs akkora hangja, de lehet játszani vele!

Szereti a futást mega labdát!

2010. ápr. 26. 16:50
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Szóval szolgalelkü, és csendes, nincsenek szeszélyei..
2010. ápr. 26. 16:51
 4/10 anonim ***** válasza:
56%
Nekünk kiskoromban volt. Soha nem láttam még olyan okos kutyát, mint ő. Kicsi voltam, vigyázott rám. Ha a kapu közelébe mentem, szólt anyuéknak, visszaterelt. Soha nem harapott meg senkit, de szinte mindent megértett, nagyon okos volt. Viszont aki nem ismerte, arra jól rá tudott ijeszteni, a házunk közelébe se mert jönni senki. Gondolom kutyafüggő ez is. De szerintem egy erőskezű ember kell hozzá - a miénk is anya élettársának fogadott szót leginkább.
2010. ápr. 26. 16:51
 5/10 anonim ***** válasza:
Az első válaszolóval ne foglalkoz, mindenhova beír butaságokat. A dobermann nagyon jó kutya, csak figyelni kell honnan veszed! Nagyon okos, érzékeny, jó házőrző, gondolom domináns is. Lehet vele játszani, nagy zsákmányszerző ösztöne van és teljesen más mint a német juhász.
2010. ápr. 26. 17:49
 6/10 anonim ***** válasza:
51%
Hát én már többel is találkoztam kutyasuliban , ismerősnél stb. Azt biztosan állítom h energikus kutya , pörög mint állat :D
2010. ápr. 27. 16:18
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Hát azt nem lehet egy dobermannra mondani hogy csendes!!! A szomszédunkban minden áldott éjjel ugatott eggggész éjjel!!!!! Meg van bolondulva tudni illik ez a kutyafajta is idősebb korára megbolondul úgy mint a németjuhász, roti-->neki támad az embernek hiába neveli bárhogy is.
2010. máj. 18. 13:36
 8/10 anonim ***** válasza:
51%

Utolsó , te mekkora kretén vagy bakker... Már hogy az Isten nyilába bolondulna meg egy nj idős korára ? vagy egyáltalán bármilyen kutya ??? max ha idegrendszeri betegsége van de am 1 kutya sem bolondul meg.....

Minek írsz teljesen értelmetlen választ ?? csak a pletykát terjeszted egy kutyáról aminek semmi alapja sincs...

2010. máj. 18. 16:06
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
uccsó egyet értek az uccsó előttivel. Ez nem hülyeség.
2010. jún. 12. 18:50
 10/10 anonim ***** válasza:
51%
ez hülyeség,csak mert xy-lon dobermannja megkattant attól még nem fog minden fajtatársa megkattani,én inkább szomszédodat okolnám,mert ahol a KUTYA megbolundul ott valami a gazdával sem oké,tudod ha te negetív vagy és labilis,a kutya is átveszi ....kutyákkal foglalkozomm szabad időmben tudom miről beszélek soknak nem szabadna meg engedni h kutyát tartsanak.
2010. jún. 14. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Aki nem ismeri a kutya jelzéseit, azt tuti megtámadja a kutya?

Aki soha életében még csak nem is simogatott kutyát, meg nem tudja, hogy mikor mit kell tenni. Azt ilyen emberek jobban kivannak annak téve, hogy a kutya jelez, hogy védi a területét, vagy morog de aki nem ismeri, hogy mit akar, az nem reagál erre, és akkor támad,...

Dobermannról? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Van egy törpe-közép keverék fajtatiszta uszkár kutyánk, altatás elöl lett elhozva,(bár ez lényegtelen) 6 éves szuka, és kb 1 éve anyukám szeretett volna egy dobermann-t mellé, de aztán meggondolta magát. Úgyis ráveszem hogy legyen, szerintem örülne neki Zizi (a mostani...

Mi tehet az ember, ha egy póráz nélkül sétáltatott kutya megtámadja a békésen (pórázon) sétáló kutyáját?

(MIKOR) Lehet ebben az országban a kutyatulajdonosokat felelősségre vonni? Nem is arról a közel 20 e ft-ról van szó, amit a kutyám gyógykezelésére fordítottam az elmúlt 2 hétben elszenvedett 2 kutyatámadás miatt (közparkban, óvoda, játszótér mellett!), hanem a sérelmek...

A szomszéd kutya besz*ri, de a postást megtámadja?

Ilyen kutyát még nem láttam, pedig nagyon sokat ismrek. Olyan, hogy ha dörög egyet az ég, Ő emiatt 10 percig rohan körbe a kertben a ház körűl, és ugat. Mintha valami tragédia lenne. Ha akár csak egy pukkanás is hallatszik(petárda, tüzijáték) akkor megint csak egy...

Miért csodálkoznak, ha egy láncon tartott kutya, aki elé oda dobják a kaját, megtámadja a gazdáját?

Megint ez van a Tv ben, hogy van egy német juhászkutya aki kb 2 méteres láncon van, és elé b***ák a kaját, és bes incs oltva, az szétharapdálja a gazdája arcát, mellkasát? És akkor még nyilatkoznak igen jól művelt emberek, hogy félnek tőle, meg megharapta a kezét,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!