Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vannak olyan macskabetegségek,...

Vannak olyan macskabetegségek, amelyek kutyákra is átterjedhetnek?

Figyelt kérdés
2006. nov. 2. 22:12
 1/5 anonim ***** válasza:
16%
igen is meg nem is...
2007. jan. 13. 17:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs közös betegségük.
2007. okt. 13. 16:15
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy mennyire számít betegségnek, de a kutya elkaphatja a férgességet a macskától és ez fordítva is igaz!
2010. febr. 18. 18:31
 4/5 anonim ***** válasza:
91%
fülatka. a macskámtól elkapta a kutyám. kimosták a fülét, és adtak csöpit is. (fülcseppentő)
2010. ápr. 25. 17:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A férgesség komoly bajt is okozhat.Kutyára emberre egyaránt átterjed.Toxoplasmozis kialakulhat.Ezenkívül még a bolha...öööö...most más nem jut eszembe.De gyerekek!Nagyon figyeljetek a kicsikékre.Én ma temettem el a cicómat.Bár más miatt :(
2010. dec. 13. 18:24

További kérdések:

Lesz valamilyen büntetés belőle?

Sziasztok. Teljesen őszintén, van kettő kutyusom 11 évesek, nagyon szeretem őket,mikor hozzám kerültek,mind a kettő ki volt doba kicsiként, akkor nem igazán volt pénzem beoltatni őket,és az évek során sem oltattam őket, leszögezem, más kutyákkal nem érintkeznek és nem...

Kutya számára nagyon bevált az Adtab bolha és kullancs tabletta, de már nagyon nehezen adható be neki. Másfajta, jobb ízű tabletta?

Korábban simán bekapta a tablettát egészben és szétrágta mint egy jutalomfalatot. Már jó ideje csak úgy tudom neki beadni az Adtab tablettát, hogy kb. 0,5kg hús ételhez kell összetörve hozzákevernem, de még így is érzi az ízét és csak unszolásra eszi meg a...

Kölyök kutyának mikor válthatom le a tápját?

2 hét múlva hozom el a tenyésztőtől,aki Royal Caninnal eteti jelenleg. Sajnos túl sok jót nem hallottam róla,baráti körben szinte mindenki senki nem adta a kutyusnak. Már kinéztem mire váltanék,de nem tudom,hogy mikortól lehet. A tenyésztőt nem sérteném meg a kérdéssel.

5 hónapos kutyát nem tudom fegyelmezni?

Még kicsi volt egész jól ment és most is vannak jobb napok, de a több a rossz. Pontosan tudja a nem, nem szabad szavakat és azt is, hogy éppen rosszat csinál. Ha rajtakapom és rászólok akkor visszaugat és csak azért is folytatja. Ha odamegyek odébb ugrik de azt várja...

Tényleg indokolt felnőtt kutyát is évente oltatni kombinált oltással is, vagy csak anyagi érdekből mondják az állatorvosok?

Csak mert a gyerekkori oltássorozatot sem kell felnőttként évente ismételnünk…akkor a kutyának miért kell?

Hogy lehet megtanítani a kutyának, hogy földről ne egyen fel semmit (pl mérgezés elkerülése) miközben igp vizsgát is szeretnék vele tenni?

Amihez ugye a nyomkövetés tanítása arról szól, hogy jutifalikat rakunk lépésenként. Már tanuljuk és szereti nagyon, viszont azóta kifejezetten keresi a jutit akkor is mikor nem tanulunk mert "megtanulta", hogy azok csak úgy vannak a földön.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!