Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek tetves a kutyám?

Szerintetek tetves a kutyám?

Figyelt kérdés
Kb. 1 vedernyi szőrt kiszedtem belőle a kutyafésűvel pedig nem hosszúszőrű kutya.A fésűvel úgy 100x végighúztam rajta,azután meg már meguntam.És fehér ''darabok'' vannak a szőrén.Ez vagy tetú vagy korpa lehet de láttam olyan kocka alakúakat is és kicsit nagyobbak mintt a tetvek szerintem.

2013. febr. 15. 18:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Vidd el a kutyát álatorvoshoz. Amúgy csak megemlíteném, hogy a rövidszőrű kutyák is nagyon sok szőrt hullatnak, sőt! De van olyan, hogy a kutyusnak "korpás" a bőre, de biztosat csak az orvos mondhat.
2013. febr. 15. 18:47
 2/4 anonim ***** válasza:
A kutyába nem megy tetü,csak bolha.Az pedig barna. Vidd orvoshoz lehet rühös vagy allergia vagy akármi lehet.
2013. febr. 15. 19:23
 3/4 A kérdező kommentje:
de regeted szőre van és évek óta már ilyen sok jn ki belőle.
2013. febr. 15. 19:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Gondolom, kinti kutya. Akkor pedig télire elég komoly mennyiségű aljszőrt szoktak növeszteni. Most vedlés időszak van. Ezt a aljszőrt szeded ki belőle. Korpás lehet. Arra pedig adjál naponta egy kanál hidegen sajtolt étolajat az ételébe. És valahogy kicsit több zsírtartalmú kaját lenne kapjon egy ideig.
2013. febr. 15. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Tapasztalatlan kutyás vagyok nem volt még saját kutyám most szeretnék venni egy Boxert. Azt szeretném meg tudni hogy első kutyának ez a fajta menyire...

Vagy ha ez nem akkor melyik az a kutya fajta ami hasonló mint a boxer és egy nagyon kezdő kutyásnak ajánlható? Nagyon sokat tudok vele foglalkozni bármelyik kutyával.

Miért fél a kutyám a lépcsőktől?

Szóval van egy kutyám aki fél a lépcsőktől és a kisebb hidaktól (Pl.: Árok felett egy fél m-es deszka ível át) Ő egy befogadott kutya, kb 2-2,5 éves lehet. Szóval az ilyen kint lévő lépcsőktől nem fél, mint pl ami a teraszra megy fel, csak az olyanoktól ami között zárt...

Miért csinálja a kutyám mikor már szobatiszta volt, mit csináljak?

5 hónapos kan yorkim van. Már szobatiszta volt, de már megint össze vissza pisil mindent, s nem a pelusra. Nem tudom mi ütött belé. Nap mint nap kiviszem a szabadba is többször, de nem hajlandó kint végezni a dolgát,de már pelusra sem. Hiába csipem meg a nyakánál,...

Azt szeretném meg kérdezni?

Hogy van egy 15-éves kutyám, . és elég jó izüen tud enni, de viszont sajnos elég sok gümö? Van rajta és egy napja megy a hasa egy kicsit véres is, sajnos ha ki kellene hivni az orvost nem tudom meg fizetni,

Tetves a kutyám? Mit tegyek?

azt hiszem tetvek vannak a kutyámban, kis barna bogarak sötétebb színű fejjel a kutyus nagyopn gyakran vakarózik tőlük már sebesre vakarta magát egy két helyes de nem vészes a neten találtam tetűirtót és melyik lenne jobb az állati vagy az emberi? első hallásra...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!