Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ugatós kis pokolfajzatot hogy...

Ugatós kis pokolfajzatot hogy szoktassam rá arra, hogy befogja a szőrös kis száját?

Figyelt kérdés

Közepes méretű kan kutyám van, pár hónapja került hozzám, fekete, mint az ördög és elég félelmetes a tekintete :D


És egyre pofátlanabb dolgai vannak, nyilván kezd oldódni és bátorodni.


Jön egy vendég - ugat.

Meglátja a kutyás szomszédot a lépcsőházban - ugat.

Meglát egy motorost bukósisakban - ugat.

Jön egy futár az ajtónkhoz-ugat.


Azt nem bánom, ha ugat, de ha rászólok, hogy csend legyen, akkor fejezze be...Na ez nem mindig működik.


Nem ugat mindenkire és nem az az agresszív támadó ugatás. De pl. apámhoz jön vendég és ugat, fülsértően és nem hagyja abba, ilyenkor meg tudnám fojtani :D És sajnos a vendégek nagy részét nem tudom bevonni a kutyanevelésbe, arra most nem térnék ki miért :/


Hogyan tudnám megértetni vele, hogy fogja be a száját? Nem babusgatom, nem alszik az ágyamba, ő eszik utoljára, én megyek ki előbb az ajtón, utcán mellettem jön, ha rosszat csinál megfegyelmezem. Többször próbált már elkapni madarakat, de leszidtam olyankor és megértette, nem csinálja...


De ez az ugatás.... Ma reggel meglátott egy pasit kapucniban egy nagy biciklis táskával, megugatta az meg majd szívbajt kapott :D2014. ápr. 26. 10:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

ez jó, ez tetszik.

Reggel egy kis humor, és jól indul a nap!

2014. ápr. 26. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy tetszik, de esetleg valami ötlet..? :D
2014. ápr. 26. 10:40
 3/11 anonim ***** válasza:

Nálunk a futioban van egy ugyanilyen kutyi, csak ő jack russel. Be nem áll a szája, és azt javasolták a gazdinak hogy tartson magánál mindig egy félig kavicsokkal teli pet palackot. Ha ugat a kutya így zajlik a leállítása:

1. rászól

2. rászól hangosan, erőteljesen

3. megrázza a pet palackot

4. mellévágja a földre a pet palackot

Általában már a harmadik pontnál befogja a kutya. :D

2014. ápr. 26. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
66%

Kis flakonba kavicsokat tegyél és dobd MELLÉ!


Vagy egyszerűen oldalba bökés,nem is erősen nem is gyengém csak érezze.Hogy kizökkenjen és egy hangos "csssssttt"De én hallottam olyanról,hogy vki megtanította az ugat parancsszót az ugatós kutyájának és aztán pedig azt,hogy "elég" "csend" parancsra pedig abba kellett hagynia,így ha a kutya ugatott akkor elég volt a parancsszó és abbahagyta persze jó ideig jutifalat,dícséret ha abbahagyja.

Bár ez kicsit hosszabb folyamat.


A lényeg,hogy azt kell megtanulnia,hogy ha rászólsz akkor abba hagyja. Nálunk a "nem" szót érti a kutya és bármilyen nem kívánt viselkedést letudunk tiltani vele.Legyen az kunyizás,ugatás,ugrálás vagy bármi.De ehhez tudnia kell,hogy az adott szó mit jelent.Aztán ha nem csinálja tovább a nem kívánt viselkedést dicséret.Nekünk ez bevált.


Én engedem hogy ha vendég jön,kopognak vagy ilyesmi akkor 2-3 ugasson.De onnantól elég lesz :D

2014. ápr. 26. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

sehogy , vagy komoly önsanyargató megerőltetésék árán elérhető,hogy .... néha nem nagyon ugat :)

tippelnék :) terrier a szentem :)és ez nem a dominanciáról, vagy a falkavezérségről szól, vagyis nem csak arról .

a filmet elnézve , a pokolfajzat rengeteget evett ,főleg csilit :) napi 5-6 kg csili és talán nem ugat ?? :)

- na ...... olvasd el : jan fennel : tanuljunk meg kutyául.c könyvét. a technikai leírások benne vannak.

amikor alapjáratot állítunk a kutyánkon, a legfontosabb , hogy az állat FIGYELJEN RÁNK :) !!

a negatív megerősítés : ugat

- odadobsz ezt-azt ( fotel-ágy- kaviccsal teli pu palack- a hűtőgép-stb )

-lespricceled vízzel ( ez gyakorlatilag azt jelenti,hogy a lakás úszik, a kutya imádni fogja a vizet ,sőt már várja:)

- bántod ( szíved szerint eljön az a pont ,hogy símán kibas....d az erkélyről , de erőltesd meg magad,és NE tedd ). de viccen kívül, ha a kutya rendesen ki van pi...va. megjegyzi ,sőt tudni fogja .

--a probléma az ,hogy 1 : érzelem mentesen kellene ( de ez nem megy ). 2 a megfelelő pillanatban kellene ( ez sem megy)

3 a megfelelő erővel,intenzitással,és technikával ( ezt meg tanulni kéne, de senki sem oktat kutyabántalmazási kurzusokat :) pedig de sokan lennének rajta :)

--- AZ UGATÁSRÓL LESZOKTATÁS RENGETEG IDŐT KÍVÁN ,SOK-SOK FOGLAKOZTATÁST, FÁRASZTÁST,ÉS KÉPZÉST .

néha 3-4 hónap ,néha 3-4 év ,és a legtöbbször ...............soha :)

2014. ápr. 29. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Bár az utolsóval 100%-ig nem értek egyet, azért van valami igaza, azt is kifejtem madj.Vannak kutyák akik tényleg ugatósabbak az átlagnál de azoknál is el lehet érni, hogy csak akkor jelzzen, ha fontos.


Viszont! A gazdinak kell megfigyelnie, hogy mikor és hogyan ugat a kutyája ennek rendej-módja szerint kezelni, mert nem mindegy, hogy kedvtelésből, figyelemfelkeltésből teszi: pl. igy figyeljenek rá, vagy éppen figyelmeztet valamire.


Az én kutyám egy terrier, de nem óbégat folyton, viszont a futtatóban és ha sétálás alkalmával lát kutyákat játszani akkor szakmányban nyomja.


Simán leszoktattam arról, hogy ugasson mindenért, de a fenti dolog egyszerűen nem működik.

A flakon üresen a "mumus" neki arra elhallgat, ezzel szoktattam le arról, hogy ha kimegy az erkélyre és kutya megy az utcán ne óbégasson. Egyszerűen működött, mostanság már nincs rá szükség.


A szomszédunkba költözött egy pici fehér kutyus - nem terrier - ő pl. ha nincs otthon a gazdi ugat egy párat, amikor elmegyünk az ajtónál, az én kutyám soha nem reagál rá.

Viszont hallottam már mástól, hogy ha nálunk sincs otthon senki és a szomszéd rákezdi akkor az enyém is csatlakozik. Persze nem órákig zenélnek, csak pár percig, de ez szerintem annak szól, hogy "őrködnek" a házban.


Tehát van akinek vérében van, van aki csak unalmában teszi, de próbáld meg az ásványvizes flakont. Előszőr csak recsegtesd meg és ezzel egy időben mondd: csend!

Persze hosszabb-rövidebb idő kell mire megszokja, de hidd el, hogy megtanítható!


Jan Fennel könyvei viszont nagyon hasznosak olvasd el, a netről is le tudod tölteni.

2014. ápr. 30. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Hú, köszönöm szépen mindenkinek, nagyon jókat írtatok!!!! :)


"tippelnék :) terrier a szentem :)"


Haha, húúú, hogy találtad ki? :D Pontosítok: terrier mix. Foxi-tacskó-labrador mix. de ez csak tipp XD Igazi kis szerelemgyerek XD


Ma kipróbáltam, hogy lespricceltem egy kis vízzel, arra rögtön elhallgatott, de inkább áttérek a palackra, mert egyébként is vízfóbiás és kész rémálom a fürdetés, nem akarom, hogy még rosszabbul viszonyuljon a vízhez (bár most is kb. olyan neki mint ördögnek a szentelt víz :D).


Ma hajnalban is elkezdett ugatni (mentünk sétálni), de ezzel a fülsértő ugatással,túlzottan játékos kedvében volt, meg hívott engem is játékra ... alig bírtam lecsitítani, teljesen felpörgött, biztos imádott minket akinek az ablaka alatt elmentünk XD (Múltkor belevonyított egy - szerintem - lánykérésbe is, biztos szerettek minket XD )

2014. máj. 1. 01:08
 8/11 anonim ***** válasza:

a tippelős vook :)

a leírásodból tök egyértelmű ,hogy terrier mix.

gondoltam a saját módszeremet később is ráérek leírni.

1 víz : az egyik legjobb dolog a kutyáknak az úszás . bizonyos állatorvosi előrejelzés miatt vízimádóvá tettem a kutyánkat, aki nagy és hatalmas,és erős,és most már félig hal ( lemerül a buvárok után a bar@m :)

-a módszer egyszerű, fáradt kutya , kölyökkorba kezdés, éhes kutya, és a legfinomabb jutalomfalat zacskóban ( sajt, vagy főtt virsli ,lényeg ,hogy ne keljen nagyon rágni ) . VÍZBE NEKED IS BE KELL MENNED! póráz,és mindíg csak picit beljebb menni , de minden nap ! jutalmazás a vízben . és fontos, hogy te nyugodt legyél ! a kutya meg majd megnyugszik . sok dícséret ,még-több dícséret , rengeteg dícséret . semmi stressz és semmi idegeskedés.

persze ,később a kutya már a tócsákban is megfürödne, és imádni fog esőben sétálni, de inkább ilyen legyen ,mint mimóza . a terrier legyen kemény :) alapötlet : jan fennel : tanuljunk............

- ugatás : sok ugatási ok van , a lényeg ,hogy a túlzott öröm ,és a felesleges jelzések miatti ugatást kell kontrollálni, mégpedig úgy, hogy személyesen ne kelljen ott lenni ! egyszerűen a kutyának értenie kell ,hogy mikor mit lehet. ehhez idő kell !

a pörgősebb terrier vérmérséklet miatt fontos ,hogy a kutya jól és minőségileg le legyen fárasztva.

majd amikor pl : vendég jön, vagy amikor az élszaka közepén felugat , na akkor jön a gazdi figyelmes és módszeres nevelése :) ( nem , nem kidobjuk az ablakon és utána átmegyünk rajta a kocsival 6 X !)

hanem , nyugodtan és megfontoltan odamegyünk hozzá ( nem fenyegetően ,nem játékosan , nem dühösen ,és nem mérgesen ) nem nézünk a szemébe amíg oda nem érünk ! majd nagyon -nagyon megdicsérjük ,hogy ő a mi kutyánk jelezte nekünk a vezérnek az idegent, a rokont, a szomszéd macskát,vagy a repülő legyecskét! és innentől már te a VEZÉR FIGYELED,ÉS FELÜGYELED A KÖRÜLÖTTETEK LÉVŐ VILÁGOT. a lényeg ,hogy a kutya megértse, : ennyi és nem több ! pont mint a falkában ! ha az őrszemek kiszúrnak valamit ,ugatásukkal jeleznek a vezérnek, DE ! onnantól,hogy a vezér felfigyel a jelzésekre, már a vezér privilégiuma, a vezér joga ,a vezér feladata ,hogy megoldja a dolgot. és ,ha ezek után valamelyik őrszem az ugatást merészelné , hát bizony a vezér komolyan megfegyelmezné! mert az őrszem dolga ,csak ennyi : jelezzen és kussoljon . legalábbis a kutyafalkák viselkedésével foglalkozó etológusok szerint .

ezt kell megértetni a kutyáddal. a leírás lsd : jan fennel : tanuljunk.........:)

idő-idő-idő !

" a türelem , jó kutyát teremt. "

:)

2014. máj. 2. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Hú, mennyi infó :D Köszönöm szépen!


A vízfóbiát kicsit nehéz lesz leküzdeni, mivel itt max. a Duna van a közelben, de oda én be nem engedem (azt hitem érthető, miért - fertő). DE esőben többször is sétáltunk és mindig elmentünk még egy kört, amikor ő már be akart ugrani a kapuba :) Többször raktam már finomságokat a kádba, megmutattam neki, hogy oda tettem...Aztán beemeltem, ő megette, megdicsértem, kiemeltem és játszottunk :D Finom falatokat kap, miközben lezuhanyozom a lábát (ritkán, csak akkor csinálom, ha tiszta saras), sose engedem elmenekülni/kiugrani, de mindig szépen beszélek hozzá közben és jutalmazom :D


Lefárasztásról annyit, hogy sokat sétálunk és utána meg itthon rögtön bedől az ágyába. Mondjuk én szeretek túrázni meg távgyalogolni (:D) és ha már szépen jön láb mellett talán még kocogni is tudnánk menni :)


Köszönöm még1x a sok hasznos tippet!!!! :)

2014. máj. 2. 17:48
 10/11 anonim ***** válasza:

ha ugat, akkor ne hangosan szólj rá, hanem halkan.

a mi kutyánknál az használt, ha suttogva mondtam neki, h csöndbe, és mondtam neki, h sssssss (ahogy az embereknél is szokás, nem lepisszegtem, hanem ahogy pl. a kisgyerekeknek mutatják, hogy kell csendben lenni). ez használt.


ha üvöltesz vele, abból csak azt érti, hogy együtt kiabáltok.

2014. máj. 19. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!