Mondjátok néhány olyan nagytestű kutyákat amiket kedveltek és mondjátok hogy miért?
Német juhász.
Nagyon intelligens (jelenleg a 4-5 helyen van a világranglistán, bátor, 10 év múlva is játékos, jó házőrző, szereti a gyerekeket, nincs nagy higiéniai igénye (gondolok itt bunda kefélésre és ilyesmikre).
Igazi csodakutya. :)
Hovawart, malinois - mindkettő elél 14 évig is, ha jó helyről van és megfelelően tartják
Mindkettő nagyon fogékony a kiképzésre, küllemre a hovawart szebb, a malit viszont megszépíti a letörhetetlen lelkesedése. :D A hovi picit makacsabb, de határozott gazdi mellett nagyon szépen dolgozik ő is. Érzékeny kutyák, nagyon kötődnek a gazdájukhoz, a poroszos kiképzés nem nekik való. Mindkét fajta alkalmas őrző-védőre, amivel szépen le lehet őket fárasztani ösztönileg is.
A nagy testű kutyák többsége sajnos nem a hosszú életéről ismert. :(
Rottweiler. Magabiztos, megbízható, ha jól nevelik és jó helyről való, akkor a legjobb társ válik belőle. Kitartó. Kettős személyiség úgymond: a gazdájával nagyon kedves, nagyon bújós, de bármi áron megvéd, ha kell. Nem lusta, de nem is túl pörgős. Imád szaladgálni, kirándulni, úszni, és bármit, amit a gazdájával közösen csinálhat.
Hát én kb. ezekért szeretem :)
Átlagos élettartama 12-14 év, úgy tudom, de ez sok mindentől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!