Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kóborkutyákkal mit lehet tenni?

A kóborkutyákkal mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Most fogunk falura kõltõzni, ujitgatjuk a ház. Tegnap 3 óra alatt 2 kóborkutyába botlottunk ês a helyiek is panaszkodnak a sok kóborkutyára. Viszont nekem a gyereket oviba kell majd hordanom. Ên fêlek hogy esetleg megtánad. Azon gondolkozom hogy mindig lesz nálam spray ês esetleges támadásnál lefujom. Vagy mit csináljak ha megtámad?
2014. máj. 11. 22:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
70%

Kóbor kutyák nem szoktak agresszívak lenni.El kell mellettük menni,mintha ott sem lennének.

A kertből kiszökött kutyák szoktak veszélyesebbek lenni,de azt már messzebbről látni,hogy ha megy feléd ugatva az gáz.

paprika spray azt hallottam vmelyik kutyánál használ vmelyiknél nem..

2014. máj. 11. 23:02
 2/20 A kérdező kommentje:
Paprika spraym az nincs. Csak rendes amit magamra fujok. Azok a kutyák akikkel tegnap õsszefutottunk, tênyleg nem voltak vadak. Simán elmentünk mellettük. De mivan ha....
2014. máj. 11. 23:12
 3/20 anonim ***** válasza:
80%

A kóbor kutyák (Magyarországon) ritkán támadnak emberre, mert inkább tartanak az emberektől, hiszen elég sokan bántják őket, van elég gondjuk.

Amúgy meg:

[link]

2014. máj. 11. 23:15
 4/20 anonim válasza:
78%
A kóbor kutyák nem feltétlenül agresszívak, ha mégis közelítene a gyerekhez elé kell állni. A spray nem jó ötlet, be kell jelenteni képpel vagy kinézete alapján, hogy vissza juttassák a gazdájához vagy elaltassák.
2014. máj. 11. 23:16
 5/20 anonim ***** válasza:
21%
Kóbor kutya ellen paprika spray (de csak ha támad...) vagy hordj magaddal egy finom szallonnát és ha feléd fut, lobogtasd meg és vágd hozzá, hidd el, örülni fog neki :D
2014. máj. 11. 23:19
 6/20 anonim ***** válasza:
36%

A közterületek rendjéért az önkormányzat felel, az illetékes hatóság a helyi (kör)jegyző.

Tapasztalatom, hogy semmit sem tesznek. Ha támadás történik, akkor sem tudnak semmiről, ha lehetetlen, hogy ne tudjanak róla. Sőt, még olyan közrádióbeli nyilatkozatot is hallottam polgármestertől, hogy biztosan azért támadt a kutya a gyerekre, mert a gyerek biztosan hergelte.

2014. máj. 12. 00:12
 7/20 anonim ***** válasza:
81%

"Sőt, még olyan közrádióbeli nyilatkozatot is hallottam polgármestertől, hogy biztosan azért támadt a kutya a gyerekre, mert a gyerek biztosan hergelte."

Ne haragudj, de ez gyakran történik így. Testvéremék kutyáját kerítésen keresztül hergelték napi szinten az arra járó iskolás gyerekek, csak úgy poénból. Aztán az egyik belóbálta kezét, hogy megüsse a kutya fejét egy bottal és az állat megkapta (testvérem kisfia látta, pont akkor akart kirohanni, hogy a srácokra szóljon).

Csak azért írom le, mert már elegem van a kutyák "démonizálásából".

Bocs, Kérdező az offért.

2014. máj. 12. 04:01
 8/20 anonim ***** válasza:
37%
Ez olyan vicces.Az gáz,hogy sok a kóbór kutya,az viszont nem,hogy ők maguk rakják ki.Mert a kóbor eb,nem a fán terem,hanem a tuskó ember házánál.Vegyél UH riasztót,gázsprayt és mindig legyen nálad egy erős tőr.A legtöbb esetben simán kikerülitek egymást,viszont falkában érhet meglepetés,ezért jobb ,ha van nálad valami,vészhelyzetre.
2014. máj. 12. 07:34
 9/20 anonim ***** válasza:
94%

nálunk volt egy kóborkutya falka mindenki félt tõlük, lefujták gázsprével, párat megmérgeztek... pedig szegények ahányszor embert láttak csóváló farokkal és boldog vakkantásokkal közeledtek.. a sok ostoba persze azt hitte hogy ugat, biztos támadni akar...

haverommal magunkhoz szoktattuk õket kajával, megmosdattuk amelyiket kellett megnyírtuk, aztán facebookon 1.5 hónap alatt mindnek találtunk gazdit, kivéve egy látszólag bernáthegyi roti keverék, õt megtartottam.

2014. máj. 12. 09:52
 10/20 anonim ***** válasza:
83%

Sosem féltem a kutyáktól (gyerekként sem) és soha nem is támadtak meg. Ne neveld bele a gyerekedbe a félelmet!! Általában a kóbor kutyák a kutyasétáltató embereket fenyegetik. A kutyatámadások, amik során gyerekek sérülnek vagy halnak meg, nagy részben otthon történnek, a család kutyájával. Az a kutya sem szörnyeteg, csak nem hozzáértő kezekbe került.

Tehát ne arra gondolj, hogy a kóbor kutya titeket akar megenni. A kertből kiszabaduló kutya a veszélyes, mert félreértelmezi a területvédést és az utcát is annak tekinti. Ellene jó lehet a spray, de talán még jobb, ha valamit felkínálsz neki, amit haraphat - kabát, táska, bicikli, csak hozzátok ne férjen oda. Közben folyamatosan hátrálni a biztonságosabb szakasz felé. És fel kell jelenteni a gazdáját, ugyanis gondoskodnia kell róla, hogy a kutyája ne szabadulhasson ki és fenyegethessen másokat!

Nekem is hergelte egyébként a kutyámat egy utcában lakó gyerek. Egy idő után már a közeledésére is veszett ugatásba kezdett és szét akarta szedni a kerítést, hogy a kővel dobálózó kis porbafingót megleckéztesse. Kikiabáltam a fiúra egyszer, azóta futólépésben halad el a kert előtt ... Tehát nem mindig a kutya a hibás ....

Ráadásul amelyik kutya kilóg az utcára, az sem biztos, hogy idegen terepen olyan magabiztos lesz, hogy nektek essen. Csak ne mutass gyengeséget, gondolj arra, hogy ha a gyerekedről van szó, akkor anyatigris vagy. Sokat segít a kisugárzás. Nekem működik, remélem neked is fog. :)

2014. máj. 12. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!