Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kóborkutyákkal mit lehet tenni?

A kóborkutyákkal mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Most fogunk falura kõltõzni, ujitgatjuk a ház. Tegnap 3 óra alatt 2 kóborkutyába botlottunk ês a helyiek is panaszkodnak a sok kóborkutyára. Viszont nekem a gyereket oviba kell majd hordanom. Ên fêlek hogy esetleg megtánad. Azon gondolkozom hogy mindig lesz nálam spray ês esetleges támadásnál lefujom. Vagy mit csináljak ha megtámad?
2014. máj. 11. 22:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
42%

10-es

Szépen leírtad, egyetértek.

2014. máj. 12. 13:19
 12/20 anonim ***** válasza:
37%
Már nem azért, nekem is van kutyám, imádom őket, és tudom milyen felháborító amikor valaki hergeli őket! DE az igazság az, hogy felügyelet nélkül egy kutya törvénytelenül tartózkodik az utcán, az embernek viszont joga van ott közlekedni, nyugalomban, félelem nélkül. Neki nem kötelessége befogadni, nevelni, vagy miattuk állatszeretetre nevelni a gyerekét. És ne azt büntessük már akinek semmi köze a kutyák kidobásához. Igen szegény kutyák, rossz az életük. De azért legyen már egy fontossági sorrend!
2014. máj. 12. 17:10
 13/20 anonim ***** válasza:
56%

"vagy miattuk állatszeretetre nevelni a gyerekét"

HáT nem is a kóbor ebek miatt kellene, ennek alapnak kellene lennie kóbor eb ide vagy oda...

2014. máj. 12. 20:10
 14/20 A kérdező kommentje:
Én szeretem az állatokat és a gyereket is erre nevelem. A gyerek nem hergeli a kutyát, mert meg van nevelve. Viszont nem szeretném ha szétcincálná egy kóbor kutya...
2014. máj. 12. 20:59
 15/20 anonim ***** válasza:
71%
Igen, rosszul fogalmaztam. Arra gondoltam, hogy senkinek sem kötelessége a kóbor kutyákat probléma helyett alkalomnak venni arra, hogy a gyereke állatszeretét rajtuk vizsgáztassa. Amúgy viszont tényleg senkinek sem kötelessége szeretni az állatokat, ha nem árt nekik, ezt állatimádóként mondom.
2014. máj. 12. 21:37
 16/20 anonim ***** válasza:
19%

Nincs egy enyhe üldözési mániád?

Ne gondold,hogy a kóbor kutyák libasorban fognak őrt állni az utcán és várni az alkalmat,hogy megtéphessék a gyerekedet.

A városban nem féltetted autóktól,pedofiloktól stb?Pedig azok sokkal reálisabb veszélyt jelentenek egy gyerekre,mint a kóbor kutyák.

2014. máj. 19. 20:47
 17/20 anonim ***** válasza:
29%

sajnos a kutyák nem ismerik az emberek törvényeit... tudom hozzászoktunk, hogy városban/faluban élünk, és az utcán nem találkozhatunk állattal... az egyetlen gond, hogy ezt az állatokkal nem közli senki..

örüljetek neki, hogy nektek kóbor pincsiktõl kell paráznotok, én bringával járok a szomszéd településre és itt benne van a pakliban, hogy grízlimaciba botlok, egyszer már láttam egyet útközben, hát nem pincsiméret... Most hozzászoktatjátok a gyereket, hogy nem kell tartani az utcán semmitõl mert mindent az ember irányít... de ez nincs így ez csak illúzió, amég létezik vad világ, kóborkutya is lesz mindig, hiába gondoljátok, hogy nincs joga az utcán tartózkodni, ez csak a ti emberi szemszögötök... valójában ugyan olyan joguk van a földön bárhol tartózkodni, mint nektek... de ha nem hiszitek, keressetek egy kóborkutyát, és kèrjétek ki a véleményét...

2014. máj. 20. 06:32
 18/20 A kérdező kommentje:
Tehát akkor utolsó szerinted ha ne adj isten a gyerekeim a szájába lógnak akkor majd mosolyogva mondjam a kutyának hogy "jólvan, semmi gond, hisz ehhez jogod van " . ?
2014. máj. 20. 13:29
 19/20 anonim ***** válasza:
nem nem ezt mondom, hanem, hogy nem félni kell a kutyától, nem ujjal mutogatni hogy kinek milyen felelőssége van, mert ha a fene fenét eszik, fogtok életetekben kóbor kutyába botlani, mindössze meg kell tanítani a gyereket és esetenként önmagunkat a helyes viselkedésre egy esetlegesen ránk veszélyes állattal szemben.
2014. máj. 20. 15:06
 20/20 anonim ***** válasza:

Azzal, hogy lefújod attól még ugyanúgy lesznek kóbor kutyák -,-"

hívd ki a falu jegyzőjét vagy menj be a falu polgármesteri hivatalába és jelentsd be

2014. máj. 20. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!