Tudnátok tanácsokat adni nekem? Bizonytalan vagyok kutyatartással kapcsolatban. Egyik felem szeretné, imádná, a másik folyton lebeszél róla. Mit tegyek?
Az egyik énem nagyon imádná (bár van amikor "csak" szeretné), a másik oldalam meg szüntelen a (z esetleges) nehézségeket sorolja a tartással kapcsolatban.
Ajánlanátok egy ilyen embernek kutyust, vagy felejtse el?
Ez teljesen természetes. egy felelősségteljes ember, így érez, mert szeretne kutyát, de végig gondolja a következményeket.
Szerintem várjál még akár 2 évet is, meglátod, hogy alakul az életed addigra. Ha biztosabbra akarsz menni, legyél ideiglenes befogadó addig, és "teszteld" le magad, hogy milyen a kutyás élet, hogy tetszik.
Én is azt javaslom, hogy látogass ki menhelyre önkéntesnek, ismerkedj a kutyákkal, mind a jó és rossz tulajdonságaikkal, hogy mivel járna egy kutya. Így megismerkedsz sokféle tulajdonságú kutyával, és el tudod dönteni, hogy milyet szeretnél, melyik illik hozzád, esetleg bele is szeretsz egybe, vagy esetleg kiderül, hogy nem való neked kutya.. Van kutya, amelyik nem szereti a mézes-mázos beszédet, de olyan is van, amelyik a gazdi nyakán lógna örökké. Szerintem írj egy listát is a kutyatartás mellett és ellen is, valamint, hogy hogyan szeretnéd az életedet folytatni. Itt arra gondolok, hogy ha te kamionsofőr akarsz lenni, nincs értelme kutyának, mert ugye nem tudod hova tenni (bár meg lehet oldani, de macerás). De ha te egy városban akarsz letelepedni, és örökké ott lenni, ott indítani vállalkozást, akkor vállalj kutyát, mert egy barátot kapsz.
Röviden egy kutya olyasmi, mint egy gyerek. Az életed megváltozik, hol jobb, hol "rosszabb" lesz.
De amíg 50-50%ban akarsz kutyát, addig semmiképp sem vállalj be, tényleg menhelyeken legyél önkéntes.
Én az ideiglenes befogadót annyira nem ajánlom, mert sokszor félős/tanításra szoruló kutyusokat kell befogadni, és ha nincs türelmed/kedved/tapasztalatod foglalkozni vele, akkor lehet, hogy jobban sérül. Míg egy önkénteskedésnél bármikor mondhatod azt, hogy most nem mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!