Dobermannt lehet tartani panelházba?
Panelházba szeretnék Dobermannt tartani hogy ezt lehete?
napi 4-5 szőr lemennék vele meg vinném kutya iskolába meg kutyafuttatóra csak hogy ez elég lenne neki? mert az egyik ismerősömnek is van Dobermannja és ö kertes házban lakik és neki a nap nagy részét a kutya házban tölti hogy ez elég lenne neki hogy ennyit tudnék vele foglalkozni?.
Igen, elég.
De ezt tudod vállalni 10-15 évre???
A dobi nem panelkutya..
Kutyakiképző és állatvédőr vagyok hidd el tudom mit írok
Kertes házban érdemes tartani
Nagyobb testűek nem lépcsőzhetnek hosszútávon,mert ízületeivel gondjai lesznek,szóval ha nincs lift és nem az elsőn laktok,akkor nem ajánlatos egy nagyobb testű fajta sem.
Én is ezért várok,mert nagytestűt szeretnék,de 4.-en lakok, nincs lift.Ha majd költözök szem előtt tartom,hogy olyan helyre ahol van lift,vagy max az első laknék,vagy kertes albi.
10-15 évig nagyjából akkor tartanod kell magadat ahhoz a rendhez amit a kutyánál megszoktatsz.
Pl ha most lelkes vagy és 4x-5x letudod vinni,mondjuk nem tudom mit dolgozol és hogy kivitelezed,mert én csak 8 órát dolgozok,de 3 séta van.
Na mindegy,szóval ha 1-2 év évig tudod tartani a 4-5 sétát és később hirtelen 3 rövidke kör lesz a tömb körül akkor meg fog bolondulni a kutya!!
Nekünk nem kell nagyot mondani,hogy azt mondjuk így jó lesz a kutyának,mert magadat csapod be.
Iskolába ajánlott a dobikat hordani,munkaigényes fajta. Sok foglalkozás,mozgás,szellemi fárasztás kell nekik!
Elején míg nem lesz szobatiszta 2-3 óránként kell levinni, 5-6 hónapos korára valószínű ha minden jól csinálsz 6-8 órát simán ki fog bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!