Mit tegyek a kutyámmal?
Tehát a nap nagy részében meg van kötve, ráadásul sétáltatva sincs. Akkor ez a probléma. A labdázás nem elég egy munkakutyának, szellemileg is le kell fárasztani, ezen kívül minden nap sétáltatni, más kutyák közé vinni, akikkel játszhat.
Hiába nagy a kert, ha neked is ugyanazt a szobát kéne egész életedben bámulnod, nem tudom mennyire lenne izgalmas.
"Kb. Reggel 7től d.u 3ig megvan kötve, akkor gondolom mostmár szabadon kéne hagyni. Csak az a baj, hogy ha jön át vki akkor mindig meg kell fogni, mert képes néha ráugrani, megnyalni az embert"
- itt a válasz a kérdésedre.
A kutya nincs nevelve, és hülyére unja magát, ráadásul még meg is van kötve.
Még egyszer írom: munkakutya. Szüksége van a MINDENNAPI hosszú sétákra (nem az udvaron!), és feladatokra, nevelésre, képzésre, hogy agyilag is lefáradjon (szintén nem csak az udvaron).
Inkább nevelni kéne nem megkötni.
Rászólsz és befejezi. Nekem 2 óriás schnauzerem van. (5 éves kan,3 éves szuka). A schnauzer is arról híres hogy szeret ugatni.Ilyenkor nyáron amikor lefekszünk mindig ablakot nyitunk mert este nem szeretem ha működnek a légkondik. Na igen és behallom az ugatást. Általában a szuka szokott ugatni de valamikor a kan is rázendít és olyankor rendszeresen rájuk szólok vagy ha beszélgetek valakivel ők meg elkezdenek ott ugatni olyankor is.
Kérdező a ti bénaságotok miatt nem a kutyát kéne büntetni hogy megkötitek mert jön valaki. Nem akarlak megsérteni de akkor maradj a tacskónál.
Ha nem tudjátok kellően lefárasztani+megnevelni, akkor márpedig be kéne engedni a házba. Konyhába, mosókonyhába, garázsba, stb.
Nyugi, a betörőt így is jelezni fogja, ha be akar jönni, de a szomszédoknak legalább nyugtuk lesz és nem fogják bosszúból megmérgezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!