Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » "Zaklatnak" a gyerekek? Mit...

"Zaklatnak" a gyerekek? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Egy kicsit viccesen hangzik talán amit írok de elég idegesítő. Nemrég lett egy kölyökkutyám és mint minden kutyus ő is nagyon cuki amit sokan meg is jegyeznek. Még most tanuljuk a szobatisztaságot , pórázon sétálást stb. Viszont mivel itt a nyári szünet a környéken sok kisgyerek 8-9-10 évesek egésznap lenn bandáznak. Most konkrétan 3 gyerekről lenne szó. Az egyik nagyon rámenős cigány kislány kiszemelte a kutyámat még az első séták alkalmával. Megengedtem hogy megsimogassák had szokja a kutya is meg nagyon játékos, barátkozós. De ez a kiscsaj ennyivel nem elégszik meg. Követ minket a másik 2 barátjával. Játszanának állandóan a kutyával, az meg ugye bele is megy a játékba hiába hivnám el. Még erre is azt mondom oké de lépten nyomon ha akárcsak a boltba is lemegyek jönnek oda hogy hol a kutya hozzam le stb. Ma mikor mentem le ott voltak a lépcsőházban lentebbi szinten és mondták hogy kopogtattak másokhoz hogy ott lakok-e . Na itt azért elborult az agyam , mondtam hogy állitsák le magukat mert ez már zaklatás. Mikor jövök fel ők is felakarnak jönni hogy megnézik hol lakok meg ilyenek. Itt bandáznak a háztömb mögötti füvön egésznap és lesik mikor viszem le a kutyát. Meg a cigány kislány mondogatja hogy ő imádja a kutyámat mert cukiiii meg ilyenek. Van hogy a kapuban várnak mert a 3 gyerekből az egyik ebben a tömbben lakik. Ez egy elég kis város és itt kb mindenki ismer mindenkit , mi nem ide valósiak vagyunk a párommal. De azért ez már kicsit durva.

Mit tehetnék? Az a baj hogy a szüleik nem foglalkoznak velük és nem is szívesen vesznék össze cigányokkal...

22/L

2016. júl. 1. 16:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%
Még csak véletlenül se add oda nekik a pórázt, sőt, én arra is figyelnék, hogy simogatás közben le ne csatolják és elfussanak a kutyával... Sajnos akuminak igaza van, nem egyszer olvastam már én is, hogy tizenéves cigánygyerekek hogyan lopják el a kutyákat vagy bármit, sőt, volt hogy még egy szerencsétlen gólyát sem kíméltek...
2016. júl. 1. 20:49
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Na idegennek még gyereknek sem adom oda a pórázt és nem engedem sétáltatni!!!

Ivartalanítsátok minél előbb! Tényleg figyelj oda! Lehet valóban elakarják majd lopni és a lány szerepe a felderítés infó gyűjtés.

Múltkor nekem is is furcsa kérdéseket tettek fel,mennyi idős,akarok e kiskutyákat,mennyiért vettem,milyen áron mozognak ezek a fajták és stb,mivel rossz arcú pasi volt(nem cigány volt),mondtam,hogy menhelyről hoztam nem lesz kiskutya,mert a menhelyen ivartalanították és amúgy is ilyen-olyan vele született betegsége van,gyógyszert szed és stb. 14 éves(mondjuk ez igaz) Teljesen le húztam a kutyámat csak rosszat mondtam róla,csak hogy még eszükbe se jusson ellopni.Mivel sokszor sétálok egyedül és az ebem 5 kg-os. Ha ketten jönnek simán ellophatják :(

2016. júl. 1. 20:53
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen ez tipikus. Nekem egyszer a 83kg-os kájomat a bátyámnak meg 75kg-os kangalját akarta "sétáltatni" két roma fiú amikor a salgótarjáni barátunkhoz mentünk egy hétvégére.(16-17 évesek lehettek)

De hát ez vicc volt..... a kutyák nehezebbek voltak mint a 2 srác. Mondjuk a kutyák megvédtek volna minket ha megtámadtak volna de én 128 kg bátyám meg 118 kg.

2016. júl. 1. 21:40
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg a nagy sétát kora hajnalra, vagy estébbre szervezni vagy pont délre, akkor talán nincsenek lenn. Ha faggatnak pl a boltba, mond azt, hogy orvosnál van, mert a hétvégén elkezdett vakarózni és a doki szerint rühes. Most nála van kezelésen, azután nem lehet aimogatni egy hétig, de nem is érdemes, mert emberre is átterjed még egy hónapig. Oda ne add nekik!!! Azért nem viheti le sétálni mert elrántaná, vagy a kóbor kutya bántaná, az a hatalmas ami már kétszer nekiment.;) Azért nem vigyázhat rá, mert bennt nem kell felügyelni, mert a lakásba tilos játszania. Nem lesznek kiskutyái mert ő olxan beteg, hogy muszàj ivartalaníttatni. Remélem segíthettem! :)
2016. júl. 1. 23:45
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

nem is értem a kérdést!

miért nem mondod meg nekik hogy ha akarnak kutyát mondják meg a szüleiknek és vetesenek egyet,ez a tied hagyjanak békén!!!!

ha megharagszanak hagy haragudjanak!

én senkinek soha nem engedtem hogy a kutyámat simizzék,pedig itt is az utcán bandáznak a gyerekek...

az meg sztem mindegy hogy cigány nem cigány ez hülyeség,minden kisgyerek szereti a kiskutyákat,lehet magyar cigány bevándorló a kisgyerek az ilyen!

mivel te sétáltatod és gondolom otthon ha elmész zárod az ajtót kicsig túlzás hogy majd ellopja a cigány kislány...

mond meg nekik,hagyjanak békén!

nem találnék ki semmit ez az én kutyám hagyják békén.ennyi.

2016. júl. 2. 09:39
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Egyébként egy bichon havanese kutyusról (fajtatiszta, törzskönyves) van szó. Az utolsónak: nyilván rájuk szóltam és szólok is de egy neveletlen pofátlan nyomulós kölköt nem mindig egyszerű leépíteni , mert nem nekem kéne megnevelni. A kutya simogatással nincs bajom az csak jó ha szocializálódik a kutya , na de kérem azért az már gyerektől is sok hogy követni akar fel a lépcsőházba és addig nem mehetek fel amíg el nem zavarom. Ráadásul vigyorogva mondja hogy úgyis megtudja hol lakok... Mégis egy 10 éves taknyos minek akar idegen "nénik" lakásába bemenni ?

A lényeg hogy nem fogom mostmár odaengedni a kutyát hozzájuk , ezért legyen kedves az ember hogy aztán rászállnak. Egyébként van kutyájuk egy havanese jellegű keverék csak szerencsétlen kutyát alig viszik le , én pl. még egyszer sem láttam. ( itt laknak a környéken ). A gyerek meg boldogan mesélte múltkor hogy most lesznek majd kölykök valami rokonuknál meg ők is fognak még szaporítani. Hát csak gratulálni tudok az ilyeneknek. Mindegy az én kutyámról leszállhatnak.

2016. júl. 2. 10:00
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha már nagyon eldurvulna a helyzet, akkor én azért odaszólnék a rendőrségnek... Na nem azért, hogy bevigyék a gyerekeket, de legalább tanácsot tudnának adni.
2016. júl. 3. 20:20
 18/18 anonim ***** válasza:
Hát.... Mindenképpen vigyázz velük!!! Aki így közeledik az jót sosem akarhat... Én is jártam így, westiem van :) Séta közben mindig követett egy pasi, de ahogy egyik hozzászóló mondta: Lehordtam a sárga földig szegényt :S el is tűnt másnapra
2016. júl. 4. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!