Jelentkezhet hasmenés a kutyánál a téptól, HA eddig nem volt tőle semmi baja?
Sziasztok!
Van egy 3 hónapos kutyusunk, aki 9 hetes kora után került hozzánk. Josera Kids-et kapott, az első két hétben semmi baja nem volt szép volt a széklete, nem hányt stb.......szereti is. De az elmúlt 2-3 hétben nem folyamatosan de úgy 5-6 naponta előjön egy ilyen hasmenéses tünet, és egyszerűen már nem tudunk másra gondolni,csak a tápra, de hangsúlyozom, az első hetekben egyáltalán nem volt problémája neki. Ez az 5-6 naponkénti hasmenést úgy kell elképzelni hogy:
Látjuk, hogy hasmenése van, akkor onnantól nem kap semmit csak főtt rizst 1 napig. Ilyenkor mikor kakil akkor ilyen pudingszerű(bocsi nem tudom,máshogy fogalmazni)aztán másnaptól szépen lassan a rizs mellé elkezdjük fokozatosan adni újra a Joserát, és következő nap ismét teljesen normális a széklete. Eltelik 3-4 nap minden probléma nélkül, majd éjszaka ébreszt, hogy menni kell le (eddig mindig éjszaka jött rá, még akkor is ha előtte sétánál normális volt a széklet) és akkor gyorsan levisszük és akkor már megint hígabb.
Váltsunk tápot? Vagy elképzelhető, hogy ezt a nagy meleget a kölyök kutya nehezebben viseli és így reagálja le? Sétáknál mindig figyelünk ne szedjen össze semmit. Konkrétan tegnap pórázon volt és tanítgattuk, hogy ne szedjen fel a földről semmit, végig melletünk volt, tegnap egész biztosan nem evett mást fel a földről ami ezt okozhatná. Tegnapi sétakor még normálisan kakilt, ma éjszaka meg 3x volt hasmenése.
A kutya kedve egyébként nem változik ilyenkor, játékos, jókedvű, játszik más kutyákkal, élénk, eszik,iszik, mintha nem is lenne hasmenése
Amire én még tippelek: az orvos felírt 3 hete Flexivet Go-t, ez ilyen izületvédő, ezt akkor ki is váltottuk, azóta napi 1/4-et adunk. Lehet ennek hasmenés a melléékhatása?(Erre én is csak ma gondoltam, próbáltam rákeresni neten, de azt írják, hogy nincs ismert mellékhatása neki)
Mi lenne, ha felhívnád az állatorvost? Vagy bemennél? Esetleg felhívnád a tenyésztőt, ha már kiadtál 100+ezreket érte?
Tápváltást fokozatosan kell, osszekeverni a másikkal aztán egyre kisebb adagokat a régiből, egyre többet az újból.
Mellesleg kiskutyánál nem jó a fosás, ki is száradhat, mennyit iszik?
A meleg miatt több víz elfogyasztása okozhat hasmenést.
Persze, a rizs megfogja kicsit, azért áll be olyankor. Ez az egyik lehetőség.
Az ízületvédő is meghajthatja. Még akkor is, ha nem írják sehol. Hagyd el első körben az ízületvédőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!