Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szomszéd kutyája átjár a...

A szomszéd kutyája átjár a kertünk be és verekszik a mi kutyánkal és már majdnem meg ölt egy macskát ismit lehene tenni? (többi lent)

Figyelt kérdés
nagyából 2 hete kezdődött akkor jött át először és azóta napi 4 5 ször látom hogy jukat ás egy új helyen és átjön . én arra gondoltam hogy légpuskával adokneki de aztán megsajnáltam és végül nem lőttem rá de arra gondoltam hogy BB vel meg lehetne lő ni nem ?

2017. ápr. 6. 19:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Inkább a kerítést kellene megcsinálni úgy, hogy ne tudjon átjönni (a szomszédnak is szólj ez ügyben, mert neki kötelessége a saját telkén belül tartania a kutyáját).
2017. ápr. 6. 19:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem ez a megoldás. Sajnos nem a kutya teher róla. Szólj a szomszédnak, hogy erősítse meg a kerítését, mivel az Ő dolga, hogy ne szökhessen ki!

Ha a felszólításodra sem tesz semmit, akkor nyugodtan jelentsd fel.

2017. ápr. 6. 19:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A kutyát ne bántsd. A szomszéddal kell beszélni, hogy oldja meg azt, hogy soha többet ne menjen a kutyájuk az engedélyetek nélkül át hozzátok.
2017. ápr. 6. 19:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha valakire rá akarsz ijeszteni a légpuskával,akkor az a szomszéd legyen.Egyedül ő tehet erről, nem a kutya.

Meg kéne csinálni a kerítéstést és megnevelnie a kutyát,hogy ne menjen át.

Nem tudom milyen a viszony,de a legjobb az lenne,ha értelmesen megbeszélnétek és megkérnéd rá,hogy figyeljen oda jobban + javítsa meg a kerítést, mert zavaró,hogy a kertetekben van állandóan a kutya, bántja a macskáidat és a gyereket sem mered így kiengedni.

2017. ápr. 7. 07:52
 5/7 A kérdező kommentje:

már ki raktam téglával a kerítés alját alapot csináltam és úgy bele álítottam a téglákat de még mindig átszökik ?

én már beszéltem a szomszéddal és ő sem tud vele mit kezdeni mer 5 órát van itthon hétköznapon ként meg szombat vasárnap egész nap . én javasoltam neki hogy kösse ki de egy kb 40 centis kutyát hova kössönki ?

2017. ápr. 8. 10:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Pedig az ő dolga elintézni, hogy a kutyája ne szökjön! Én feljelentést tennék, ha nem hajlandó csinálni semmit, mellette pedig a kutyáját én szoktatnám le az átszökésről. Ha az én kutyáimnak neki menne, vagy a macskámat akarná megölni tőlem kapna olyat, hogy többet ne akarjon a kertembe átjönni.
2017. ápr. 10. 11:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy fél négyzetméteres kazánlemez van felfüggesztve két füllel láncra. Ha a szomszéd kutyája elkezdi a felesleges ugatást, akkor kilépek a teraszra, a kalapáccsal ráverek a lemezre, órákig csend van. Ugyanez kerítésbontás kísérlet setén. Már nem próbálkozik.
2017. ápr. 15. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

A szomszéd ezért feljelenthet?

Gyakran átjön a kertünkbe a kutyája, én meg lapáttal rápaskoltam, amit pont látott. Ezért feljelenthet? Semmi baja nem lett a kutyának csak vonyítva vissza szaladt a helyére.

Fenyeget a szomszéd a kutyus éjszakai ugatása miatt. Mit tegyek?

Szomszéd lassan zaklat kutyánk ugatása miatt. Ám a mi kutyusunk még ugatni is lusta, csak akkor kezd rá, ha az utca összes többi ebe rázendít. Amúgy a hangját sem hallod. Szomszéd a jegyzővel fenyeget. Hozzá kell fűzni, hogy a másik szomszédot a kakas kukorékolása...

Szomszéd kutyája mindig zárva van? (többi lent)

A szembe szomszédaimnak van egy boxer kutyájuk ami kb 2x2m-es ketrecben van a nap 24 órájában, nincs kiengedve. Egész nap csak ugat amit nagyon idegesítő hallgatni, főleg éjjel, csukott ablakon keresztül is hallani. Átkiabáltam már sokszor, nekik is szóvá tettem, de a...

Mit csináljak a korlátolt szomszédommal?

Tüzel a kutyám, nyáron ivartalanítjuk, volt már egy tüzelése az gond nélkül lezajlott. Zárt az udvarunk nem tud bejönni kutya az utcáról. De a szomszéd befogadott egy pulit az utcáról jó pár éve és a kutya egész nap be van zárva a ház belső udvarára, max. egyszer...

A szomszéd kutya mindig megugat, hogyan szoktathatnám le róla? (részletek lent)

Mindig csak akkor ugat meg,ha megyek dolgozni.Csak az a probléma,hogy éjfélre járok.Kertes házban lakunk,kerékpárral járok dolgozni.Kitolom a kerékpárt az utcára,bezárom a kaput,ilyenkor már hallom a morgást a szemben lévő drótkerítés mögül,felülök a kerékpárra,és...

Ha az egyik szomszéd nem megfelelően tartja a kutyáit, azt hol lehet bejelenteni? És milyen változás történhet.

Igazából egy vidéki ismerősöm kérdi ezt. Gondoltam segítek neki és bekérdezek ide. Arról van szó, hogy az utcájukban van egy illető aki az egyik kutyáját folyton láncon tartja, a másik kutyát a kertben szabadon, de folyton ki szökik, kint kószál az utcán. Tegnap megölt...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!