Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit tegyek kezdő lovasként?

Mit tegyek kezdő lovasként?

Figyelt kérdés
karácsonyra kaptam egy lovat és kedves ló,( 2,5 éves kanca) próbálom magamhoz szoktatni hogy később megtanulhassak rajta lovagolni. hogy bánjak vele hogy jó legyen?? mert ugy vettem észre hogy apukámmal és velem ugy bánik mintha ö lenne az úr, ma pedig jött egy lovas bácsi aki odament és teljesn természetesen bánt vele és vele nem bánt ugy ,, észrevehette hogy mi kicsit tartunk tőle??
2009. dec. 29. 19:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ha te suliba mész reggel ki ad neki enni? A lónak is kell a rendszeresség. Jól meggondoltátok ti ezt? Szüleid választásából ítélve nem nagyon érthetnek a lovakhoz. Azt tudod, hogy a lóval akkor is foglalkozni kell ha esik vagy hideg van? Minél több szabadidőt kell a lovadra szentelned és amikor csak tudsz vele foglalkozni. Egy csikó nem a legjobb választás egy kezdőnek, tapasztalt lovasra kell bízni a belovaglását. Írtad, hogy 2,5 éves, még egy évet a azzal is kell várni, hogy megerősödjön.
2010. jan. 1. 20:09
 12/17 anonim ***** válasza:
És az esetleges elrontott,kezelhetetlen lovat ki fogja megvenni?
2010. jan. 1. 20:39
 13/17 anonim ***** válasza:

[link]

Itt találsz olyan topicot,hogy "Problémák a ló és lovaglás körül",írd le a gondodat,sok hasznos tanácsot fogsz kapni.Az is lehet,hogy lesz a környéketeken olyantapasztalt lovas,aki segít nektek a belovaglásban,a lóval való bánásmód elsajátításában.

Egyébként a többi topicot is érdemes átböngészned,pl.ami a lovak betegségeiről szól,sokat tanulhatsz.

2010. jan. 2. 00:54
 14/17 A kérdező kommentje:

amikor én iskolában vagyok apa ad neki enni vagy kersztapám vagy nagymamám, apa mijnden nap 3x van lent és megnézi eteti szóval nagyon jól el vsan látva köszönöm

a bizalmatlan mondatokat:S és igen van itt jó pár hozzáértő személy, nem is kérdezek többet ugylátom semmi értelme

2010. jan. 2. 13:50
 15/17 anonim ***** válasza:

Kaptál lovat karácsonyra?Én évek óta könyörgök egyért és nem vesznek.Pedig mindenünk meg van hozzá!Tanya, széna is van legelő hatalmas nagy mozgástér.És mégsem vesznek.

A kérdésedre válasszolva, igen baj h tartotok tőle!Így ő lesz a domináns és nem te.Hiába te eteted ő akkor is feletted fog állni a rangsorban.Ez olyan mint a ménesben.Szóval éreztetni kell vele h te vagy a domináns és nem ő!Folyamatosan!És ha rosszat csinál akkor is!Lehet barátkozni vele meg ápolgatni.De ha mondjuk kikötöd azért h leápold és le akarod ápolni a másik oldalát.Szólsz neki h menjen arrébb megnyomod az oldalát de nem megy arrébb.Addig nyomod amíg kifáradsz.És abbahagyod,akkor te engedtél amit a ló el akart érni.Addig nem szabad engedni és nyomni az oldalát a lónak amíg nem enged.Mert így ő lesz a főkanca és nem te.

2010. jan. 11. 19:13
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem te írtad ezt a kérdést? http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__egyeb-kerdesek__58922..

Csak mert kicsit hasonló a probléma vagyis inkább úgy mondom, hogy a belinkent kérdés ennek lenne a következménye.

Dominancia a fő kérdés, oda már írtam egy hosszú választ.

2010. jan. 11. 19:56
 17/17 Máté T. válasza:
Pfff csikót venni olyannak aki nem tud lovagolni. Hát nem jó kezdés. Először tanulj meg lovagolni én 5 év után kaptam egy lovat. De az mázli volt. Le akarták vágni és így húsárban vettük meg és nagyon okos és nem félős. Ha otthagyom kikötés nélkül megáll egy helyben egy ilyen lovat kellett volna venni.
2010. júl. 4. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!