Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan és milyen pónit?

Hogyan és milyen pónit?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel együtt eldöntöttük, hogy póni vásárlásba kezdünk. Fél éve lovagolunk mindketten. Magát a pónit mi szeretnénk megvenni, ezért most elkezdtünk gyűjteni. Tanácstalan vagyok, hogy milyen póni legyen a szerencsés, ha végül összejönne a dolog. Egy 6-8 éves tanulékony, jófejűt szeretnék mindeneképpen. Árban 100.000-150.000 körül. Olyan kéne amin eltudna lovagolni egy kb. végső magasságban 175 cm es 60-65 kilós lány. DE először semmiképp nem akarunk pl nyerget venni, csak invédő, bokavédő, kantár, kötőfék, ápolószerszámok. Még kérdés, hogy bértartás egy normális helyen hány forint? Rideegtartást milyen póni bírja és mik az előnyei/hátrányai a ridegtartásnak? Körmölés, patkolás mennyibe kerül? Patkolni muszáj vagy mitől függ, hogy kell?

2016. jún. 21. 23:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ha egy év alatt szedsz össze 150 ezret, nem tudod eltartani a lovat,mert a bértartás átlagosan 35-100 ezer között mozog /hónap/ló, erre jön 6-8 hetente 4-6000ft körmölés, sükség esetén patkolás (az mondjuk körmölésse legyütt csak elsőre 11000 körül is mozoghat, mind a négyre akár 25 körül is lehet, ha nem kell rá speciális patkó!), és ekkor a lónak még semmi baja nem esett, és nem vettél neki semmi felszerelést, plusz takarmányt, gyógyszert, oltást, vérvétel, stb... Szóval szerintem ez az elsődleges kérdés, és nem az, hogy felismeri-e a kérdező a kólikát. Annak uána lehet olvasni, és bértartásban azért jó eséllyel akad, aki ezekben tud segíteni, és olyan is, aki edzőként ot lesz, és felügyeli őket.

(Fél)ridegtartásban amúgy bármelyik póni elvan, nektek sportpóni vagy welsh, esetleg hucul kell (ez nem póni, de nem túl magas, és elég igénytelen), méret alapján.

2016. jún. 22. 22:01
 12/17 anonim ***** válasza:
"és a ridegtartást honnan tudnám minden fajtánál? a bértartásnál pedig átlag árat kértem" Azt még hozzáteszem, hogy a bértartás ára nem függ a ló fajtájától. Egy shetlandi, vagy falabella bértartása pontosan ugyanannyi, mint egy fríz, shire, vagy egy telivér.
2016. jún. 22. 22:04
 13/17 A kérdező kommentje:
A eidegtartast jgy gondoltam, hogy melyik fajta birja jol. A bertartas aranal pexig azt h mi szamit normalis arnak, es mi a mar tulzasnak szamito kategoria. Koszi a valaszt jah es asszem (bar nem biztos) fentebb emlitettem hogy azt a szuleink felesben fizetnek
2016. jún. 22. 22:54
 14/17 anonim ***** válasza:

Akkor lehet, nem voltam érthető, minden ló tartható ridegben. A ridegtartás ára egyébként általában olcsóbb, tehát nem százezres tétel havonta, 30-60 között lesz, attól függően, hogy milyen a lovarda felszereltsége, pl. milyen a talaj a pályán (egyáltalán van-e pálya, és ha igen, mennyi), van-e fűtött öltöző, fedeles lovarda, akadálypark, military pálya, milyen a tereplehetőség, van-e saját állatorvosa a lovardának, milyen könnyen lehet megközelíteni, stb-stb.

Ezzel együtt is attól óva intenélek, hogy közös lovat tartsatok, özös lónak túros a háta. Ha mégis így szeretnéd, kössétek ki, hogy csak edzői felügyelettel ülhettek lóra, vagy valami biztosíték elgyen arra, hogy mikor és mi történik az állattal.

2016. jún. 25. 00:44
 15/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ :) a szerződés természetesen akár barátság akár nem mindenre kiterjedni, mint például hogy a lovat mikor és hol lehet csak "használni". Amúgy a lovarda teljesen be van kamerázva amit kinéztünk, minden pályára néz legalább egy kamera,az istállóba is van, így nagyon szerintem ezzel nem lehet gond, max terepen.
2016. jún. 25. 01:30
 16/17 JulesM111 válasza:
50%

Gyerekek, felejtsétek el a bértartást. A lóról te gondoskodj, vagy csak lovagolgass rendszeresen, és kezeld ezt egy jó kis hobbyként, ne többként.

Mit gondoltál, bértartod, majd csodálkozol, ha a ló téged semmibe vesz a heti 2x 2 órádban? Ugyan már... Egy álattal tess3k rendszeresen foglalkozni.

2016. okt. 8. 22:31
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Megtaláltam neked a tökéletes pónit , úgy hívják hintaló
2017. ápr. 2. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!