Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni egy becsmérlő...

Mit lehet tenni egy becsmérlő anyóssal?

Figyelt kérdés

Férjemtől elváltam, két éve külön élünk és nekem lett egy új kapcsolatom. Ezt se a volt férjem se az anyósom nem nézte jó szemmel és sajnos a gyereknek tárgyalnak ki ( aki amúgy csak 6 éves). Mióta az új párom hozzánk költözött (1 hónapja) azóta minden még rosszabb lett. Mit lehet ilyenkor tenni? Nem szeretném ha azt hallgatná a gyerekem, hogy az anyja mekkora qva és társai.

Nem érzem magam annak, mert tovább élem az életem.

Ráadásul anyós is ugyanígy tett, neki is volt egy első házassága ahol született gyermeke és vitte az új házasságába. Csak úgy néz ki ezt már elfelejtette.

Komolyan elvárnák, hogy egyedül maradjak a gyerekkel életem végéig.

Mit tehetek? Az apa láthatási idejében találkozik a gyermekemmel és akkor tömi a fejét. Apát nem érdekli, szerinte a gyerek jó ha tudja milyen az anyja...

2016. jún. 23. 08:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
41%

Elváltatok innentől semmihez nincs közük, a gyerek kijön az új pároddal, nem veszélyezteted, ráadásul nem az ő értelmi szintjének megfelelő amit apa előad. Gondolom így szeretne bosszút állni (ezt megemlítheted a gyámügynek hogy eszköznek használja a gyereket) nincsenek barátok akiknek panaszkodhatna, nincs más eszköz hogy feléd tegyen bármit. Így marad a gyerek.

Nem ezért van a láthatás, a gyerek befolyásolás, nem korának megfelelő dolgokkal való terhelése, ami hatására kialakulhat benne bármilyen gondot, az a veszélyeztetése! Mérgező környezetben van ilyenkor! Korlátozni kell a láthatást, csak a te jelenlétedben láthatja, nem viheti el, ő mehet és te bármikor kiteheted őt ha olyat mond. A gyerek védelme az első!

2016. jún. 25. 12:12
 12/14 anonim ***** válasza:
90%

Komolyan örülök, ennek a sok jó szándékú válasznak, de csak meg kell mondanom, - tapasztalt emberként - hogy rettentően naivok vagytok.

Nevében "igazságszolgáltatás" - de nem az.

A legpozitívabb módon értve is csak jog-szolgáltatás.

Gyámügy, bíróság??? Na ne!

Bejön egy anyuka, ezzel az ocsmány történettel, én is felháborodnék. De mi a következő lépés?

Valami bizonyíték, bizonyítás, apuka, meg anyós nyilván tagadni fog.

A 6 éves gyerek nem jogképes, pedig ő az egyetlen tanú, vagy bizonyítási lehetőség. Az eljárásba való bevonásához meg szülői engedély kell.

Apuka megadná????

És tényleg utána szegény gyereket macerálnák, az apja, megy az anyós ijesztgetné, hogy ők meg börtönbe kerülnek, ha elmondja ezeket a dolgokat, ő meg elhinné, tele lenne görccsel, bizonytalansággal....

Nincs rendes megoldás, Kérdező, bízz a gyerekben... kicsi, de nem hülye. És szeresd nagyon!

2016. jún. 25. 14:15
 13/14 anonim ***** válasza:
10%

Azért egész más egy új kapcsolat, meg egy új házaság, nem?

Szóval, az anyós egyáltalán nem "ugyanúgy tett".

2016. jún. 28. 04:34
 14/14 anonim ***** válasza:
57%
Ha ez vigasztal, mi házasságban élünk, de így is le vagyok hordva mindennek. Ez még hagyján, de a gyereknek is olyanokat mond pl.: ez a rib_nc tönkre akarja tenni apa és a te életed. 8 éves. Mikor meg kérdőre vontuk a drága mamát, akkor csak azt hajtotta, hogy kicsi a gyerek és kitalálta :)
2016. jún. 30. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!