Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Anyós, após

A kérdés

Ti véget vetnétek egy kapcsolatnak csak azért, mert képtelenek vagytok megszeretni a másik családját?

5 éve vagyunk együtt a párommal, 4 éve együtt is élünk. Mikor megismerkedtünk nem volt felhőtlen a kapcsolata a családjával, főleg az anyjával, ezért ritkán látogattuk őket, ritkán is beszéltek, nem éreztem én sem igényt arra, hogy megismerjem vagy megszeressem őket igazán. (Többszáz kilométerre élnek.)

A rossz kapcsolat odáig fajult, hogy tavaly karácsonykor nagyon csúnyán összevesztek (röviden: anyósjelölt a távollétemben letagadta a létezésemet a tágabb családnak, akik személyesen nem ismernek és azt mondta mindenkinek, hogy a párom egyedülálló, ezen a párom érthetően kiborult). Több hónapnyi terápia, nagy beszélgetések és szembesítések árán ma már szent a béke, tőlem is bocsánatot kért anyós. A jobb kapcsolatuk miatt sűrűbben jönnek látogatni, sűrűbben beszélnek és tőlünk is elvárás h többször menjünk. A sűrűbb találkozások miatt rájöttem, hogy teljesen különbözőek vagyunk a családjával, más az értékrendünk (ők bulizós-piázósak, én inkább otthonülős, családcentrikusabb, csendesebb típus vagyok), a gondolkodásmódunk, más dolgok érdekelnek. Szerintetek, ha amúgy jól megvagyunk ez lehet akadálya a kapcsolatban? Tudom, hogy nem muszáj szeretni őket, de úgy érzem nem tudom elképzelni h saját rokonaimként tekintsek rájuk. 2018. szept. 24. 09:19  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Egyedem Begyedem nevű felhasználó válasza:

Én férjhez mentem úgy, hogy a férjem családját soha nem szerettem, nálam az volt a döntő, hogy a fér5jem egy vitában ki mellé áll. A férjem számára én vagyok fontosabb. Ha a párod számára te vagy a fontosabb, akkor tarts ki mellette, ha nem, akkor én szakítanék.

A válasz 95%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/12Időpont 2018. szept. 24. 09:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ha a párom ezt fejtegetné, tudnám hogy nem szeret teljes szívéből, mert ha én TÉNYLEG szeretek valakit, bármit megtennék érte, és nem érdekelne kik vannak körülötte. Érte vagyok, és nem másért... ha jön vele rossz, akkor azt is elfogadom.

Szerintem önző vagy.

23/F

23A válasz 20%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/12Időpont 2018. szept. 24. 09:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

1. A párod családját NEM KELL saját rokonnak tekinteni, mert NEM AZ!

2. Ha az anyósék megpróbálnak emberi hangnemben beszélni veled, akkor néha el tudod viselni, mint ismerösöket.

3. Emiatt szakítani csak akkor elfogadható, ha a pároddal is komolyabb problémák vannak.A válasz 72%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/12Időpont 2018. szept. 24. 09:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem. Én nem tartom fontosnak, hogy szeressem őket. A lényeg, hogy ne legyenek nagyobb konfliktusok, hogy ne kavarjanak bele a kapcsolatunkba.

A válasz 80%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/12Időpont 2018. szept. 24. 10:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én nem látok itt túl nagy problémát, azt írod, megbeszéltétek, sikerült rendezni a viszonyt, bocsánatot is kértek tőled, a párod kiállt melletted, és szerencsére jó messze is élnek.

Ha el is hagynád a párod emiatt, mi a garancia arra, hogy a következőnek normálisabb lesz a családja? Nézd meg a gyakorit, mennyi kérdés születik a rossz viszony miatt.


Ha szereted a párodat és jó a kapcsolatod, akkor ezért eszedbe ne jusson otthagyni. Mondjuk, engem elgondolkodtatott kicsit, hogy tényleg szereted-e őt, ha ezért elhagynád.A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/12Időpont 2018. szept. 24. 10:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én is voltam ebben a helyzetben, a szülei ki nem állhattak, és még most is utálnak. Meg sem ismertek, ismeretlenül gyűlöltek csak mart belépést egy másik nő a kicsi fiúk életébe (ez ugye anyós szemét szúrta, apósom meg mellé állt a gyűlölködésben). Én szakítottam párommal miattuk néhány éve. Megbántam. Ő volt az igazi, mai napig az is. Kibekultunk, nem bírtuk sokáig egymás nélkül, mert azon kívül hogy a szüleivel nem szeretjük egymást, kettőnk között semmi probléma nem volt, kiallt mellettem mindig is (remek férj, és apa, tényleg ő az igazi, és ha eszembe jut hogy a hülye anyja miatt szakítottam vele, el szégyenlem magam). Azóta házasok vagyunk, van egy egy éves kisfiunk. Szüleivel mivel a kisbaba körül is csak úgymond a szart kavarták (ellenezték a gyereket, minek az nekünk stb, pedig tervezett gyerek volt, és semmiben nem függtünk tőlük, dolgoztunk, saját ház, saját kocsi) így végül a családi boldogság miatt megszakítottuk velük a kapcsolatot. Nem tudnak mint ember, mint szülő és mint nagyszülő viselkedni a másik emberrel szemben, ilyen ember csak mérgez, és még tud sajnos mérgezni egy kapcsolatot, házasságot, családi boldogságot is. Ha hagyod. Ha hagyjátok. Itt a kulcsszo. Nem kell hagyni. Azóta én is, párom is kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak vagyunk. Akár vérrokon valaki akár nem, nem kell mindent elturni és elviselni. Egyszer élünk. Azt engedsz be az életedbe akit akarsz.

A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/12Időpont 2018. szept. 24. 11:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Goldmund73 nevű felhasználó válasza:

Ha jól értem, nem arról van szó, hogy párod szülei kellemetlenkednek, bántanak, mert azok a dolgok rendeződtek; hanem, hogy ők pl. szeretnek bulizni járni, de meg otthon ülnél. Mi ezzel a baj? Pároddal legyetek ilyenekben hasonlóak, de a szüleinek miért kéne úgy élniük, ahogyan neked?

A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/12Időpont 2018. szept. 24. 13:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
En nekem ugysn ez a problemam es raadasul viszik a paromat is az ejszakaba meg a piazassal csak annyi kulonbseggel hogy a parom odaig van ertuk meg szemtol szembe telleg normalissak csak en nem szeretem a stilusukat.

A válasz 34%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/12Időpont 2018. szept. 24. 21:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nálunk is ez volt. Csak az én párom szülei elváltak. Anyja is apja is önző volt, sok mindenben bantották a saját lányukat. A feleségem pedig mindezek ellenére megpróbált mindenbe megfelelni nekik, komplexusokkal küzdött, mindenhol azt mondta, amit épp itt hallani akarnak. Kettőssé vált a személyisége. És sajnos nem lehetett vele erről beszélni, mert tagadásba menekült. Ez pedig eltávolodást, elhidegülést eredményezett közöttünk. Jöttek a hullámvőlgyek, a párterápia, a harmadik felek... szóval volt minden...


Bajok ide vagy oda végül nem tudtunk egymás nélkül élni és összeházasodtunk. A megoldást nálunk az öszinte beszélgetések jelentették, amit sajnos itthon nem tudtunk megoldani, így pszichológusokkal sikerült, párterápia keretében. Mindig is azt hittük, hogy őszinte a viszonyunk, de közben nem volt teljesen az, mert a szőnyeg alá lett söpörve sokminden. Végül mára már jól vagyunk.


Na de összegezve: el nem hagynám, de nayon nagy probléma, akárki akármit is mond. Ugyanis sok szenvedést okoztak a párodnak és ezért benned érthető az ellenszenv, te sosem fogsz bennük bízni. Ezt kell finoman tapintatosan megbeszéljétek a pároddal, és helyén kezelni az ügyet. Ő ne várja el tőled, hogy szeresd őket, te meg kibírod azt a pár alkalmat. Őszinte beszélgetéseket javaslok, de vigyázz: ne vádaskodj, ne tegyél szemrehányást és akkor talán nem juttok olyan mélyre, mint mi.


U.I.: az anyósomék egyébként igazi tuskók... csak a külsőségek számítanak... :DA válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/12Időpont 2018. szept. 25. 05:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hát, szerintem pár alkalom erejéig adj nekik esélyt aztán ha elkezdenek furkálódni, sértegetni, kalap kabát.

A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/12Időpont 2018. szept. 25. 08:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Van értelme egy kapcsolatnak úgy, hogy az egyik fél vágyik a testiségre, de nem kapja meg a másiktól, mert a másik félnek ez nem fontos egy kapcsolatban?
Miért mindig több száz/ezer kilométerre lakik az, akit igazán tudnék szeretni? Szerintetek úgy mennyi értelme van egy kapcsolatnak, ha a másik fél másik kontinensen él? 😞
Szerintetek úgy van értelme egy kapcsolatnak ha a másik fél mindenért (szószerint mindenért) veszekszik velem? Nem látja be a hibáit hogy hülyeségért veszekszik?
Lehet jovoje annak a kapcsolatnak, ahol az egyik fel nem erez kulonosebb fizikai vonzalmat a masik irant?
Mondja már el nekem valaki hogy miért lesz nekem (vagy a kapcsolatnak) könnyebb ha megcsalom a másik felet?
Adnátok esélyt egy olyan kapcsolatnak, ahol a másik fél nem tetszik külsőre, de belsőre egy álomférfi?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések az Anyós, após rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!