Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most rosszul kellene éreznem...

Most rosszul kellene éreznem magam, mert nem megyek segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon rövid leszek:

A családunk sajnos vagy nem sajnos, de eléggé az a kétszínű mentalitás, mármint, sosem mondják meg egymás szemébe, hogy mit gondolnak, de cserébe megy a jópofi. Itt a család alatt a szüleim és testvéreiket értem.

Nagybáttyámmal nincs túl közeli kapcsolatunk, pontosan azért, mert látja rajtam, hogy nem is próbálok közeledni felé. Egész éven megvagyunk egymás nélkül, egyikünk sem keresi a másikat.

Nade amikor segítség kell, akkor azonnal keres. Ellenben velem, én még akkor sem Őt, mert úgy vagyok vele, hogy ha nem keresem Őt soha, akkor nem fogom magam szembeköpni és akkor keresni, ha kell valami.

Ez mindenkinél így van sajnos, soha senki sem keres, de, ha segíteni kell, akkor azonnal ugornom kell, merthát egy család vagyunk..

Most éppen építkezésben kellene segítenem a nagybáttyámnak. Mint írtam, nincs túl jó kapcsolatunk.

3 hete Ő segített a szüleimnek. Az Ő szemében én egy senki vagyok, aki az edzésen kívül nem ért semmihez. (Nagyon frusztrált, mert elértem olyan dolgokat edzésben, amit Ő 10 évvel ezelőtt nem ért el, így számára minden ember, aki jár edzeni konditerembe, az nem ér semmit)

Nyilván én is segítettem a szüleimnek, de konkrétan egész végig ott volt velem és figyelte mit rontok el. "Ez nem konditerem, nem tudod tartani a kalapácsot sem.." "Lehet, hogy a konditeremben erős vagy, de itt nem."

Szóval ez a tipikus, hogy bármit csinálsz, bárhogy csinálod, bele fog kötni.

Haszontalannak nevezett, de most mégis kéri a segítségem. Nem ironikus?

21 éves vagyok, és most kezdem realizálni, hogy attól, hogy vérszerint családtagom valaki, attól még nem biztos, hogy ne szakíthatnám meg a kapcsolatot bárkivel egyik napról a másikra..

Tényleg olyan a kapcsolatom a család nagy részével, hogy annyit nem érdemlek, hogy a születésnapomon kapjak egy "Boldog születésnapot" szöveget, szóval egyiküknek sem hiányozna a másik.

Mit gondoltok erről? Én vagyok a bunkó, ha mostantól kicsit máshogy viselkedem én is?

tegnap 18:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező megértelek. Bár tőlem segítséget nem kérnek, de kb senki vagyok a szemükben. Nyílván én is így állok hozzájuk. Egy ideig kerestem unokatesókat, írtam nekik, meg az ő gyerekeiknek is. De erről régen letettem. Én nem keresem őket, ők sem engem. Ez így van jól. Nem "teperek" értük
tegnap 18:45
 2/9 anonim válasza:
100%
Figyi, én 10 évesen döntöttem el, hogy annyiban hagyom anyai nagyanyámat. Nem is mentem hozzá többet, máskor meg nem találkoztunk, csak nyaranta 1-2 keserves hetet, ami évről évre kevesebb lett, pár nap, mert lélegezni is utáltam nála. Telefonon sosem keresett, mentem nyáron, ott voltam, majd alig vártam, hogy hazamenjek. A legkevésbé sem volt szükségem a viselkedésére, támogatást pedig soha nem kaptam tőle, tehát számomra nem érződött nagymamának, még kevésbé szív szerinti személynek. Nem szerettem, nem imádtam. A vér nem kötelez, neked nem kell vele tartanod a kapcsolatot, ahogy segítened sem muszáj, ha te nem akarsz. Legkevésbé érdekelne, hogy rokon vagy nem rokon, ha olyan a viselkedése, amit te írsz a nagybátyádról. Forduljon máshoz, te amúgy sem vagy elég jó neki, ugyebár.
tegnap 18:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Juss el addig is, hogy a véleménye se érdekeljen.

Ő segíthet a szüleidnek és te is, vagy egyikőtök sem, teljesen mindegy, mert nem függtök egymástól.

tegnap 19:10
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mondd neki, hogy sajnos nem tudsz segíteni, nem bírnád el a kalapácsot:D hátha leesik neki, hogy egy paraszt.

Nyugodtan mondj nemet, te legyél az első, a te lelkibékéd fontos.

tegnap 19:20
 5/9 anonim ***** válasza:
20%
Amugy tenyleg, mit ertel el, mihez ertesz?
tegnap 19:21
 6/9 anonim ***** válasza:
84%
5 ha a világon semmit nem ért volna el, akkor sem viselkedünk így senkivel, főleg ha segíteni jött.
tegnap 19:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mintha én írtam volna ki a kérdést!

Engem sem keresnek a nagybátyják unokatesók, kivéve ha segítségre van szükségük. de én simán egyszerűen ignorálom őket, mindig azzal jövök hogy dolgom van, nem tudok segíteni, sajnálom szöveggel. Így a jobb nekem

tegnap 20:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Kéri a segítségedet? Megcseszheti magát, ha leste minden egyes mozdulatod, belédkötött és megalázott.
tegnap 22:10
 9/9 anonim ***** válasza:
5, hát az írása alapján nem sokat, ha a legtöbb, amit a maga javára tud felhozni, hogy mit ért el a konditeremben...
ma 06:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!