Van olyan családtagotok, rokonotok, akinél öröklésnél derült ki a valódi énje, akkor mutatta ki a foga fehérjét? Ha igen, ki, vagy kik?

Nem értem, Magyarországon mindenki örökölni akar, csak ez számít?
Több országban éltem már, de sehol nem az a központi kérdés, hogy kitöl mennyit fog örökölni, meg kit hogy lehetne átverni!
Egyébként az öröklésnek szigorú szabályai vannak, ezen nem változtat senki magánvéleménye.

Apám balesetben, hirtelen hunyt el.
Mikor mentem a lakását rendezni (kipakolni, stb) a húga ott állt az ajtóban, toporgott, hogy mit vihet el..
Előtte, a hagyatéki tárgyalás után faggatózott, mennyit kapok, hogy kívánom szétosztani. A temetésről késtek, mert a lánya időpontját lemondta a fodrász és nem tudta mit vegyen fel. Eljött úgy, hogy mindene kilógott a ruhából és a sír előtt szelfizgetett a temetés után, amíg a család ottmaradt pár percre, csendben állva, vagy néhányan akkor jöttek részvétet nyilvánítani.

Nővérem.
Apu rákos volt, és amikor meghalt a háza üresen állt.
Elkezdték betörni az ablakokat valakik, stb.
Nővérem azt mondta, menjünk bele a családommal nyugodtan, neki nem kell a ház, neki van, legyen a miénk, és a hagyatéki tárgyaláson is lemond róla a javamra.
Oké, hittem neki, bekoltoztunk, majd három hónap múlva közölte, hogy kell neki a része, vagy kifizetem, vagy beköltözik ő is oda a gyerekeivel.( Ezt nem is értettem, hiszen neki ugye volt háza ahol élt)
Végül nem akartam vele haboruskodni, én mondtam le a javára a tárgyaláson, és ki is költöztünk.
Ő pedig tényleg beköltözött
Ennek már 5 éve
A ház lassan összedől, nem csinál rajta semmit, mi a feleségemmel vettünk magunknak másikat, és ha valamit csinálunk rajta a nővérem nem beszél velünk hetekig 🤣( ezt csak úgy érdekességek írtam le, hogy milyen emberek is vannak)

Unokatestvérem.
Eltartási szerződést kötött a demens mamámmal, aztán amikor ágynak esett, nem ápolta. A temetést is 100% mi fizettük, a Mama pedig a részét ráiratta. Nyilván ha bíróságra ment volna az ügy, akkor elbukja, de Anyu nem akart pereskedni.
Ő ápolta és tisztességes temetést akart. Ha unokatesómon múlt volna, akkor lehet zsákba temeti el. Mindig egy számító kis dög volt.

Nem öröklés, de hasonló helyzet.
Nagybátyám rá akarta venni nagymamámat, hogy adja el az üresen álló, amúgy jól karbantartott házát, és adja neki az árát. Anyukámnak nem adott volna a pénzből, és örökségről sem mondott volna le előre megírt szerződésben (van még 1 ház egyenes örökség, 2 másik ház pedig közvetve).
Korábban egyszer már megtörtént az eset, de akkor nagyapám adta el a földjét, aminek az egész ára a nagybátyám lakásába ment. Plusz még egy 2 milliós megtakarítást is elvitt akkor.
Így itt ki is derült, hogy anyagiak tekintetében nagybátyám sajnos nem megbízható!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!