Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan családtagotok,...

Van olyan családtagotok, rokonotok, akinél öröklésnél derült ki a valódi énje, akkor mutatta ki a foga fehérjét? Ha igen, ki, vagy kik?

Figyelt kérdés

máj. 29. 09:06
A kérdező szavazást indított:
Igen, van ilyen családtagom, rokonom.
Nincs ilyen családtagom, rokonom, legalábbis eddig nem derült ki.
64 szavazat
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
97%
Testvér.
máj. 29. 09:33
 2/51 anonim ***** válasza:
93%
Több is.
máj. 29. 10:06
 3/51 anonim ***** válasza:
11%

Nem értem, Magyarországon mindenki örökölni akar, csak ez számít?

Több országban éltem már, de sehol nem az a központi kérdés, hogy kitöl mennyit fog örökölni, meg kit hogy lehetne átverni!

Egyébként az öröklésnek szigorú szabályai vannak, ezen nem változtat senki magánvéleménye.

máj. 29. 10:20
 4/51 anonim ***** válasza:
94%
Igen. A házban talált kp-t lenyúlták, 2 halál eset után is, aztán nekik állt feljebb, hogy megutálta őket mindenki.
máj. 29. 10:26
 5/51 anonim ***** válasza:
98%

Apám balesetben, hirtelen hunyt el.

Mikor mentem a lakását rendezni (kipakolni, stb) a húga ott állt az ajtóban, toporgott, hogy mit vihet el..

Előtte, a hagyatéki tárgyalás után faggatózott, mennyit kapok, hogy kívánom szétosztani. A temetésről késtek, mert a lánya időpontját lemondta a fodrász és nem tudta mit vegyen fel. Eljött úgy, hogy mindene kilógott a ruhából és a sír előtt szelfizgetett a temetés után, amíg a család ottmaradt pár percre, csendben állva, vagy néhányan akkor jöttek részvétet nyilvánítani.

máj. 29. 10:30
 6/51 anonim ***** válasza:
97%

Nővérem.

Apu rákos volt, és amikor meghalt a háza üresen állt.

Elkezdték betörni az ablakokat valakik, stb.

Nővérem azt mondta, menjünk bele a családommal nyugodtan, neki nem kell a ház, neki van, legyen a miénk, és a hagyatéki tárgyaláson is lemond róla a javamra.

Oké, hittem neki, bekoltoztunk, majd három hónap múlva közölte, hogy kell neki a része, vagy kifizetem, vagy beköltözik ő is oda a gyerekeivel.( Ezt nem is értettem, hiszen neki ugye volt háza ahol élt)

Végül nem akartam vele haboruskodni, én mondtam le a javára a tárgyaláson, és ki is költöztünk.

Ő pedig tényleg beköltözött

Ennek már 5 éve

A ház lassan összedől, nem csinál rajta semmit, mi a feleségemmel vettünk magunknak másikat, és ha valamit csinálunk rajta a nővérem nem beszél velünk hetekig 🤣( ezt csak úgy érdekességek írtam le, hogy milyen emberek is vannak)

máj. 29. 10:52
 7/51 anonim ***** válasza:
94%
4-es vagyok. Nem magamtól találom ki, ők ecselték erősen ittas állapotban, majd hőbörögtek is, hogy milyen szemét rokonok vannak…
máj. 29. 11:02
 8/51 anonim ***** válasza:
96%

Unokatestvérem.

Eltartási szerződést kötött a demens mamámmal, aztán amikor ágynak esett, nem ápolta. A temetést is 100% mi fizettük, a Mama pedig a részét ráiratta. Nyilván ha bíróságra ment volna az ügy, akkor elbukja, de Anyu nem akart pereskedni.

Ő ápolta és tisztességes temetést akart. Ha unokatesómon múlt volna, akkor lehet zsákba temeti el. Mindig egy számító kis dög volt.

máj. 29. 11:23
 9/51 anonim ***** válasza:
80%

Nem öröklés, de hasonló helyzet.

Nagybátyám rá akarta venni nagymamámat, hogy adja el az üresen álló, amúgy jól karbantartott házát, és adja neki az árát. Anyukámnak nem adott volna a pénzből, és örökségről sem mondott volna le előre megírt szerződésben (van még 1 ház egyenes örökség, 2 másik ház pedig közvetve).

Korábban egyszer már megtörtént az eset, de akkor nagyapám adta el a földjét, aminek az egész ára a nagybátyám lakásába ment. Plusz még egy 2 milliós megtakarítást is elvitt akkor.

Így itt ki is derült, hogy anyagiak tekintetében nagybátyám sajnos nem megbízható!

máj. 29. 11:23
 10/51 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ilyen rokona mindenkinek van sajnos.
máj. 29. 11:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!