Van olyan családtagotok, rokonotok, akinél öröklésnél derült ki a valódi énje, akkor mutatta ki a foga fehérjét? Ha igen, ki, vagy kik?

Ismerősök.
Meghalt a néni, 3 felnőtt gyerek, mindenkinek családja van.
A néni háza senkinek nem kellett, mert szívtépő nekik oda bemenni, beköltözni,eladni nincs szívük.
Végül az egyik testvér gyereke javára lemondtak mind, mert jön a baba.
Felújítás, költözés után a tesóknak egyből minden kellett, mikor kiderült sokat ér így az ingatlan.

Még nincsen, mert apám még életben van.
Na, miután meghalt, akkor lesz vicces, mert van egy felesége, aki utál, mint a szart, annak egy gyereke.
Kíváncsi vagyok, hogy öröklök-e valamit, mert amióta a nő képben van, minden megy az ő gyerekének - új autó, jogsi fizetve, albérlet állva neki. Persze apám pénzéből, mert apa jól keres.
Szóval igazából akkor lennék meglepve, hogyha apám nem végrendelkezett volna át már régen a "mostohagyerek" részére :D
Majd kiderül.

Testvér.
Apánk meghalt, maradt utána ingatlan és hitel is. Az ingatlanra rögtön lecsapott a testvérem, mennyit ér, mikor lehet eladni, stb. Még nem lehet, egyéb akadályok miatt, ez a rész tiszta. A hitelt viszont kérdezte, hogy neki is kell-e osztoznia rajta velem? Mondom, igen, de nem azért, mert én akarom, hanem mert a közjegyző értesítette a bankot az örökösökről és ők fogják követelni a rá eső részt a tartozásból. Engem hiába győzködne, lelkizne, nem lehet kibújni alóla. Itt elhallgatott, azóta nem beszéltünk, de ha rajta múlik, simán rám nyomta volna az egészet.
Sajnos anyánkról tudom, hogy neki a testvérem a kedvence, így részéről biztosan aránytalanul lesz elosztva, amit ránk tervez hagyni, de már rég nem számítok rá.

#12 a kötelező rész ott van, akkor is ha új asszonyság fejre áll.
Kivétel, ha már minden a nevükre került így apádnak nem lesz hagyatéka.
Ilyen van nálunk is a családban.
Egyik tesó "én hívom többet anyámat" címszóval szépen, lassan a nevére íratott mindent.
Még él az öreglány, de öröklés már nem lesz utána.

13-as: a szabályok akkor is érvényesek, ha az örökhagyó nem rendelkezik másként, akkor az az ö hibája.
Örökségböl kitúrni nem lehet senkit, legfeljebb nem az örököl, aki várta.
A törvényes öröklési rend alapján megy, az elhunytnak kellett volna még életében intézni, hogy ne ez a sorrend legyen érvényben - pl végrendelettel.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!