Miért néznek le valakit, mert 41 évesen még otthon lakik, ez nagyon szégyen?
Én 70.000 ft-ot keresek, napi 11 óra munkával heti 5x. Mégis különélek már, 20 éves korom ellenére. És mindent magamnak fizetek, akármilyen nehéz.
Ha egy beteg hozzátartozót ápol az illető, az természetes, de ha valaki csak azért nem költözik el otthonról, mert olcsóbb és kényelmes, pedig megtehetné, az gáz. Nagyon gáz.
Szerintem semmi baj nincs ezzel. Ilyen alacsony jövedelemmel lehet, hogy mindketten jobban járnak anyukájával, ha együtt élnek, és közösen mondjuk fenn tudnak tartani egy normális lakást, mint, ha mindketten egy kis lukban nyomorognának.
Régen pont ezért volt természetes, hogy a különböző generációk együtt éltek, és ezért nem volt annyi ember, akinek árverezik a házát, meg annyi nyugdíjas, aki szó szerint éhezik. Nem kerestek jobban, de nem is kellett mindenkinek külön háztartást fenntartani.
Tudom, hogy manapság már nem ilyen a világ, de miért kéne lenézni valakit, aki felismeri ennek a megoldásnak a gazdasági racionalitását? Ez messze nem jelent még önállótlanságot, meg semmi rosszat. Persze az ellenkezőjét sem, szimplán annyit mondok, hogy ebből még semmi sem következik önmagában.
Valószínüleg a kevés fizetéséből nem tudot önnálló otthont teremteni.
1. válaszoló!
Azt megkérdezhetem, hogy neked, hogy sikerült 70000 -ből önerőből lakáshoz jutni? (vagy albérletet fizetni)
Mert ez elég érdekes.
Hát, oké, hogy válság van, meg nagyon alacsony a fizu.. De azért 41 éves korára illene valakinek saját háztartást vezetnie.
Én nem ismerkednék ilyen emberrel, azt sugallná, hogy még erre is képtelen.
A probléma az ,ha valaki anyuci kicsi fia,azért marad otthon mert nem tudja/akarja ellátni magát,ott meg kinyalják a popóját.
Ha ő nem ilyen,csak simán jó nekik igy,felezik a költségeket,de önálló életük van akkor szerintem nem elitélendő.
70ezerbőr meg én is baromi kiváncsi vagyok milyen albérletet lehet fenntartani. Persze ha az ember segge alá nyomják a lakást,akkor el lehet lenni belőle.
Én sem értem hogy hogy lehet 70.000 forintból megélni.Még egyedülállóként is lehetetlen.
Max akkor ha örökölt lakást.Bár én életnek nem nevezném havi 70.000 forintból élést , inkább vegetálásnak.
Albérletet meg lehetetlen tartani 70 ezerből.Mondjuk 30.000 a bérleti díj havonta ha egy kis garzon de a 30-al inkább keveset mondtam.Erre még 30 ezer a rezsi.És 10 ezerből meg érkezik?Kizárt!
Lehetetlen.10 ezerből nem étkezik az ember 1 hónapban még ha egyedülálló akkor se.
Ennyi még rossz minőségű olcsó egészségtelen ételekre sem elég.
Szóval kamuzott aki azt írta havi 70-ből él.
41 éves, tehát feltehetően úgy 20 éve dolgozik. Az idő alatt azért már tehetett volna félre pénzt, más alá sem sz*rnak lakást, jól fizető állást, bármilyen hihetetlen. (persze vannak, akiket segítik, ami egyébként nem elítélendő)
A pasas esete nem egyedi, és szerintem semmi köze az anyjával való élésének ahhoz, hogy mennyit keres. Egy ugyanilyen korú rokonom is a nyugdíjas szüleivel él, pedig vezető beosztású. Egyszerűen agglegény típus, talán soha nem is volt nője, és ha akarna, élhetne külön.
Egyébként párom 70-es nettó fizetéssel költözött össze velem albiba. Egyedül nem ment volna, de ketten voltunk. Aki meg nagyon el akar menni otthonról, betársul egy albiba és kész.
Ezt nem azért mondom, mert megvetem a rokonod, nyilván ő életképtelen típus, neki kell anyuka szoknyája, jobb, hogy nem vett feleségül egy szerencsétlen nőt, hogy az csak kínlódjon vele és az anyjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!