Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A hideg ráz a barátom édesanyj...

A hideg ráz a barátom édesanyjától, és nincs nyugodt kapcsolatunk miatta. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés

En(19) és a baratom(21) 2 eve vagyunk egyutt, nagyon szeretjuk egymast es mindent megadunk egymasnak..Egy kapcsolatban szerintem ilyen hosszu ido utan normalis hogy ismerjuk egymas csaladjat, csaladtagjait eleg jol..Nos, a baratom is ismeri az en csaladom, imad nalunk lenni, a szuleim eleg lazak es gordulekenyek szoval boldogok es nyugodtak ha egyutt latnak minket bekessegben..A baratom szulei viszont egyszeruen borzasztoak..Az edesapja meg el is fogadhato, altalaban nem szol bele a maganeletunkbe es a szemelyes dolgainkba..No de az anyukaja...Elkepeszto...Mar akkor tudtam h ebben a noben elfojtott serelmek vannak mikor az elso latogatasomkor a baratommal kettesbe voltunk a szobajaban es lerancigalta h mosogasson el a vasarnapi ebed utan es gyomlalja ki a kertet..Sokszor engem is befog takaritani es parancsolgat..A baratom rettenetesen harcol ellene, neha csunyan ia beszel vele, amit eleinte en sem toleraltam, de mara mar megertem 100%osan..Beleszol az oltozkodesembe, feloltoztet a sajat, 6 szammal nagyobb ruhajaba ha csaladostul megyunk valahova, mert nem tetszik neki az h felvallas felsoben vagyok..Nem engedi hozzam aludni a baratomat, csak ha elkereckedik, egyszer eljott hozzam ugy h nem szolt, az anyja erre szetszaggatta a ruhait..A paromnak van Debrecenben lakasa, mivel egyetemista, es ugy gondoltuk igy a nyar folyaman felmennenk par napra de az edesanyja termeszetesen ezt is megtiltotta, mivel idezem: "Ha egyutt alszotok annak gyerek lesz az eredmenye" Soha eletemben nem gondoltam h segitseget fogok kerni egy ilyen oldalon, de mar nem birom, hogy felnott letunkre nincs szabad kapcsolatunk egy ember miatt, aki elveszi tolunk mindazt, amit o nem kapott meg ennyi idosen..A baratom turi meg mindig de en mar nem birok menni hozzajuk ha ottvan az edesanyja, kiraz a hideg az okoskodasatol, a hangjatol, attol h resnyire nyitva kell lenni az ajtonak ha 20 evesen szeretnenk kis idot kettesben tolteni..Segitsetek kerlek!


Bocsi az ekezetek miatt de telefonrol irtam a hosszu reszt!


2012. júl. 29. 23:23
 1/10 anonim ***** válasza:
98%
Huh draga sajnallak ok tisztelet az idosek irant meg minden de hallod amit ez a no muvel. A fiunak nagyon durvan rakell szolni ha kell elmennie otthonrol ,hogy az anyja rajojjon nem szolhat igy bele az eletebe ennyi idosen ... ez nem normalis esku meg beleszol abba,hogy te hogyan oltozkodsz pff mit kepezel ez magarol nem vele jarsz hanem a fiaval. a fiacskajat tedd oda ,hogy vegye fel a kesztyut ne legyen anyuci kicsi fia mert mar nem az.. ok anyja de azert ennyi idosen mar ne szoljon bele az eletebe ti igy vagytok boldogok es kesz
2012. júl. 29. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

Aranyom, ne legyenek illúzióid, ettől a nőtől SOHA nem fogsz megszabadulni!


Ő az a tipikus anyuka, aki nem bírja elviselni, hogy a kisfia felnőtt, önálló, és magánéletet él, ezért mindig, mindent el fog követni, hogy érzékeltesse veletek a jelenlétét, és a létezését, mert tudat alatt mindig azt akarja sugallni, hogy "a kisfiamat nem adom!!!".

Fontos, hogy megérts, ez nem ellened irányul, hanem a világ ellen.


Önállósodjatok mihamarabb, úgy egyszerűbb lesz

2012. júl. 29. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

Ellopjátok a debreceni lakás kulcsát és kész.

Mondjuk én nem lennék képes a nővel találkozni sem,így inkább nem mennék el hozzájuk soha....A barátod meg 21 évesen már elmehetne hozzátok nyugodtan....

2012. júl. 30. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Minek jársz oda? Az én férjem családjánál azért nem ENNYIRE gáz a helyzet mégse nézek a tájukra sem, max évente kétszer.
2012. júl. 30. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A dolognak két része van. Az egyik a családi kapcsolat kezelése, a másik a kettőtök helyzetének kezelése.

Mindenesetre az első kérdés, hogy a barátod ugyanúgy látja-e a problémát, mint te. Ezt tisztázzátok egymással. Ha ő is azon a véleményen van/lesz, mint te, akkor nekiállhattok megoldani. Amilyen mértékben csak lehet, vond magad a háttérbe. Az anyós-meny viszony eleve a legkritikusabb családi kapcsolat, nagyon ritkán van közel az ideálishoz, a megoldáshoz könnyebb eljutni, ha e feszültségforrást kiveszitek a képből. A feladat nagy részét a párodnak kell elvégeznie. Te itt a lelki támasz legyél, még akkor is, ha amúgy te vagy a domináns személyiség a kapcsolatotokban. Amennyire lehetséges, még tanácsot se adj, csak ha kifejezetten kéri. Jobban jársz, ha tőle kérsz megoldási javaslatokat. Leírom, én hogy látom a megoldást: a pici fia (vagy lánya - de most épp fiúról van szó) felnövésébe nem belenyugvó szülőt legkönnyebben úgy lehet kezelni, ha a gyerek önállóan eldönti, hogy nem fogadja el, hogy gyerekként kezelik. Szembeszáll a szülővel, felvállalja a konfliktust (önállóan; te nem állsz mellette; ha pont ott vagy, lakat a szádra) akár a falig is kész elmenni. A lényeg, hogy a szülő számára egyértelmű legyen, hogy csak akkor tarthatja meg a gyerekével a jó viszonyt, ha egyenrangú partnerként kezeli. Példák:

"Megtiltom, hogy elmenjetek Debrecenbe"

"Nem engedélyt kértem, hogy elmenjünk Debrecenbe, hanem szóltam, hogy elmegyünk Debrecenbe",

vagy

"Ha egyutt alszotok annak gyerek lesz az eredmenye"

"Mi közöd hozzá?"

esetleg finomabban:

"Tisztában vagyunk a védekezési módokkal, de ez a mi felelősségünk, nem a tiéd"


Lényeg, hogy a párod vívja meg az őt pici fiának tekintő anyucival a harcot, te pedig maximálisan támogassd. Ha valamit elrontott, ne szidd össze. Tudassd vele, hogy bízol benne, és neked fontos, hogy e harcot minél előbb sikeresen megvívja.


A másik, hogy mit kezdhettek magatokkal. "A paromnak van Debrecenben lakasa," A lakás a párodé, vagy a szüleié?

Egyébként meg az a helyzet, hogy felnőttek vagytok. A párod szülei nem korlátozhatnak titeket, viszont nem kötelezhetőek az anyagi támogatásotokra. A legrosszabb esetben a párod csak hosszan tartó hidegháború árán tudja anyuci idióta viselkedését leépíteni. A lényeg, hogy szét kell néznetek a harc megvívása után, hogy mitek maradt, és amellett, hogy elkezditek a közös életetek építeni, meg kell találnotok, hogy miből tudjátok finanszírozni. Erre azonban nem tudok tanácsot adni. Egyfelől azért, mert nem fejtetted ki a helyzetetek erről az oldalról a kérdésben. Másfelől meg nem lehet tudni, hogy a párod milyen áron tudja majd az anyja viselkedését legyőzni.


A dolognak azzal a részével, hogy ha náluk laksz, valamilyen szinten a házimunkába is besegítesz, semmi baj nincs. Az viszont gáz, ahogy közben viselkedik. A ruházkodásodba meg ne szóljon bele. Ha olyan hiperkonzervatív társaságba mentek, ahol a félvállas felső nem venné jól ki magát, akkor emiatt a párod szóljon előre neked. Az anyjának ehhez semmi köze.

2012. júl. 30. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
97%

Ez egy nehéz helyzet, mintha az én anyámat látnám. Nem mondok sok jót, mert az anyuci válaszúthoz fogja terelni a párodat. "Vagy ő, vagy én." Nálam elérte az anyám, hogy ne ismerjem el annak. Elsődlegesen féltékeny, hogy a pici fiát elragadtad tőle, és minden rosszba belemered vinni. Tök mindegy mit csinálsz, akkor is rossz lesz. Ami jó, az is rossz. Olyanokat művelt az anyám a párommal, hogy szabályosan már megakartam ütni a vége felé. Ezek még a kezdeti jó dolog, amiket írsz. Ez egyre jobban, és jobban elfog mérgesedni, ha csak annyira nem alázkodsz meg előtte, hogy emberszámba sem lehet venni. Én nem hagytam a páromnak.

1 éve nem beszéltem az anyámmal az utolsó megmozdulása miatt. Folyamatosan ott alázta meg előttem, ahol tudta. Amikor mentem haza a munkából, akkor arra léptem be, hogy a párom négykézláb súrolja a padlót, mivel anyám azt mondta neki, hogy eltört a felmosó, de másnap nagyon fontos vendégek jönnek, és mit szólnak ahhoz, hogy kosz van. Ő ott ült a páromtól egy méterre, és szimulálta a derékfájását, ami azóta volt neki, hogy megismerkedtünk. Itt egyszerűen annyira begőzöltem, hogy vége lett az egésznek. Összepakoltam a holminkat, nagyon csúnyán összevesztem az anyámmal, és azóta sem beszéltünk. Azóta boldogan élek a párommal, már a feleségemmel, és az ő családjával. Nem hiányzik az enyém.


Az a baj ezzel a történettel, hogy nem lesz happy end, valaki pofára fog esni. Gondolom még a párod szereti az anyját, és amíg ez megmarad, ez a kötődés nem kezd gyengülni, addig nem lesz jobb. Ha gyengülni kezd, akkor különtudtok válni ettől a családrésztől, és végre békében tudtok élni. Kívánom, hogy ez minél előbb eljöjjön.

2012. júl. 30. 01:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Egyszerűen elviselhetetlen, kibírhatatlan...Ha elindulunk valahová szórakozni, akkor is át akar engem öltöztetni, pedig Istenemre esküszöm, nem öltözködöm kirívóan..Ha hajnalban hazaérünk a buliból akkor átjön hozzánk a szobába mikor öltözünk le, és közli, hogy nekem megágyazott a vendégszobában, úgyhogy menjek át, valamint követeli a barátomtól, hogy leheljen rá, hogy ivott e valami alkoholt, vagy cigizett e...A barátom erre kizavarja a szobából vagy erősebben rászól, mire még jobban elkezdi mondani a szövegét...Egészen biztos vagyok benne, hogy ugyanazon a véleményen van mint én, de egyszerűen nem találunk megoldást erre a problémára...Ugyebár könnyű lenne azt mondani, hogy akkor legyünk mindig nálunk, de mivel az édesanyja megtiltja, hogy sokat járjon ide, mondván "nem ott laksz", ezért még ez sem megoldható...Pedig az én szüleim egyszerűen imádják ha itt van, és mindig mondják neki hogy maradjon akár egész hétre, és tudom, hogy ő is szeretné, de ha ezt megtenné, valószínűleg arra menne haza, hogy kitették otthonról..
2012. júl. 30. 14:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Jajj utolsó, igen már velünk is megesett, hogy míg a barátom elvitte a nővérét valahová, addig velem elkezdte kisúroltatni a szőnyeget..
2012. júl. 30. 14:11
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Tutyimutyik vagytok.


Azt lehet "átöltöztetni" aki hagyja. Azzal lehet szőnyeget súroltatni, aki hagyja. Az nem megy el ennyi idősen ahova akar és ameddig akar, aki nem meri megmondani a magáét az anyjának.


A megoldás nagyon egyszerű. Ne járj oda, barátod menjen hozzátok, hogy az anyja észrevegye hogy nincs hatalma fölöttetek. Ha a lakás párodé akkor menjetek oda is nyugodtan. Ha a szüleié akkor ez nem jó megoldás, de akkor sem kell hagyni hogy cselédnek használjanak.

2012. júl. 30. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Van az anyáknak mert nehezen viselik hogy nem ők az egyetlen nő a fiuk életében...
2012. aug. 13. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!