Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések

A kérdés

Elitélendő amit teszek? Alapvetően nagyon kedves természet vagyok mindent elnézek de ez már sok.

Amióta terhes vagyok az anyósomék ránk sem néznek.(Amugy sem)Sajnos már volt egy vetélésem akkor sem néztek rám,csak az érdekelte őket ha megszületik a baba viszik horgászni.Soha semmiben nem segítettek rajtunk.Ezt ugy értem,hogy 10forinttal sem.De amikor valami jó dolog történik mindenhol ott vannak a férjemet nem akarom bántani bár ő telejesen mellettem áll.Én ugy döntöttem ha megszületik a babánk majd fényképről megnézhetik.Ha terhessen nem érdekeljük öket meg sehogy akkor mikor meglesz a baba ne is érdeklődjenek.Majd fényképről megnézhetik.Szerintetek rosz döntés ez?

 2008. máj. 11. 06:56  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Mélységesen megértelek, mert az én anyósom amikor megtudta, hogy babánk lesz, csak fintorgott és azt mondta, hogy ugyan minek az nekünk... Gondolhatod, hogy milyen sz..rul esett! Akkor megfogadtam, hogy nem is láthatja a picit, aki nem örül neki előre, annak nem mutogatom. Aztán totál felháborított, hogy amikor egy ebéd keretében találkozott anyámmal, az meg egyfolytában a babáról áradozott, akkor az anyósom is rákezdte, hogy igen, mennyire várja ő is. Engem meg kioktatott - mert voltunk a 21. héten 4D-n és beszélgettünk a párommal róla, hogy a vége felé esetleg újra elmennénk - hogy higgyem el, legalább anyira szeretné ő is látni a picurt, mint én, de legyek türelmes, én se várom jobban, mint ő, de hát árt a babának a sok uh.... Majdnem felrobbantam! Csak azért nem küldtem el a búsba, mert a párommal nem akartam ezt megcsinálni, mégiscsak az anyja. Szóval teljesen értem az érzéseidet. De azt gondolom, a párommal nem tehetem meg, hogy teljesen összerúgjam a port az anyjával, mert az a kedvesemnek is fájna, bár teljességgel igazat ad nekem. De hát az anyja. Azt viszont megbeszéltük, hogy megnézheti a picit az anyósom, de egy percre se kapja meg felügyelet nélkül. Valószínűleg a kezébe se igen adom, csak ha elkerülhetetlen, akkor is csak egy pillanatra. Remélhetőleg Réka baba torkaszakadtából ordítani fog, ha meg akarja fogni!:-)))

Tarts ki, sajnos néhányunknak ilyen anyós jutott. Boldog babavárást, könnyű szülést és sok boldogságot a picihez!

31 hetes pocakos "sorstárs"A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/15Időpont 2008. máj. 11. 07:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm gyors válaszodat.Akkor nem vagyok egyedül.Tudod a férjem azért érti meg mert sajnos ő otthon sosem kapott szeretetet amilye van azt saját magának köszönheti.Nagyon nehéz helyzetben vagyunk most vettünk lakást van,hogy allig jut fontos dolgokra.Az én szüleim nagyon sokat segítenek.Az ő szülei meg nem kérdeznék esetleg van-e kenyérre való.Tehát én nem engedek nem nézhetik meg az tutti.Jó babavárást neked is és könnyü szülést üdv 24hetes kismami. :D

# 2/15Időpont 2008. máj. 11. 07:18 Privát üzenet

Őszinte leszek,és ne haragudj,ha megbántalak.


A lakást magatoknak vagy az anyósodéknak vettétek?Én tudom,hogy mennyire nehéz egy gyerekkel,lakásba belevágni,és mekkora gubancokat tud okozni,ha hóvégén csak pár ezer forintod marad,hogy enni tudj 1-1,5 hétig,mert mi is voltunk/vagyunk ilyen helyzetben.Örülök neki,ha valaki valamivel segít,akár csak egy tányér kaja legyen az,de hogy ez megjelenjen nálam, mint elvárás???A pofámról sülne le a bőr.Nem azért élünk együtt,hogy ők segítsenek,sem anyámék sem apósomék.Persze,néha jól jön,de anélkül is meg kell tudni élni.Nem a szüleink dolga,hogy ha saját lábra állunk,akkor is támogassanak,abból a korból,aki gyereket vállal már nőljön ki!

A gyereket sem nekik szülöm,hanem magunknak.

Apósomnak,anyósomnak,ha azt mondanám,hogy nem láthatják a gyereket kitérnének a hitükből,pedig anyósom nem egy jó természet,és apósom sem lesz a legjobb hatással rá,de ezt ki kell bírni,hiszen ah mondják a nagyszülők azért vannak,hogy elrontsák az unokát.Ugyanez a véleményem a dédszülőkről(szerencsére nálunk ebből is népes társaság van,és még egy ükmamával is büszkélkedhetünk.)


Szóval szerintem azért kicsit groteszk hozzáállás,hogy várandósság alatt fizesd meg,és akkor láthatod majd az unokád.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/15Időpont 2008. máj. 11. 09:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én megértem,hogy neked rosszul esik, hogy nem foglalkoznak veled, de azért tényleg magatoknak vállaltátok a babát. A nagyszülőknek már csak az a dolguk, hogy szeressék. Persze tudom, hogy rosszul esik, hogy nem segítenek semmit, de hogy őszinte legyek, ez nem is feltétlenül kötelességük. Ha nem is vagy velük jóban, azért engedd meg, hogy láthassák majd az unokájukat, nem csak miattuk, hanem a gyereked miatt is, hiszen ha neadjisten meghalnak anyósodék, akkor hogy adsz számot a gyereknek arról, hogy sose ismerhette a nagyszüleit, pedig lett volna rá mód. Egy gyereket nem szabad megfosztani senkitől, aki neki szeretet adhat.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/15Időpont 2008. máj. 11. 09:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Nem ti nem értitek mi a gond.Én nem akarom,hogy segítsenek ne értsétek félre.Nekem olyan segítségre lenne szükségem mint pölö az első 3 hónapban amikor nem kelhettem fel mert volt egy haematoma a baba mellett és feküdnöm kellett szigorúan.Meg lehetett volna kérdezni nem-e kell segítség.Pont akkor költöztünk pölö ablakpucolás vagy bármi nekem nem anyagi segítség kell sőőőt nem is kaja vagy bármi én 24 éves vagyok amim van azt magamnak és a férjemnek köszönhetem ugy értem a lakásban sem segítet senki itt megint nem azt értem,hogy kellett volna.Remélem most már picit jobban értitek.Tehát nekem az fáj,hogy az sem érdekli őket,hogy én vagy a saját fiuk él-e vagy hal.Ők nincsenek jó anyagi helyzetben.Senki nem dolgozik mondvák ők már eleget dolgoztak tele van az egész lakás egérrel nem mosogat az anyósom van,hogy hónapokig.EZ TELJESEN KOMOLY:ezért sem akarom,hogy a picibabámat lássák ha már egyszer erre nem képesek,hogy magukat eltartsák.Így már egy picit értitek??kérlek írjatok,hogy már oké-e a helyzet.

# 5/15Időpont 2008. máj. 11. 11:13 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

tehát az én szüleim sem anyagi segítséget adnak hanem ha kell függönyt felrakni akkor ott van anyu ha meg mivel nincs autónk sokat vásárolunk és nnehéz akkor apu szokottt elvinni minket.

# 6/15Időpont 2008. máj. 11. 11:14 Privát üzenet
Az első unokát anyosomék is nagyon várták.Annyira akartak segiteni,hogy az már terhes volt.Valosággal kisajátitották.Nem akkor vitték el amikor szükséges volt,hanem napokig nem láttam a gyerekemet,ha fölhivtam,azt mondták,hogy mit aggodok-jo helyen van.Most már van másik unoka,és megoszlik a "gondoskodás"mert nem birtam volna.A kislányom sem szivesen ment de nem lehetett semmit mondani,mert megsértődtek volna.Azt mondom ,h mindig a gyerek érdekeit kell nézni.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 98%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/15Időpont 2008. máj. 12. 09:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Amikor az első babát terveztük, akkor mindig azt válaszolták: minek az nektek még. Erre a párom azt mondta, majd csak akkor szólunk mikor terhes leszel. Úgy is volt. Anyósom akkor elsírta magát a telefonba. Akkor szentül hittem, az örömtől, de azóta már nem vagyok biztos benne.


A második gyerek tervezésekor is mindig azt kaptuk, még az elsőse nőtt fel. Erre újra úgy döntöttünk, majd akkor mondjuk el ha összejött. Eredmény: az anyukám úgy halt meg, hogy nem tudta, tervezzük a második babát. ez azóta is fáj nekem. Mikor terhes lettem, anyósom hosszú csend után azt mondta a telefonba: Hát neked kell tudni, örülsz e neki.


Én ennek a szuper fogadtatásnak nagyon tudtam örülni :S Még se jutott eszembe, hogy eltiltsam őket a gyerekektől. Hiszen anyósom a kicsik egyetlen nagymamija. A vicc az egészben: a kislány imádja a nagyiját és azóta anyósom is nagyon szereti a kisebb gyereket is.A válaszíró 91%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/15Időpont 2008. máj. 13. 15:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

nah de akkor is engednétek a gyereket persze míg pici ugyis én döntök helyette nah de akkor is engednétek őket ha tele lenne minden egérszarral nem lenne mit enni adni neki és még víz meg villany sem lenne mert náluk ez a helyzet nem mennek el dolgozni mindenki bárlistás semmijük nincs nah így elengednétek mert egy valamire való anya biztos,hogy nem sőőőt ha még a férjem is azt mondja hogy inkább ne??Az más ha nem örülnek neki de olyan a körülmény akkor menjen az a gyeerek de mikor saját magukat nem képesek ellátni akkor ti elengednétek őket???Persze nem míg pici mert itt nálam nézegethetik miattam de elvinni szó se lehet róla !!

# 9/15Időpont 2008. máj. 14. 13:23 Privát üzenet

Teljesen megértelek!

Az én anyósom mióta terhes vagyok, annyit nem kérdezett, hogy vagyok. Mikor meg akartuk mondani az örömhírt, akkor 3 méterről ránézett a kiskönyvemre, és annyit mondott, látott ő már ilyet! Gondolhatod milyen égő volt az egész család előtt! Na én akkor ugyanezt mondtam mint te, és azóta is tartom magam hozzá. Még a videót sem mutattam meg neki. Minek?! Úgysem érdekli! A párom teljesen igazat ad nekem, és úgy van vele, hogy én leszek az anyja, én döntök arról, hogy kinek adom a kezébe a gyermekemet! Anyósomnak biztos hogy neeeeeeeeeeem!A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/15Időpont 2008. máj. 15. 18:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Helyesen cselekedtem, vagy netán elítélendő dolog?
A kuporgatós természet örökölhető?
Miért baj az ha nem fér az életembe egy párkapcsolat? Elítélendő?
Mennyire elítélendő ha nem megyek el apám temetésére?
Mennyire elítélendő dolog ha egy egyedülálló csaj lefekszik egy nős pasival?
Miért elitélendő ha valaki a természetadta testét s nem a természet adta eszét használja fel a céljaira? Ez olyan vallási vagy irigységi dolog?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!