Ilyen esetben ti mit tennétek?
Na, ez elég bonyolult sztori, megpróbálom érthetően leirni. Amikor a nagynéném anyukája meghalt, az én édesanyámra hagyott néhány ékszert, egy gyertyatartót, és porceláncuccokat. Amikor kicsi voltam, meghalt az anyukám, és 2 évre rá, apu újraházasodott. Édesanyám halála után én örököltem, ezeket a dolgokat, amiket az előbb leirtam. A porcelánnippeket elajándékoztuk a nagynénémnek. 7 éves voltam amikor megjelent a nagynéném azzal a kéréssel hogy adjuk oda neki, a gyertyatartót. (persze nem engem kérdezett meg) Pontosabban kunyerált.
Azt nem mondta hogy a lányának akarja odaadni az esküvőjére. Ezt csak ott az esküvőn tudtuk meg.
A gyertyatartó előtt, elvitte azokat az ékszereket is amiket az ő anyjától kapott az én anyám. Csak törött, használhatatlan dolgokat hagyott ott nekem. Nemrég jeleztem neki hogy vissza szeretném kapni ,azt ami az enyém, a gyertyatartót, meg egy órát is elvitt.
Ezt válaszolta, idézem:
Ne haragudj, de nem fogom visszaadni az órát
Megjegyzem a gyertyatartó, ami szintén ottmarad ahol van
Nagyot csalódtam ebben az emberben, ráadásul meggyanúsitotta az apámat azzal hogy el akarta adni a gyertyatartót. Már miért adta volna el, ha olyan cuccokat őrizget nekem az édesanyámról, mint pl. bögre, ilyesmi....
Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben? Nagyon szeretném visszakapni az örökségemet, mert nincsenek emlékeim az anyámról, és úgy érzem hogy közelebb kerülök hozzá, ha megtartom az ilyen tárgyakat.
Megjegyzem, hogy a nagynéném természetesen több dolgot örökölt, hiszen az ő anyja volt.
13L
Mond meg neki mekkora szívtelen,kapzsi szipirtyó,hogy egy szegény lányt így a földbe tapos és nem tiszteli édesanyja emlékét.
Megaláznám a helyedben,az ilyen típusú emberek a külsőségekre adnak,mond el úton-útfélen mekkora sz..r ember.Van valami hivatalos papír az öröklésről esetleg?
Hát most már valóban fura visszakérni. Nyilván már mások használják ezeket a tárgyakat.
Én azt nem értem, hogy minek adtátok oda, amikor elkérte őket? Gondolom, apukád adta oda. Szóval ezt ő cseszte el.
Ennyi idő után már fura visszacsinálni. Nem kellett volna annak idején odaadni neki azokat, amik nálatok voltak.
De most kérje vissza a már ajándékba másnak odaadott gyertyatartót.
Ezt apukáddal beszéld meg. Nem kellett volna odaadni. Ezek szerintem ő nem tartotta fontosnak, hogy neked ezeket megőrizze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!