Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem bírom feldolgozni, félek...

Nem bírom feldolgozni, félek a jövőtől, ti mit tennétek a helyemben? Nem szeretném így leélni az életem.

Figyelt kérdés

Szóval röviden a probléma, anyám mozgássérült, egy 5 évvel ezelőtti balesetből kifolyólag, leesett a tetőről. Apám már gyerekkoromban meghalt, a nagypapám él már csak, jelenleg Ő gondozza többnyire anyát. Pelenkázni kell, és csak a felső testét érzi.

Igazából amiatt vagyok folyamatosan lehangolt, hogy így kell leélnem az életem, hogy anyámat kell majd gondozni, mert Ő ezt úgymond "elvárja", mert amikor gyerek voltam, akkor jó anya volt ( ez tényleg igaz, nagyon sokat foglalkozott velem, és mindent megadott).

Persze ez azt jelenti, hogy vele kell laknom, és "ápolni". Igazából én nem mertem neki semmit mondani, de külföldön képzeltem el a jövőm, de így én lennék a legnagyobb szívtelen dög, aki itt hagyja, meg persze a rokonok is csak köpködnének rám.

Igazából én ezt az egészet nem szeretném, itt vagyok 22 évesen, még sose volt barátom sem, de nem is merek ismerkedni így...

Szerintetek mi lenne a megoldás? Attól tartok, ha a nagyapám meghal, akkor minden az én nyakamba szakad majd, hiába tanulok, főállásom az otthoni szolgálat lesz, mert 4-5 óránál több időre nem tudom itt hagyni (katéter leengedése miatt), így kb felesleges a diplomám is (végzős villamosmérnök Bsc)...

Ilyen esetekben szerintetek mi a megoldás, ésszerű "eljárás"? Ti mit tennétek a helyemben, a jövőben?

Igazából az a gond, hogy a lelkiismeretem nem bírná azt sem, ha itt hagynám, és sajnos többször gondolkoztam már öngyilkosságon is mint végső opció, mert normális családot szerettem volna, és nagyon nem vagyok az az ápolónő tipus, hogy ebben éljek.jan. 15. 16:04
 51/91 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező , ha beléd ez lett nevelve amit a 35-es ír, akkor nagyon nehéz út áll előtted! De, letudod küzdeni! Kemény munka lesz, ha egyszer majd ha már túl leszel rajta, csak nevetni fogsz egykori önmagadon! Hidd el, most lehetetlennek tűnik, de nem az!
jan. 15. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 52/91 anonim ***** válasza:
93%

34-es írt ! Bocsánat!

52-es válaszoló vagyok!

jan. 15. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 53/91 anonim ***** válasza:
93%

Erkölcsileg az nem elfogadható, hogy valaki elvárja a gyerekektől hogy az életet felaldozva öt gondozza. Mondjon le mindenről : saját családról, szabadidőről az ő kedvéért.

Na ez a tiszta önzés, nem az, hogy egy huszononéves le akar válni a szülőről, karriert, családot akar, vagy lelkiismeretfurdalás nélkül nyaralni.

jan. 15. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 54/91 anonim ***** válasza:
93%
Elmondom mi lesz; ahogy telik az idő, anyukád egyre gonoszabb lesz, egyre kevesebbet fogsz felismerni abból a kedves, csupa szív nőből, akivel gyerekként játszottál. Nem tudta feldolgozni a balesetét, a bénulást és az azzal járó kiszolgáltatottságot, hogy az élete örökre megváltozott és ezért irigy mindenkire, aki előtt vele ellentétben még ott az élet, tengernyi lehetőséggel. Csak le akar húzni a maga szintjére, mert nem bírja elviselni, hogy neked még lehet jó. Neki is lehetne persze még jó, csak ahhoz abba kéne hagynia az önsajnálatot és mások terrorizálását.
jan. 15. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 55/91 anonim ***** válasza:
97%

Én a helyedben amint megvan a diploma, mennék külföldre, és amint lehet, egy 24 órás ápolót fizetnék, hogy a nagyapád helyzetét is megkönnyítse.

És ezt az egészet már most elmondanám, hogy hozzá tudjon szokni a gondolathoz, nem hagynám az utolsó pillanatra.

Aztán később egy jobb otthont keresnék neki.

jan. 15. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 56/91 anonim ***** válasza:
96%
Tájékozódj kérdező, az otthonokról, meg a házi ápolásról! Tudj meg minnél többet! Akkor már kevésbé lesz félelmetes, mert sokkal pontosabb képed lesz a lehetőségeidről!
jan. 15. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 57/91 anonim ***** válasza:
13%

Ez a hozzászólásáradat és a hozzászólók NULLA empatikus készsége tökéletes lenyomata a mai Magyarországnak.

Mi sem természetesebb annál, minthogy az édesanyja életét megtörő tragédia után magára hagyjuk az anyánkat, bedobni valami otthonba és világgá menni!


Ennél a világon nincs természetesebb!

54-est is jól lepontozták, pedig teljesen igaza van...

9-est is...


Szóval valóban lássa mindenki: ez a magyarok hozzáállása egy -legfőképp empátiára- szoruló emberhez.

Csodálkozunk hogy országunk ott tart ahol? Csodálkozni mer bárki ezen? A fogyatékkal élőt dugjuk be egy otthonba ne is lássuk, de az lenne a legjobb ha lelöknénk egy szikláról. Nem viszi a pénzt.

Gyönyörű!


Ahová meg menekültök ugye... Nyugatra... csoda hogy REMEG a külföldi attól a szótól is hogy magyar. persze mert ezt a hozzáállást viszitek magatokkal! NEM CSAK EZT.... a primitív, nulla szociális érzékenységet hanem minden más itthon belétek rögzült rákfenét is.

Nyugat-Európában, de legfőképp az USA-ban egy sérült embert mindenáron segítenek. Írd és mondd... mindenáron. Ezer tapasztalatom van, nem levegőbe pofázok mint itt a 99%.


Na csak ennyit, további jó elmélkedést arról hogy a Kérdező Édesanyja egy gonosz, gusztustalan, mérgező fogyatékos. A Kérdezőből pedig a csíráját is elfojtani az Édesanyja iránt érzett empátiának, neadjaisten szeretetnek, törődésnek.

jan. 15. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 58/91 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsóknak. Utána fogok ennek nézni, hogy milyen árban vannak ezek a szolgálatatások, és amint anyagi helyzetem engedi, lépni fogok.
jan. 15. 19:33
 59/91 anonim ***** válasza:
96%
Anyád el tud vállalni bármilyen otthonról végezhető munkát? Nem csak a kereset miatt lenne jó, hanem mert feltételezhetően ő sem akar élete végéig vegetálni. Érthető persze, hogy kétségbeesett, hisz nem így tervezte leélni az élete második felét, de azt tényleg nem várhatja el tőled, hogy feladd az életedet, ne legyen családod, ne mehess sehová 3-4 óránál többre, és közben még keress is annyit, hogy kettőtöket el tudd tartani. Segíts persze körülötte, de közben nézz utána mindenféle ápolási lehetőségnek, beszélj nagyapáddal, aztán közösen beszéljetek anyáddal. Igenis menj dolgozni külföldre, egyrészt mert ezt szeretnéd, másrészt hogy fizetett ápolót szerezhessetek anyád mellé. Ezzel nagyapádra is kevesebb teher hárulna, ő sem fiatal már hetvenvalahány évesen és ő is foglalkozhatna egyébbel is a nyugdíjas éveiben.
jan. 15. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 60/91 anonim ***** válasza:
96%
Villamosmérnökként külföldi fizetésből simán ki fogod tudni fizetni anélkül, hogy a saját életszínvonalad csökkenne.
jan. 15. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!