Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám azt akarja hogy ő parancs...

Apám azt akarja hogy ő parancsoljon nekem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Apám elmondása szerint úgy nőtt fel, hogy a szülők mondták meg neki mit csináljon mi a helyes még felnőttkorban is. Viszont nagymamám elmondása szerint ez nem igaz. És ahogy én látom most sem hallgat rájuk.

Ő viszont azt szeretné, hogy huszonkét évesen ő mondja meg nekem hogy mit csináljak. Számoljak be neki hogy hova megyek, amikor ő ideges akkor ne szóljak vissza meg ilyenek, mintha olyan könnyű lenne csendben maradni egy veszekedés során, (mert vannak nálunk is családi viták).

Mit tegyek?

Nem élek velük

22F

tegnapelőtt 17:23
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Külön házban lakom, viszont egy udvaron élünk **
tegnapelőtt 17:25
 2/22 anonim ***** válasza:
50%

Fuh az enyém is ilyen, én visszaszólok neki akkor is ha nem tetszik. Jelenlegi vágyam a költözés de az még várat magára és neked is csak az oldaná meg a problémát.

Mikbe szól bele?

tegnapelőtt 17:32
 3/22 anonim ***** válasza:
59%

"amikor ő ideges akkor ne szóljak vissza"

Ezt hívják diplomáciának, okos ember nem áll le vitatkozni olyankor, ha mindenki feszült, úgy nem lehet értelmesen megbeszélni semmit.

"Külön házban lakom, viszont egy udvaron élünk"

Kié jelenleg az ingatlan, hogyan alakult ki ez a helyzet, mi a hosszútávú terv a közös telken lakással?

tegnapelőtt 17:42
 4/22 anonim ***** válasza:
90%
De, velük élsz. Költözz el az egy udvarról (leginkább a településről is), és felé se nézz! Ne lakj az övében, mert akkor ki vagy szolgáltatva. Ha nem tart el, nincs beleszólása.
tegnapelőtt 17:47
 5/22 anonim ***** válasza:
2%
Vele és nála laksz. + ő az apád. Szerintem alap, hogy tudja/szólj, hogy hova mész, és ne ugass vissza.
tegnapelőtt 17:49
 6/22 anonim ***** válasza:
10%
Nem az elhúzás az egyetlen megoldás. Nehéz megállni, hogy visszaszóljunk, de tisztelnünk kell a szüleinket. Amiben igaza van, azt úgy csinálni, amiben nincs, azt nem, de nem veszekedni vele, hanem próbálni higgadtan megbeszélni mindent.
tegnapelőtt 17:51
 7/22 anonim ***** válasza:
35%
Agresszív alakokkal nem lehet higgadtan megbeszélni semmit. Nem az a céljuk, hanem az uralás. "Tisztelnünk kell a szüleinket". Miért is kéne? Mert azt mondja a biblia?
tegnapelőtt 17:53
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Az apja valószínűleg nem a múlt héten lett ilyen, egy kontrollmániás valaki lehet de majd kijavít a kérdező. És ha jön hozzád egy lány akkor előtte kifaggatja, nem engedi majd be a te lakásodba? Rád nyitja az ajtót miközben kufircoltok?
tegnapelőtt 17:59
 9/22 A kérdező kommentje:

A telek az apámé, ő vette még annó valamikor. A költözésre meg sajnos nagyon nincs lehetőség.

Apám alapból az a fajta ember, aki azt hiszi magáról hogy ő mindent tud. ő tudja mi a helyes döntés, mi a helyes út. Amikor éppen valaki rossz útra lép az életben, akkor állandóan a szemünkre veti hogy igaza volt.

tegnapelőtt 19:06
 10/22 anonim ***** válasza:
20%
Az apák ilyenek:)
tegnapelőtt 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!