Ha egy férfinak van egy házasságon kívül született gyereke, ő ugyanúgy örököl? Kihez kell ilyenkor fordulni?
Figyelt kérdés
A felesége és a gyerekei nem tudnak a gyerekről. Volt DNS-teszt, bizonyított az apaság, gyt-t is fizetett.2013. okt. 7. 12:48
21/33 anonim válasza:
Persze, hogy kell. Pénz az pénz.
Ugyanúgy örököl, semmi különbség nincs.
Nálunk a családban előfordult hogy meghalt valaki, és a mellékágon született gyerekeknek nem szóltunk, bár őket nem is ismerte el gyereknek, szóval nincs dns teszt, nincsenek a nevén, stb, így nem tudnak az egészről semmit. Valószínű nem is érdekelné őket.
Csak azért mondom hogy majd figyelj, téged ne verjenek át.
22/33 anonim válasza:
eszembe nem lenne egyetlen fillért is elfogadni ilyen háttér mellett..
23/33 anonim válasza:
Jelentkezz csak be! Ez jár neked, miért ne legyen legalább ennyi haszna az apádnak? Nem te tehetsz a helyzetről.
24/33 A kérdező kommentje:
Igen, elfogadom. Sokáig én is úgy gondoltam hogy ettől az embertől nem kell semmi, de most látom hogy a férjem mit ad apaként a gyerekünknek. Én ebből semmit nem kaptam gyerekként. Igen, úgy érzem ez nekem jár, ha már apa nélkül kellett felnőnöm.
2013. okt. 7. 16:40
25/33 anonim válasza:
Sok év múlva talán a testvéreid is testvéreid lesznek. Nem tudják meg akkor esély sincs erre.
26/33 anonim válasza:
Nézd, apáddal már nem tudsz kicseszni, még ha megérdemelné is, de ezzel rendesen összetörhetsz egy özvegy nőt és a gyerekeit, akik egyébként is gyászolnak. Ha neked lerombolnák azt a képet, ami egy elhunyt szerettedről él benned, ráadásul a halála után, amikor már nem is tudod tisztázni vele a dolgot, hogy éreznéd magad? Ér annyit az a pénz, hogy szembesíts vele egy nálad jóval idősebb nőt, (akinek már kevesebb esélye van egy boldog párkapcsolatra), hogy az életéből évtizedeket áldozott egy hazugságra épülő házasságra? Apád érdemelné meg, hogy bántsd, de őt már nem tudod, legfeljebb azzal, hogy nem látogatod a sírját. Ne rúgj bele olyanokba, akik ártatlanok abban, ami veled történt.
27/33 anonim válasza:
"Sok év múlva talán a testvéreid is testvéreid lesznek. Nem tudják meg akkor esély sincs erre."
Hát ezt talán nem úgy kellene, hogy ismeretlenül rögtön az örökségért jelentkezik, mert így csúnyát fognak róla gondolni akkor is, ha máskülönben megbékéltek volna a helyzettel.
28/33 anonim válasza:
Szia, ebben a helyzetben voltam én is, megtudtam, hogy az apám meghalt.Nagyon gazdag volt, gondoltam azért érdeklődöm a hagyatékról. Elmentem az önkormányzathoz, megkérdeztem, hogy volt e hagyaték, mert ha nem, akkor nem szeretném, ha a gyerekek és az özvegy megtudnák, hogy vagyok. Hát az én kedves apám, már mindent a gyerekeire íratott. Nagyon rosszul esett, hogy ennyire semmibe vett, de nem a családja tehet róla, hogy ennyire lelketlen volt, ezért én itt már le is zártam magamban. Először te is érdeklőd meg, hogy volt e egyáltalán hagyaték.
29/33 anonim válasza:
Ha később derül ki a rokonság az örökség akkor is jár! Bármikor kiderülhetne. Nem hinném, hogy a pénz lenne a legfontosabb ebben. Ez jár. Legalább reálisabb képük lesz apuról. Egy gyilkos gyerekével sem jó értés közölni ezt a tényt, de korrektebb ha tudja. Itt pedig nem ilyen komoly a helyzet.
30/33 anonim válasza:
Ha a gyerekeire íratta valószínűleg akkor is jár örökség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!