A szüleim vitái tesznek tönkre. Mit tudnék csinálni?
Figyelt kérdés
A szüleim már kb 1 éve vagy nem is szólnak egymáshoz vagy ha igen, csak veszekednek és úgy felhúzzák magukat hogy velem is. Ezek után én érzek bűntudatot, hogy már megint bántottam őket. Nem hajlandóak szétköltözni és mindketten próbálnak maguk mellé állítani. Teljesen depressziósan érzem magam, ráadásul van egy 11 éves öcsém aki ezt még nem fogja fel és nem szeretném hogy neki is ilyen elrontott élete legyen. Mit tudnék csinálni? Nem tudom megbeszélni a barátaimmal mert nagyon szégyellem... 14/l2014. máj. 7. 21:59
1/11 anonim válasza:
tűrni, koleszba menni.. mást nem igazán tehetsz.. én ebbe nőttem fel.. depressziós vagyok, és a szívem is elvileg ezért szarakodik.. :S kitartás :)
2/11 anonim válasza:
Én is ilyen helyzetben voltam, végül válás lett belőle, szerintem így jobb is, de pont ez a cirkusz ment mint nálad majdnem 3 évig. Nekem nem volt bűntudatom, inkább haragudtam rájuk, mert nem képesek normális felnőtt módjára viselkedni. Furán hangzik, de 14 voltam és mindkét szülőmet kioktattam, hogy viselkedjenek már egy kicsit, nehogy az legyen, hogy 14 évesen nekem van a legtöbb eszem az egész családban. Felfogták h nekem ez milyen szar, és lecsillapodtak. A tesóm még csak 6 volt. Egy idő után kezdték elölről az egészet, és már nem bírtam tovább, meg a tesóm is sírt, mikor ezek ordítoztak, és fogtam magam, a szemük láttára a tesómmal elmentem nagymamámhoz. Kb 2 hétig nem is beszélgettem velük, és ott laktunk mamámnál. Mikor láttam, hogy jönnek mindig elhúztam valamerre, h ne is találkozzak velük. Mamám meg mellettünk állt, mert tudta h mi a helyzet. Végül észbe kaptak, mi visszamentünk és nemsokára elváltak. Azóta anyummal és a tesómmal elköltöztünk, kb 500 km-re. A szüleim azóta nem is találkoztak, néha beszélnek telefonon, de most is veszekednek, de az már nem érdekel, mert olyankor nem kell hallgatnom. Apummal is jó a viszonyom évente kb 2-3x megyünk hozzá 1-2 hétre és telefonon rendszeresen beszélgetünk. Minket nem kevernek bele a hülyeségükbe s ez így most jó. A tesómnak ne legyen semmi bánata emiatt, ha megölik egymást sem izgat, de megfogadtam h én ilyen szülő biztos nem leszek.
3/11 anonim válasza:
Hát ha van nagymamád akkor beszéld meg vele ezt a helyzetet ő biztos tud ebben segíteni valamilyen módon vagy megpróbálhatja megbeszélni a szüleiddel hogy váljanak el.... De ha így sem megy akkor csak tűrni tudsz vagy ilyesmi és ha veszekednek akkor menny ki az öcskössel az udvarra és gyűjtsön bodobácsot vagy hangyát.És hogyha vitáznak akkor próbálj valami cselt bevetni hogy egyik párt oldalán se állj mindíg próbálj kimaradni ezekből a vitákból...Nálunk is volt olyan hogy egymással vitatkoznak és végül rám lesz mindenki mérges mert pont ott vagyok és rajtam adják le a düht ordibálással...Sok szerencsét :) *=*
4/11 anonim válasza:
Én is ilyen helyzetben vagyok 18 évesen, egy rakat magánügyi probléma mellett. De kizárt, hogy én innen bárhova is menjek, így csak tűrni tudom ezt a sok szarságot ami itt megy.
5/11 anonim válasza:
A nagyszülőknek vagy az iskolában szólj az ofőnek, hogy gondok vannak otthon. Ezt nem kell szégyellned.
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sajnos a nagymamáim elég messze élnek tőlem.
2014. máj. 7. 23:01
7/11 anonim válasza:
Azt tényleg mondhatnád, amikor megpróbálnak belerángatni, hogy te nem veszel részt ebben, az is bőven elég, hogy hallgatnod kell.
8/11 anonim válasza:
Gyerek vs. szülő = szülő java, mindig....
9/11 anonim válasza:
Nyomass nekik egy kis Mozartot, ha vitazni kezdenek, hátha lepiecelnek tőle:)
10/11 anonim válasza:
Amikor elkezdik, fogd kézen az öcsédet, és mondd a szüleidnek, hogy nincs joguk kitenni titeket ennek, és nem alszotok mostantól otthon, értesítsenek, ha gyereknek nem ártalmas légkört tudtak teremteni, akkor visszajöttök, addig nem.
És menjetek el a nagymamához vagy a családsegítőhöz.
Az iskola ilyenkor másodlagos.
Remélem, ettől észbe kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!