Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 13 ev utan sem tudom feldolgoz...

13 ev utan sem tudom feldolgozni, h anyu nem hitt nekem es amit mostohaapam tett?

Figyelt kérdés
Felnott nő vagyok,feleség és édesanya!Nevelő `apával` nőttem fel 12 eves voltam mikor elkezdett sexualisan zaklatni evekig nem szoltam semmit mert azt mondta,h anya ugysem fog hinni nekem es őt börtönbe zárják ha ezt elmondom és anyu szomoru lesz nem fog tudni elboldogulni!Gyermek kent hallgattam turtem,rettegtem!3ev utan nem birtam tovabb kibukott a dolog!Azt mondta anyunak,h hazudok es csak szet akarom őket valasztani!Mai napig egyutt vannak hozzateszem,csalja anyut 17-18eves lanyokkal a maga 60evevel!Nem tudom feldolgozni egyszeruen sex kozben sokszor leblokkolok,almodom a tortentekrol!Ha egy 40ev koruli ferfi pl bokol vagy egyszeruen csak baratsagos az undor es a retteges kap el!Szakmambol adodoan emberekkel vagyok nap mint nap kapcsolatban es nem birom!Legszivesebben bezarkoznek a lakasba es emberek koze sem mennek!:( Higyan emesszem ezt meg ha eddig nem sikerult?Lanyom van es feltem minden ferfitol aki akarcsak baratsagosan ramosolyog!Koszonom a valaszokat esetleg akikkel hasonlo eset tortent mi volt pontosan hohyan tettetek tul magatokat rajta?
2014. máj. 13. 11:07
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%

Anyád elárult. Ezt nem kompenzálja, hogy ételt adott. Lelkibeteg lettél és ő csak a testedet táplálta, hogy ne kelljen az ő saját életét/döntését felülvizsgálnia - maradhasson ebben a mocsárban.

Megszakítanám minden kapcsolatomat vele.

A családtagok / férj nem a legalkalmasabbak a gyógyításra. Szakember és kívülálló kell.

2014. máj. 13. 11:37
 12/47 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hallottam még ,arról hogy pont ebben a problémában nem tud segíteni egy pszichológus. Nagyon sok terapeuta van,keress rá a neten,általában leírják hogy milyen területen tudnak segíteni,de ez pont olyan ami sajnos sűrűn előforduló probléma. Sajnálom ami veled történt.
2014. máj. 13. 11:48
 13/47 anonim ***** válasza:
100%

1. Jó pszichológus, akinek ez a szakterülete. Nemcsak magadért, hanem a kislányodért! Nem jó, ha fóbiásan neveled.

2. Anyád közelébe se engedd a gyerekedet. Ha pedig megkérdezi miért, akkor mondd el neki, hogy egyet már tönkretett.

2014. máj. 13. 11:50
 14/47 A kérdező kommentje:
Mindenkepp keresek egy jo pszichologust,mert ez igy nem allapot!A mindennapokban akadalyoz a munkamban nem tudok ugy teljesiteni ahogy kell,a gyermekeimert aggodom 24oraban a ferfiak miatt a hazas eletemben csődöt mondok egyszeruen ugy begorcsolok,h uvolteni tudnek a fajdalomtol es itt veget is er mielott elkezdodott volna!Mindenkinek koszonom a valaszt es a tanacsot mindenkinek ment a felpontozas!
2014. máj. 13. 11:55
 15/47 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen kérj segítséget szakembertől. Szerintem ezt nem lehet egyedül feldolgozni. Velem nem ilyen súlyos dolog történt, és anyukám nem volt benne hibás, de így is kihatott a férfiakkal való kapcsolatomra.

Pszichológus biztosan tud segíteni. Szerintem tényleg csak rossznál voltál. Nehéz lehet kifogni olyat, aki tényleg megfelelően foglalkozik veled, de próbálkozni kell.

Esetleg kereshetsz a városodban önsegítő csoportokat, ahol hasonlóakon átment emberek segítik egymást.

De ha ennyire kihat a mindennapi életedre én mindenképpen a pszichológust ajánlom.

Szerintem ha megkérdezed a háziorvosodat, biztosan el tudja mondani, hogy milyen lehetőségek vannak, hova lehet fordulni.

2014. máj. 13. 11:57
 16/47 anonim ***** válasza:
100%

Engem is a neveloapam zaklatott, eroszakig nem fajult.

En feltem es nagyon szegyeltem magam ezert a mai napig nem mondtam el senkinek. Meg mindig anyammal el es nem tudom de szerintem o azt hiszi en mar elfelejtettem mit tett velem.

11 es 14 eves korom kozott tobbszor is, aztan a gimi miatt kollegiumba kerultem es azota egyetlen ejszakat sem toltottem otthon. 24 eves voltam amikor eloszor lett parom es azota is vele vagyok.

Neha eszembe jut, foleg olyankor ha faradt vagyok es a parom kezdemenyezi az egyuttletett.

Ami masnak semmit sem jelent en eroszakoskodasnak elem meg.

27 eves vagyok es felek, hogy kesobb meg lesz ebbol bajom, hogy elnyomom magamba ezt a dolgott de eddig ez "segitett".

2014. máj. 13. 12:06
 17/47 A kérdező kommentje:
mostohaapam kozelebe nem engedem anyuval szokott talalkozni de ott nem aludhat es egyedul sem maradhatnak egy percre sem!Nem nevelem fobiasan probalom ugy elni az eletem,h ebbol ő ne erezzen semmit!Inkabb elterelem a figyelmet!De sajnos a strand elmenyetol ebbol kifolyolag megfosztom!:( Es igy meg a lelkiismeret furdallas is gyotor!
2014. máj. 13. 12:06
 18/47 A kérdező kommentje:

Kedves 15os remelem neked is sikerul feldolgozni es harmonikus eleted lesz!

Kedves 16os sajnos nalam a lelki zsarolas ment napi szinten,h elerje amit akar!Nem tudom elkepzelni mi zajlik egy olyan emberben aki egy gyermekre ugy nez mint sexualis alanyra,undorito!Te miert nem mondtad el?Edesanyad nem sejt semmit a mai napig?????Ha szova tenned szted teged tamogatna vagy hatat forditana?

2014. máj. 13. 12:12
 19/47 anonim ***** válasza:
A helyedben én odaállnék édesanyád elé, és megmondanám neki, hogy egyszer abban a nyomorult, ragaszkodó életében legyen képes végighallgatni, és segíteni neked, máskülönben kalap, kabát, soha többé az életben nem állsz vele szóba. Nagyon fontos, hogy ezt valamilyen szinten együtt kell feldolgoznotok, tanácsos lenne közös terápiára járni, de ismétlem, ez csak akkor fog működni, ha anyád végre összeszedi magát, és úgy viselkedik, ahogy neki mindig is kellett volna. Egyébként az ilyen szülő nem is szülő, csak egy hányadék. Ha nem a közös, megbocsájtáson alapuló terápiát tartanám a legjobbnak, akkor soha a büdös életbe nem állnék vele szóba többé.
2014. máj. 13. 12:32
 20/47 anonim ***** válasza:

Férjeddel milyen a kapcsolatotok? A szexuális élet? Képtelen vagyok elhinni, hogy ne legyél tele frusztrációkkal, ha már a lányodat is így félted a férfiak közelségétől.

Neked már jó sok évvel ezelőtt segítséget kellett volna kérned szakembertől.

2014. máj. 13. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!