Milyen anya az ilyen?

Figyelt kérdés

Az hagyján, hogy azt sem tudja, mikor születtek a gyerekei, de most még arra sem képes, hogy előadjon egy papírt, aminek jog szerint nálam kéne lennie.

Soha életben nem láttam a születési anyakönyvi kivonatomat, de mivel hamarosan házasságot akarok kötni, kéne az időpont kéréshez.

Anyám nem tudja előkotorni, pedig 100%, hogy náluk van. Állítása szerint mindkét testvéremé megvan, csak az enyém nem, keressem nálam, ő aztán magasból sz*rik rá.

Apámat is kértem, keressék, de ő elhitte anyám meséjét, miszerint nálam van, csak olyan rendetlen vagyok, hogy nem találom. Pár éve az érettségi bizonyítványommal játszotta ezt el; kivette az irataim közül, amiket mind egy helyen tartottam, nekem meg kellett sürgősen az új munkahelyemre. Váltig állította, hogy én pakoltam el, aztán végül persze az ő szekrényéből került elő...

Egyáltalán fel sem foghatom, mi jogon tartotta eddig magánál a kivonatot, ha egyszer 8 éve nagykorú vagyok? Mikor elköltöztem, oda kellett volna adnia, mivel engem illet.

Tudom, hogy tudnak kiállítani egy újat a születési hely szerinti önkormányzatnál, de nekem ez rohadt sok utánajárás lesz. Azt egyébként azonnal kiállítják, vagy heteket kell rá várni?

2014. máj. 13. 13:15
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
63%
Menny állíttasd ki újból... talán 1500ft ha jól tudom
2014. máj. 13. 13:19
 2/36 anonim ***** válasza:
50%
Hat ha annyira vagy mar felnott, hogy házasodsz, akkor annyira is kellene, hogy ezt meg tudd oldani. Anyakonyvi hivatal, másolat, 2000ft illeték bélyeg, nem felragasztható. Max 10 perc.
2014. máj. 13. 13:22
 3/36 anonim ***** válasza:
88%
Egyébiránt milyen "rohadt sok utánajárás"-rol beszélsz?
2014. máj. 13. 13:23
 4/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs meg, mindegy, hogy ki kavarta el, nem érdemes ezen problémázni. Menj és kérj az anyakönyvi hivatalban újra.

Az ilyen papírokat meg miért nem tartod magadnál. Nem kellett volna anyukádnak kiadnia, amikor nagykorú leszel. Hanem neked kellett volna elkérni.

Azt sem értem, hogy anyukádnak mire kéne a te érettségi bizonyítványod :D

2014. máj. 13. 13:24
 5/36 A kérdező kommentje:

Úgy olvastam, ha házasságkötéshez kell, elvileg ingyenes.

Azért sok utánajárás, mert elég sokat kell ehhez utaznom, és mivel szinte állandóan dolgozom, ehhez még szabadságot is ki kell vennem. Az én munkahelyemen pedig max. 4-5 munkanappal előbb adnak ki szabadságot.

2014. máj. 13. 13:26
 6/36 anonim ***** válasza:
48%
jaj, öld meg ba+ és kész! Ekkora tahóságot, anyját szidni egy rohadt papír miatt!
2014. máj. 13. 13:27
 7/36 A kérdező kommentje:

"Azt sem értem, hogy anyukádnak mire kéne a te érettségi bizonyítványod "

Én sem. Betegesen szedi össze a papírokat, akár legyen szó csekkről, bármiről, de aztán csak egybegyűri őket két szekrényben, és csoda, hogy ha kell valami, akár egy jótállási jegy, vagy bármi, akkor semmit nem talál. De azért magához veszi, biztos, ami biztos.

Apám is örökké ki van rá akadva, hogy semmit nem tud előszedni, ami kéne.

És ha végül valami eltűnik, egyszerűen ráfogja másra, és ezzel le van tudva. Hiszen kérhettem volna én tőle 8 évvel ezelőtt is, ugyanúgy fogalma sem lett volna, hol van. Lehet, hogy 25 éve sem találkozott vele.

2014. máj. 13. 13:28
 8/36 anonim ***** válasza:
100%

Bármennyire is sok utánjárásod lesz, sajnos, neked kell megszerezned a születésidet.

Kipanaszkodtad magadat, de azzal, hogy véleményt mondanak itt a kapcsolatodról az édesanyáddal, még a helyzet változatlan számodra. Bizony, utána kell járnod, hogy legyen anyakönyvi kivonatod.

9/36 A kérdező kommentje:

"jaj, öld meg ba+ és kész! Ekkora tahóságot, anyját szidni egy rohadt papír miatt!"

Hah, ha ez lenne a legkisebb bűn a lajstromán, nem is lennék rá így kiakadva! Csak -ahogy szokták mondani- ez már a hab a tortán. Még abban sem vagyok biztos, hogy nem direkt nem adja elő.

10/36 anonim ***** válasza:
100%
A hazassagkotesehez nem ingyenes, ellenben postán is meg kuldik.
2014. máj. 13. 13:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!