Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetemisták, fősulisok, ti...

Egyetemisták, fősulisok, ti mennyi zsebpénzt kaptok szülőktől?

Figyelt kérdés

Most nyáron dolgozok is,de amúgy suli mellett is 20-20 ezret kapok szülőktől havonta és tekintve,hogy lényegében 500 ezer nettó fölött keresnek fejenként,ezt rohadt kevésnek tartom(ebből fizetem a bérleteimet és még sokmás mindent,amiket szerintem nem a zsebpénzemből kéne..).

Ti mennyit kaptok?

20L

2016. jún. 22. 20:43
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
50%

De akkor aruld mar el hogy mire kell a penz amirol nem lehet beszelni...

Amugy meg a forditos munkabol arra gondolok hogy BTKs vagy.. en ket egyetem bolcseszkarara is jartam es tudtam mellette melozni. Minden csak akarat kerdese

2016. jún. 22. 21:04
 12/61 anonim ***** válasza:
40%
Arra jut, amit fontosnak tartanak. Nem igaz, hogy nem telt volna, csak sajnálták rád. (Én netto 300e teljes családi bevételből vittem el évekig havi 150-et. Nálunk ez volt fontos.)
2016. jún. 22. 21:07
 13/61 anonim ***** válasza:
72%

Nincs fix összeg. Általában megkérdezik mennyi kell és akkor annyit kapok.

Egyébként nem tudom miféle emberek írogatnak itt gyakorin, mert itt 90%-ban csak azt látom, hogy "takarodjál dolgozni". Közben a saját környezetemben azt látom, hogy a szülők támogatják a gyereküket/gyerekeiket, segítik, nem pedig hátráltatják őket. De ezek szerint csak én élek ilyen fura helyen...

A piros kézzel lehet lepontozni. :)

2016. jún. 22. 21:10
 14/61 A kérdező kommentje:
Első félévben dolgoztam is mellette heti 20 órában,de bejárós vagyok,napi 3 órát utazok.Ez így már a tanulás rovására ment,annyit meg nem ér meg plusz 30-40 ezer forintocska...amúgy az 500 ezer fölöttit úgy értettem,hogy anyum 2 millió körül keres,apum 500 ezret :D Szóval tudnának több pénzt adni...
2016. jún. 22. 21:11
 15/61 anonim ***** válasza:
74%
Vannak, akik szülőként sajnos nem rendelkeznek olyan anyagi hátérrel, hogy támogatni tudják a gyerekeiket. Közéjük tartozom én is.. Főiskolára járok, diák hitelt vettem fel (ne értsd félre, nem javaslom, hogy ezt tedd,sőt, csak szemléltetem a helyzetem) és mellette kénytelen vagyok dolgozni. Meg lehet oldani, igaz, vannak napok, amikor már rajtam van a vegkimerülés, de kénytelen vagyok, hogy tanulni tudjak és utána dolgozni. Szóval én nagyon örülnék annak a 40000 Ft-nak is havonta. :)
2016. jún. 22. 21:14
 16/61 anonim ***** válasza:
66%
Honnan tudod, hogy nem épp a lakasodra gyűjtenek? :) Beszélj velük mindenképp. Szerintem arra akarnak nevelni, hogy próbáld ki azt, hogy nincs, hogy majd tudd értékelni azt ami van. Persze nem én ismerem őket.
2016. jún. 22. 21:15
 17/61 anonim ***** válasza:
49%

Ha már felnőtt vagy akk itt az ideje h a saját labadra állj. Te is ilyen kis elkényeztetett kisgyerek lehetsz akinek ha már kicsit is kényelmetlen valami akkor sír a szája

Vannak emberek nem is kevesen akinek senki nem segít

Nyilván ezt te nem tudod aterezni mert minden a sgged alatt van

Dolgozzál csak, meg kell szokni mert lehet hogy később már nem lesz ott anyuka apuka

2016. jún. 22. 21:17
 18/61 A kérdező kommentje:

Havi 40 ezer forintból,szerinted úgy élek,mint aki elkényeztetett?:) Tudom,hogy sokan rossz helyzetben vannak,de épp ezaz,hogy az én szüleim nem...akkor minek tesznek úgy,mintha rossz helyzetben lennénk.

És írtam már,hogy dolgoztam és most is dolgozok,nem vagyok elkényeztetett,csak te vagy irigy #17

2016. jún. 22. 21:21
 19/61 anonim ***** válasza:
85%

itthon lakok egyetem alatt. eltartanak. van mit ennem,van hol laknom. ennyi. zsebpénzt nem kapok.

pl most mennem kellett egyik tárgyból 3.jára is vizsgázni.azt már magamnak álltam, meg a sulis költségeket. de a rezsibe nem kell beleadnom,mesterképzés végéig sem.

20l

2016. jún. 22. 21:28
 20/61 anonim ***** válasza:
57%

Mert talan a szuleid probaljak megtanitani a penz erteket? Attol hogy sokat keresnek nem ok hogyte tobbet kolts. Na es szerinted a zsebpenzt mire kapod ha nem epp berletre meg hasonlok?

Nyugi, majd leszel te is szulo...

2016. jún. 22. 21:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!