Egyetemisták, fősulisok, ti mennyi zsebpénzt kaptok szülőktől?
Most nyáron dolgozok is,de amúgy suli mellett is 20-20 ezret kapok szülőktől havonta és tekintve,hogy lényegében 500 ezer nettó fölött keresnek fejenként,ezt rohadt kevésnek tartom(ebből fizetem a bérleteimet és még sokmás mindent,amiket szerintem nem a zsebpénzemből kéne..).
Ti mennyit kaptok?
20L
#17-es vagyok
Isten őrizz hogy én irigy legyek rád.
A családomnak mindig is volt pénze és én sem szűkölködöm
Ez az 'irigy vagy csak azért mondod' olyan jó haritas lett manapság
Amikor én egyetemre jártam szinte semmiben nem segítettek pont azért hogy igenis tanuljak meg gondoskodni magamról és a jég hátán is meg éljek
És nagyon jól tették mert ha úgy viselkedtem volna mint te,lehet hogy ma semmit nem tudnék megbecsülni igazán... Szóval erről ennyit
Meg is sajnáltalak valamilyen szinten,amikor a kérdést olvastam, de ahogy megláttam a válaszok között, hogy szerinted mindenki irigy rád, már nem vagy olyan szimpatikus
Próbáld megtanulni megbecsülni a dolgokat és alázattal viszonyulni másokhoz mert szerintem az érzéketlenségre senki nem szokott irigy lenni
Ne haragudj és le is pontozhatsz, de őszintén így gondolom.
#23,én csak a #17-et neveztem irigynek,olvasd csak el,milyen provokatív választ írt.Mert ez az volt,provokálás,ugyanis semmi köze nem volt a valódi kérdésemhez :D
Tudom értékelni a pénzt és tudom,mit jelent a munka,egyetem előtt halasztottam egy évet,dolgoztam gyárban,dolgoztam babysitterként,gyorsétteremben,volt,hogy ki sem fizettek stb.Van már azért tapasztalatom ebben,ne úgy képezljetek el,mint egy kis p*csát,aki egész nap a seggén ül és várja,hogy eltartsák.Csak az érdekelt,hogy más egyetemistáknál hogy működik ez a dolog,nem kell itt erkölcsi kioktatást tartani :D
Havi 100 ezret kaptam úgy, hogy abban a lakásban laktam, amit tőlük kaptam érettségi után.
Megtehettük, miért ne?
Ezt csak az ostoba prolik gondolják, hogy abból lesz csak ember, aki mártírkodik és iskola mellett 3 állást bevállal.
Én inkább 3 nyelvvizsgát szereztem, még más verte magát az éjszakás műszakra. Mondanom se kell, az állásinterjúkon én voltam előnyben, szal ne is foglalkozz a lázadókkal, a szüleidnek pedig magyarázd el, hogy a tanulás szempontjából is jobb, ha nem vered a fogadhoz a garast.
Na további kellemes estét!
Jah és sok sikert az utóvizsgákhoz, ugye egyeseknek még biztos tart a vizsgaidőszak!;)
Havi kb. 50000Ft-tal tudnak támogatni a szüleim, amiért nagyon hálás vagyok!
Ebből 10000Ft a kollégium, 10000Ft a havi egyszeri haza- és visszautazásom (350km), 3500Ft a budapesti diákbérlet, így 26500Ft marad élelemre, tisztító- és tisztálkodási szerekre, esetlegesen ruhaneműre, szórakozásra.
A tanulmányi ösztöndíjam 11000Ft/hó (a legmagasabb összeg), de ezt félreteszem, mert nem tudom, hogy meddig engedhetik meg maguknak a szüleim, hogy támogassanak, így nem árt, ha van spórolt pénzem.
A keresetük elég alacsony, mert édesanyám ápolási díjon van nagymamámmal, emellett pedig van egy testvérem, úgyhogy sajnos nem egyszerú a megélhetés. Nyáron diákmunkát vállalok, viszont év közben ez lehetetlen a szakomon a kötött órarend miatt (délelőtt órák - általában 8-tól + délután gyakorlat - este 8-ig is akár; délelőtt gyakorlat - 7-től + délután órák - 6-7-ig). Hétvégén tanulok, mert máskor nincs rá időm.
Összességében jól kijövök az említett összegből, mert anno megtanították a pénz értékét. Szerintem 40000Ft bőven elegendő, ha csak helyi bérletre, ruházkodásra, szórakozásra, esetleg élelemre kell költened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!