Miért olyan nagy baj, ha nem vállalok már idén diákmunkát? 16/F
Úgy volt, hogy idén nyáron dolgozni fogok, de egy aztán meggondoltam magam. Rengeteg programom lesz nyáron, nem nagyon férne bele munka is, majd ráér jövőre is,végül is akkor is csak 17 leszek...
Erre anyumék elkezdtek velem veszekedni, hogy "mi ez hogy nem dolgozok,büdös nekem a munka?",meg hogy "ők már az én időmben végigmelózták a nyarat". Értem én, hogy örültek volna, ha diákmunkázok egy keveset, de nem értem miért kell ebből akkora problémát csinálni...
16 évesen még a szüleidnek kell eltartani. jó, nyílván nyaralást nem kötelességük fizetni, de egyéb dolgokat igen.
én is azt mondom , mint a többiek,hogy fogsz még eleget dolgozni, nem sokáig adatik meg a nyári szünet. élvezd ki,most vagy gyerek, még megteheted.
nekem a pofámról lesülne a bőr,hogyha a 16 éves gyerekemet munkára akarnám kényszeríteni. nem ez a dolgod.
nem mellesleg 16 évesen nem is nagyon találnál munkát. a legtöbb munka 18 éves kor felett van. persze lehet valamilyen málnaszedés meg egyéb kamu munkát kapnál 16 évesen is, de az sem biztos.
szerintem ráérsz suli után is dolgozni majd.
persze ha mész továbbtanulni akkor egyetem mellett nyári szünetben már illik dolgozni.de akkor már nem is 16 éves az ember,hanem legalább 20..szóval teljesen más..
ennyi idősen élvezd a nyarat.
Hozzátenném, hogy aki nem képes túllátni azon, hogy ő már dolgozott, tudja, hogy szar dolog, de mégis azokat fikázza, akik ezt gyerekfejjel nem szeretnék bevállalni, azok jobb, ha belegondolnak, mitől lettek ennyire undok, irigy, gusztustalan emberek.
Csak nem az fáj, hogy ők nem maradhattak otthon?
Dögöljön meg a szomszéd tehene is?
Igazából ez tök egyszerűen működik. Ha én valamit szeretnék, azért megdolgozom. Ha a gyerek szeretne egy laptopot, egy nyaralást, 5000 forintot egy mekdonálcozáshoz, akkor keresse meg rá a pénzt. És ugyanúgy, ahogy ha a gyerek édesanyja szeretne magának venni egy cipőt, akkor a fizetéséből finanszírozza azt.
Vannak normális diákmunkák, nemcsak a trógerolás.
Én alig vártam, mikor először mehettem diákmunkára :)
Suli után lehúztam egy hónapot, aztán 1.5 hónap maradt programozni is!
Kb 1 havi utazást soroltál fel, mellette szerintem elférne egy hónap meló, amellett lehet haverozni is.
Ám ha nem akarsz akkor ne menj!
Gondolom elmondtad az érveidet nekik, ennél többet nem tehetsz, minden csoda 3 napig tart ;)
Pofámról lesülne a bőr, ha a 16 éves gyerekemet elzavarnám dolgozni. Úgy gondolom, hogy most kell élnie, így is sok időt elvesznek az iskolai dolgok (közszolgálat, szakmai gyakorlat), a maradék időt igenis töltse úgy ahogy Ő szeretné (nyilván normális keretek között), érezze jól magát a barátaival, pihenjen. Pár év múlva úgyis gürizhet...
Nem kell gyereket vállalni, ha alapvető dolgokat nem tudok finanszírozni neki (pl. hetente egy strand/mozi nem gondolom, hogy luxus lenne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!