Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Éreztétek már úgy, hogy a...

Éreztétek már úgy, hogy a szüleitek csak azért szeretnek, mert a gyerekük vagy?

Figyelt kérdés

Tudom furcsa kérdés, de már többször eszembe jutott, hogy a szüleim vajon magam miatt szeretnek vagy azért, mert a gyerekük vagyok. Annyira mások vagyunk, a szüleim és én, teljesen más az értékrendünk, a gondolkozásmódunk, az érdeklődési körünk, hogy nehéz elképzelni, hogy ha például idegenekként találkoztunk volna össze valahol, akkor akár csak kedveltük volna egymást, vagy szimpatikusak lettünk volna egymásnak. Ugyanez a helyzet a testvéreimmel is. Ennek ellenére elég jó a kapcsolatom a családommal, szeretem őket, de leginkább csak a rokoni kapcsolat miatt.

Mi a véleményetek erről? A családokat leginkább csak a vérségi kötelék tartja össze?

2016. jún. 26. 22:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Mi másért szeressenek? :D

Egyébként gondolkodtam már ezen én is, hogyha csak úgy találkoztunk volna a szüleimmel, akkor vajon kedvelnénk-e egymást. Akár kortársakként, akár ugyanekkora korkülönbséggel. Szerintem aput ismerősként is bírnám, de anyut nem hiszem. Szerintem ők is ugyanígy lehetnek ezzel, ha már elgondolkodtak rajta. Ennek ellenére mindkettejüket nagyon szeretem.

2016. júl. 2. 01:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!