Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukák! Ti oda adnátok a...

Anyukák! Ti oda adnátok a gyereketeknek a naplótokat?

Figyelt kérdés

Most nyilván olyanok válasza érdekel, akik vezetnek naplót.

Azt, hogy odaadni, úgy gondoltam, hogy amikor a gyerek már nagyobb és mondjuk csak azt a naplót adni, amit az ö korában írtatok.

Indoklást is írjatok!

Köszi.

2016. júl. 1. 16:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%
Hét szentség, hogy nem! A naplóimból csak azt tanulná el, hogy "normális" dolog hülyének lenni tizenévesen, mert én bizony eléggé az voltam. Aztán persze felnőttem, megkomolyodtam, sokat tanultam az élettől. De nem ezt akarom tanítani a saját gyerekemnek, hogy minden baromságban benne lehetsz, mert fiatal vagy és ez oké... Nem őrültem meg!
2016. júl. 1. 19:16
 12/15 anonim ***** válasza:
52%
14 éves koromtól írom, és 3 év múlva a lányom is ennyi lesz. Már várja, hogy odaadjam. :)
2016. júl. 1. 22:45
 13/15 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy különbözőek a vélemények. :)

Én nem gondolom azt, hogy a gyerekre rossz hatással lenne, ha olyat olvasna az anyjukkájáról, amire ő maga nem büszke. Szerintem ezzel még nem mutatna példát, sőt, valószínűleg az is le van írva a naplóba, hogy mi lett a sok "hülyeség" következménye.

Egyébként én szerintem örültem volna annak, ha anyának van egy naplója, és ide adja azt nekem. Így csak egy babanaplóra futotta, de azt se írta tele, viszont azt a néhány oldalt is olyan jó volt elolvasni, arról, hogy mennyire szeret és örült nekem. :D Az meg végképp tetszett, hogy néhányszor az én nevemben fogalmazva írta meg. Nem tudom, mi célból kezdhette el írni és végül miért hagyta abba. Nekem sose adta ide, csak én találtam meg véletlenül én meg magamtól nem kérdeztem rá...

Egyébként a tinik nem a szüleiknek szeretnek kitárulkozni, így a szülő sem tud segíteni. Ellenben ha a tini látja, hogy hasonlón ment keresztül az anyuja is, szerintem bátrabban kérne tanácsot, nem?

2016. júl. 1. 22:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ebben igazad van. Én is örömmel olvasnám a szüleim naplóját. DE. Mikor én annyi idős voltam, mint most a lányom, apám verte anyámat. És amikor éppen nem őt, akkor minket. Megkéselte anyámat, felakasztotta úgy, hogy csak a lábujja hegye ért a padlóra, és ha elájul az oxigénhiánytól, megfullad. Engem eladott. Ezek komoly dolgok, nem viccesek, és nem arról szólnak, hogy részegen elloptam a fater autóját, és átvezettem a szomszéd faluba. Ha ezt kihagytam volna, odaadnám neki, de akkor ezek voltak a mindennapok, és valahogy fel kellett dolgozni, hát kiírtam magamból.Többször menekültünk úgy, hogy apám közben késsel üldözött, és ha elfáradt, akkor utánunk dobta. Másnap persze menni kellett az iskolába, és ajánlatos volt jól tanulni. Erről nem kellene a lányomnak tudnia olyan részletességgel. Persze van, amit elmondtam neki ha szóba került a gyermekkorunk, de nem részletesen, és nem olyan durván.
2016. júl. 2. 12:13
 15/15 anonim ***** válasza:

Kilenc eves koromtol irtam naplot, az utolso bejegyzes anyukam halalarol szol, 28 eves korombol.

Nem fogom odaadni a gyerekeimnek, mert durva, sotet dolgok vannak benne, bantalmazasrol, eroszakrol.

Az en gyerekeimnek nem kell ilyeneket atelni, es nem is szeretnem, ha tudnak, h nekem kellett. A nagyobbik valamennyit tud, de csak erintolegesen meseltem neki, ennel tobbet nem is fogok elmondani. A naplok megvannak, meg nem tudtam eldonteni, h megsemmitsem-e oket, halalom utan elolvashatjak v sem. Meg raerek, remelem ezt eldonteni.

2016. júl. 8. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!