Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha elbőgtem magam egy közel...

Ha elbőgtem magam egy közel húszéves emléken, akkor nem bocsátottam meg? (lent)

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban az egyik szülőm egyszer (sokszor, de ez az egyik legdurvább) nagyon bántalmazott, és tegnap este újra végiggondoltam, hogy volt, aztán elsírtam magam, kb. mint akkor. Talán azért is volt rosszabb emlék a többinél, mert láttam, hogy a szomszéd látja, és tehetetlenségében csak a fejét csóválta (akkor eszembe se jutott, hogy esetleg segíthetne valahogy, kicsi voltam). A szüleimmel most jó a kapcsolatom, persze nem volt mindig így. Viszont ha rendre újra elbőgöm magam az ilyen emlékeken, az miért van?
2016. júl. 2. 21:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Lehet,hogy megbocsájtottál,de az ilyen gyerekkor olyan nyomokat hagy az emberben,ami nem igazán múlik el soha.

Nem véletlen,hogy a gyerekkor milyensége az ember egész életét meghatározza,meg lehet bocsájtani,tovább lehet lépni,de valami azért ottmarad .

Ezért van . Mert anyád apád,akiknek védelmezni és szeretni kellett volna agyba főbe vert a szomszéd előtt ,ha jól értem .

2016. júl. 2. 21:20
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem agyba-főbe, csak eltörte a gerincemen a tollasütőt. :/
2016. júl. 2. 21:25
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy "megbocsájtottam" az ilyen jól hangzó, de semmitmondó, igazából semmit nem jelentő szó.

Nyilván az efféle dolgok erős érzelmi hatást váltanak ki az emberből.

Én csak azt nem értem, hogy miért tartod a kapcsolatot egyáltalán ezek után a szüleiddel.

2016. júl. 2. 21:39
 4/16 anonim ***** válasza:
89%
Úgy éreztem, a verésnél súlyosabb dolgok húzódnak a háttérben. A szomszéd töketlen volt.
2016. júl. 2. 21:39
 5/16 A kérdező kommentje:

A privát üzenetet küldőnek: nő vagyok.

Azért tartom velük a kapcsolatot, mert miután jól tönkretették egymást, elváltak, külön folytatták a hülyeségeiket, végül valahogy benőtt a fejük lágya. Én meg olyan vagyok, aki igyekszik túllépni mindenen, nem utálok senkit, mindenkiben keresek valami pozitívumot. Megváltoztak, én meg felnőttem, és sikerült relatíve épeszűnek maradnom.

És igen, eszembe jutott, mi lett volna, ha feljelenti őket a szomszéd. Semmi. Nagymamám is feljelentette őket, aztán akkor se történt semmi. Kijárt a gyámügy, a kisgyerek meg olyan hülye, ugye, hogy még így is védi a szüleit, mert fél.

2016. júl. 2. 21:45
 6/16 anonim ***** válasza:
70%
Nekem jo a viszonyom Anyuval, de a mai napig elsirom magam, ha visszagondolok arra, hogy 8 eves koromban felpofozott (tiszta erobol) a teli buszmegalloban, amiert elkestem. Aztan hazarangatott es egy bottal vert ahol ert. Na..3 ilyen stilusu eset tortent, ahol o volt a kezes..Nagyon erzekeny vagyok ez miatt. Megbocsajtottam, de feledni nem tudok. A gyerekemet soha nem fogom bantani. 28/N
2016. júl. 2. 21:58
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy túl tudj lépni és őszintén megbocsátani, kell egy "nagyon gyűlölöm" korszak is. Átkell élned a haragot, a tehetetlenséget, de utána el is kell engedni mindezt -vannak akiknek az érzelmek teljes átélése, vannak akiknek a megbocsátás nem megy.

Egyébként ha az emlékre, és nem a konkrét személyre fókuszálsz, az inkább arra utal, hogy a történteken nem lettél túl -ami teljesen érthető, hidd el.

2016. júl. 2. 22:51
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez azt jelenti, h tudod, neked nem voltak jo apukad/anyukad es ez minden korban faj... At kellene gondolnod a viszonyotokat. Szerintem erdemes volna vhogy konkrét formaban lereagalnod az erzeseidet: beyzelj vele nyiltan, egy ideig keruld, tarts tavolsagot, bmi. Te tudod, h a lelked melyen mit tennel a legszívesebben. Biztos nem azt, ami most van...
2016. júl. 3. 00:37
 9/16 anonim ***** válasza:
85%
Amugy a szomszednak nem feljelenteni kellett volna ot, hanem odamenni es azt mondani, h " hagyod abba, de rogton!" :-(
2016. júl. 3. 00:39
 10/16 anonim ***** válasza:
71%

Egyszerüen a lelked mélyén fájdalmat érzel, hordozod magadban,amit valóban nem tudsz sohasem kitörölni.

Ez nem akármi,hogy el lett törve a gerinceden a tollasütõ.

2016. júl. 3. 01:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!