Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Öngyilkosság? Megbocsátható...

Öngyilkosság? Megbocsátható egy ilyen bűn? Akár halál után is?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak.

Anyám az első élettársával mikor összejött nagyon sokat beszélgettünk,boldog ,nyugodt voltam.

Mióta a 2. Kapcsolatában van teljesen ellökött magától lelkileg..próbáltam beszélni vele,de szerinte ő nem változott semmit..már nem beszélget hozzám,mintha valamiért eltaszítana magától..eddig minden gondját elmondta és elmondhattam én is.

De kár nem tudom kihúzni belőle és én sem mondhatom el neki.

Ez hamarabb kezdődött,mint a bűn,amit elkövettem.

R.hadt nagy hülyeséget csináltam,aminek nem gondoltam,hogy lehet következménye. Egy boltban lemérten az árut,majd dobtam még rá kicsit,a testvéremnek mentem pár éve barackot venni..és ráraktam lemérés után még 2t.

Nem gondoltam,hogy baj lehet,boldig voltam,hogy tesóm mennyit kaphat.

Nem voltunk szegények,de abban az időben kicsit igen.

Hatalnas hü.lyeséget csináltam tudom.

Hihetetlenül bánom,s habár tudom nem azóta ilyen az anyám mégis úgy érzem ez miatt nagyon szégyell engem. Fel sem fogtam,hogy ez lopás lenne,inkább kis csalásnak fogtam fel.

Végül elmondtam neki,mert hihetetlenül lelkis vagyok,annyira szégyellem magam,ki tudja a biztonságiőr mit beszélt ott a boltban dolgozóknak mit csináltam.

Anyának mondtam,hogy nem figyeltem oda és ezért történt.

Ő akkor sem és azóta sem mond rám semmi rosszat,ha én felhozom,higy mennyire bánt mit gondolhatnak az emberek azt mondta,higy mibden csoda 3 napig tart..azt gondolnak,amit akarnak.

Sokszor eszembe jut ez,soha nem tettem rosszat,folyton azon vagyok,hogy jót tegyek másoknak,hogy érezzem szeret valaki. Azóta lett egy párom gondoltam rá elmondom neki,de félek mit szól.

Félek anya szégyell engem emiatt.

Hihetetlenül megbántam. Gyerekkoromban folyton veszekedésben éltem.,sok mindenen keresztül mentem innen a lelkizés mindenen.

Annyira vágyom,hogy szeressenek mióta az eszemet tudom,de valahogy mindig én szerettem jobban .

Abnyira bánt ez,hogy már öngyilkosságra is gondoltam.

Nem tudok így boldog lenni,hogy nem tudom édesanyám miért változott meg velem szemben és hogy nem tudon szégyell e engem.

Folyton azon vagyok,hogy boldoggá tegyem Őt.


2018. máj. 23. 15:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%
Nem írtad le konkrétan, hanem összevissza hablatyoltál fél kilométert.
2018. máj. 23. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon rosszul csinálnád, ha öngyilkos lennél. Fiatal vagy, előtted az élet. Édesanyádnak még később nagy szüksége lehet rád! El tudod képzelni milyen fájdalom egy szülőnek, amikor elveszti a gyerekét? Fel tudod ezt fogni az agyaddal?! Azt írod, hogy senki sem szeret... Ugyanakkor van párod. Ő sem szeret? Illetlen dolog, amit csináltál, de tedd magad túl rajta. A párodnak nyugodtan mondjad el, hogy mit tettél. Nézetem szerint megmosolyogja az aggódásodat és ennyi. Régen volt, felejtsd végre el, lépj túl rajta. Sok szerencsét és fel a fejjel. Ha másképp nem megy a rendbe tevés (a lelkedben), menj pszichológushoz, ahogy már előttem is tanácsolták.
2018. máj. 23. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
én loptam boltbol, anyámtol, apámtol, tini voltam, felnőttem, az élet megy tovabb
2018. máj. 24. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
Ez nem volt lopás. Semmilyen értelemben sem. Megértem, hogy bűntudatod van, de ha azt nézed, hogy másoknak megfelelj folyamatosan, akkor sosem tudsz túllépni rajta. Fel a fejjel, nem történt semmi.
2018. máj. 24. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:

Ki**szott egy világ ez. Egy fiatal lány ellop 2 barackot és öngyilkos akar lenni.

Ugyan már ez nem tétel. Ennyit mindenki lop valamilyen módon. Ha pl. egy dolgozó lelép 15:50-kor a munkahelyéről 16:00 helyett lényegébe 10 percnyi fizetést ellop a munkáltatótól .. Vagy amikor a mekibe veszel egy kólát, töltesz magadnak, majd újratöltöd miközbe csak egyszer lehetne.

Amúgy, ha megnyugtat én is gondoltam már erre, hogy lemérek 4 paradicsomot, de 5-öt teszek a zacskóba :D

2 barack hallod ... szerintem naponta 10 kilot vágnak ki a szemétbe, mert nem sikerült eladni...

2018. máj. 27. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Az előbb ismét végigolvastam a válaszokat (és - természetesen - a reagálásodat is a válaszokra) és ezt tudom tanácsolni tiszta szívvel, megértéssel, jóindulattal:

- illetlen és nem helyén való dolog megtoldani a már lemért árut további termékkel. Azt írod, soha többet ilyet nem tennél. Helyes.

- Édesem, gondolj bele: két eltulajdonított barackért öngyilkos akarsz lenni??!! Kérlek, hessegesd el a fejedből ezt a gondolatot, mert ez nem egészséges gondolkozás! Tedd rendbe a fejedben ezt az esetet, térj fölötte napi rendre!

- Van egy kedvesed (barát, pár, haver - mindegy ebből a szempontból). Szenteld neki az idődet és ne sanyargasd magad!

- Ha édesanyád még mindig neheztel rád (ebben biztos vagy, vagy Neked csak úgy tűnik?), akkor egyszer, amikor olyan hangulatban vagytok mindketten, hogy lehet erről beszélni, beszélgess el vele, hogy vajon miért lehet az, hogy Te úgy látod, hogy neheztel rád. Vajon ő is így gondolja? Így érzi? Ha igen, akkor ez miért van, és mit kell tenned, hogy helyreálljon a régi jó viszony. Nem gondolom, hogy az új párja bírja rá őt erre. Kisgyerek esetében ezt el tudom képzelni, mert tudok esetről, amikor az új asszony kikötötte, hogy a pici gyereket nem vállalja és adja őt az apa gyerekotthonba. Viszont Te már felnőtt vagy, nem lehetsz akadály a férfi szemében. Fel a fejjel, előtted az élet, vess fátyolt a múltra, gondolkozz egészségesen, ne sanyarogj a megtörténteken. Minden jót!

2018. máj. 28. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!