Mit csináljak az öcsémmel, hogy ne legyen ilyen faragatlan 5 évesen?
"Es nem olaj volt a tuzre,hanem eszhez tertem. Tudtam hogy neki is ugyanugy szot kell fogadnom mint anyamnak mert o az idosebb."
Örülök, hogy nálatok ilyen simán ment sok évvel ezelőtt. (Megsúgom, nálunk egy pofon sem kellett, mert hisztizni sem mertem anyukámékkal) Sajnos a mai gyerekeket az már nem hatja meg, hogy ki az idősebb, és hogy szót KELL fogadni a szülőknek.
Ugyanezt hallom a legtöbb anyukától az oviban, és ugyanerről olvastam cikket is az újságban.
Keress rá a Z generációra interneten, és meglátod az eredményt. Teljesen mások, mint mi voltunk, mert azóta teljesen megváltozott a környezet is, amiben felnőnek. Felgyorsult a világ, változott az értékrend, és azok a módszerek, amik működtek 20-30 éve, azokkal már nem mindig tudsz hatni egy gyerekre. És hiába zársz ki bizonyos dolgokat otthon, ugyanúgy találkozik velük az óvodában, játszótéren, vagy bárhol.
Csak két példa: legutóbb egy kb. nagycsopostos vagy elsős kislány mesélt a kisebbeknek az udvaron az anorexiás Plútóról, és azt is kifejtette nekik, hogy mi az anorexia. Tátott szájjal hallgattam, de teljesen pontosan tudta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!