Túl durva voltam a féltestvéremmel?
Van egy 3 éves fiam és egy 4 hónapos kislányom. A nővéreméknél van három fiú (7, 4 és 1 évesek). Az a rossz szokása van már az első babám óta, hogy beleszól mindenbe, szerinte semmi nem jó úgy, ahogy mi csináljuk/gondoljuk. A gyereknevelés terén elég különbözőek a nézeteink, plusz nem is ugyanaz az anyagi helyzetünk.
Olyanokba szólt bele, próbált kioktatni, amihez szerintem senkinek semmi köze a szülőkön kívül. Pld. miért magánkórházba járunk, miért bízom őket másra, miért Hipp-es babakaját veszek, meg ilyenekbe kötött bele és ez egy idő után sok volt, pedig többször kértem már, fejezze be.
Tegnap is elkezdte, hogy milyen bátor vagyok, amiért ennyi helyre megyünk nyáron a gyerekekkel és hogy azért biztos kell egy önzőségi szint ahhoz, hogy ennyire ne vegyem figyelembe az ő igényeiket (???). Előtte meg ott sajnálkozott, hogy ők is olyan szívesen mennének nyaralni, de a Balatonhoz sem jutnak el...
Rossz passzban voltam, ezért kicsit ingerültebben annyit mondtam, hogy inkább a házasságával foglalkozna annyit, mint a mi életünkkel, akkor talán a férje nem akarna 3-4 havonta válni más nők miatt. Teljesen kiakadt és azóta én vagyok a gonosz, aki az ő életét kigúnyolja...
Nem volt durva, ha valóban igaz az, amit mondtál.
Irigy, féltékeny rád, hogy nektek ilyen jól megy. Esetleg tehetne érte, hogy neki is jól menjen, de könnyebb másokat bántani.
Nehogy már az legyen a baja, hogy a te gyerekeid magánkórházba járnak. Agyam eldobom :D
Szerintem nem volt olyan durva. Csak őszintén elmondtad a véleményedet.
Na meg, ha ő piszkál, akkor ne lepődjön meg, ha te is szólsz neki valamiért.
Ez az igazi bunkóság, amit ő tesz, állandóan beszólogat, de ha neki mer valaki szólni, akkor vérig van sértődve.
Ahogyan a féltestvéred viselkedik, az nem helyeselhető, mivel bele akart szólni az életedbe.
(Más lenne a helyzet, ha te kérted volna ki a véleményét és úgy mondaná el azt.)
Mindemellett érdemes szerintem megvizsgálnod pontosan, hogy miket mondott (nem csak annyit, amennyit nekünk vázoltál, hanem mindent).
Érdemes megfontolni, amit hall az ember, ha már hozzászólt valaki.
Ismerek olyan embert, aki a pici gyereke lázas állapotával, betegségével nem törődve hurcolta ide-oda a kicsit.
Nem tudhatjuk az általad leírtak alapján, hogy nálatok pontosan mi a helyzet és ártalmas hatással lehet-e a gyerekekre a sok utazás.
A Hipp babakaja pedig nem biztos, hogy egészséges, lehet, hogy arra próbálta felhívni a figyelmedet.
Sok nézőpont lehetséges.
Amikor te beszóltál neki, ugyanúgy viselkedtél vele, ahogyan ő veled.
Kérdés, hogy ki akar mivel segíteni.
Elképzelhető, hogy a féltestvéred segíteni szeretett volna.
Az viszont egyértelmű, hogy az ő (féltestvéred) életében vannak problémák és azokkal lenne ésszerű foglalkoznia.
Szerintem mindenképpen érdemes emberien megbeszélni a részleteket.
Miért kéne "megvizsgálnom", miket mondott?
Nem ugyanazok a nézeteink, ennyi. Én sem oktatom ki, hogy baromira nem jó a gyerekeknek, hogy sehová nem járnak, csak otthon ülnek és veszekszenek egymással, meg semmire nincsenek nevelne és a legalapszintűbb dolgokat sem tudják.
Hozzám szólt, de sosem kértem rá... Ennyi erővel minden ember tanácsát átgondolhatnám, akkor egész álló nap ezen filóznék.
Szimplán csak irigy, semmilyen segíteni akarás nincs benne, erre már sikerült rájönnünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!