Szerintem nem, nekem a vegánság mást jelent. Persze van egy csomó ember, aki magát vegánnak nevezi, de azért vesznek bőrcipőt/táskát, vesznek állatokon tesztelt kozmetikumokat, elmennek a cirkuszba stb...
Amúgy nincs baj azzal, ha vegánként cigizel, de ezzel az egészségednek ártassz. (Én azért tettem le a cigit, lettem élsportoló, mert sosem akartam azt hallani, hogy "a vegánok gyengék, egészségtelenek" stb.
Hát persze, nem kellett az előállításához hús...
és amíg fogyasztod, sem húst eszel...
EGÉSZSÉGEDRE!
Azért itt van fogalomzavar bőven...🤦🤦
Vegán: semmi állati eredetű.
Coulty free: nem tesztel állatokon.
Vegetáriánus: nincs benne hús.
Nem csak az lehet vegán amit meg lehet enni. Vegán minden amiben nincs állati eredetű származék. Pl.: tisztálkodószerek is lehetnek vegánok mégsem eszed meg.
Vegánok is dohányozhatnak. Nyilván a vegán életfelfogással társul (jobb esetben) a "tegyünk a jóért" gondokodás is, így a cigi nyilván káros a környezetre (állatokra, a talajra, a vízre, levegőre) nameg persze önmagadra is. És hamár valaki vegán, annak sanszos, hogy fontos az egészsége is. De ez már mind egyéb rizsa. :D Amúgy vegán... Csak emígy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!