Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ez csak szerintem felháborító?

Ez csak szerintem felháborító?

Figyelt kérdés

Tüdőszűrésre kell mennem diákmunka miatt. Olvastam a neten, hogy holnap több állami szervnél sem lesznek bent (nem tudom, miért), ezért felhívtam a tüdőszűrő állomást, ahová tartozom a lakhelyem szerint. Mondták, hogy teljesen felesleges bemennem, mert július 27-ig nem végeznek ilyen vizsgálatot. A röntgennél szintén ezt mondták, ezért felhívtam a megyei kórházat, ahol megcsinálják, de több, mint a dupláját kell fizetnek. plusz a buszköltség, így nagyjából 3000 forintomba kerül az egész mulatság, pusztán, mert a lakóhelyem szerinti állomáson egy hónapig nincsen semmi.

Ezt nevetségesnek tartom. Tényleg én vagyok hisztis és ez teljesen normális, vagy más számára is egy kicsit meredek ez a helyzet?

2016. jún. 30. 10:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Ami ingyen van, az ritkán olcsó.
2016. jún. 30. 10:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha a háziorvosod ír egy beutalót, akkor ingyenes.

Amúgy hol laksz?

Nálunk úgy van, h oda kell menni ahol végzik a szűrést (eddig 2-szer voltam, egyszer senki, másodszor 1 ember volt előttem), beadni a beutalót és rögtön meg is csinálják a szűrést, másnap meg lehet menni az eredményért.

Az elég gáz, h 1 hónapig nem csinálnak semmit. :/ 3000 Ft tényleg sok. De ha meg a meló miatt muszáj a papír, akkor sajnos nem lehet máshogy megoldani.

2016. jún. 30. 10:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Házidoki kérheti ha indokolt és akkor ingyenes. De van ahol tényleg nincs időpont, nem csinálnak. Abból kell kiindulni hogy van ahol 1 év a várólista egy szakrendelésre...

3000Ft még nem is sok összesen (az alkalmassági 7000Ft nálunk). Sajnos ha most kell akkor most kell, nincs mese.

Sajnos ez a magyar egészségügy, nincs elég pénz és hely semmire...

2016. jún. 30. 11:25
 4/5 A kérdező kommentje:

Csak munkához kellene, így a háziorvos nem ad beutalót.

Nevetséges, hogy fizeti az ember a TB-t és még így is pénzt kérnek érte.

Megértem, hogy van, ahol éveket kell várni a szakrendelésre, de ez nem az. Egy tüdőszűrés bruttó 5 perc, utánna csak aláírja a doki. Bár lassan kétlem, hogy látja-e orvos a leleteket...

2016. júl. 1. 07:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Igazad van és jogos a felháborodásod.Fizetjük a tb-t és még sem ingyenes a szolgáltatás,már ha sikerül igénybe venni.
2016. júl. 1. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!