Miért köhögök égett étolaj szagút?

válasza:Minden mást helyesen szaglok, igazából elég nagy pontossággal, ha mondjuk ínyenckedésről van szó (főzve ínyenckedő fajta vagyok, mielőtt valaki végtelen ciklusba keveredne az ínyenc szótól). Azt most lehet kihagynám, hogy fejen köhögjek valakit, és barátságosan rákérdezzek, milyen szaga volt... Ha fogadni kéne, nem arra tennék, hogy mit csinál, hanem hogy mennyi ideig néz értetlenül.
Az a fajta étolajszag egyébként, ami annál a lángososnál van, akihez belépsz zárt térbe. Kicsit hasonlít a távoli sűltkrumpli "üzemre" is, csak erősebb. Valamennyire olyan, mint a lerakódott olaj mondjuk egy fémsúrolón, csak annál sokkal halványabban, meg mutat valamit a sülő olajból is.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Hideg étolaj ment a szemembe, aggódjak? Vizes zsebkendővel kitörölgettem, de nem vagyok olyan helyen, hogy ki tudjam mosni. Tényleg elzárja az olajréteg a szem oxigénellátását?
Azt hallottam, hogy ha belemegy az ember fülébe egy bogár, étolajat kell csepegtetni bele, mert attól meghal és "kimegy".
Röviden: sültkrumplit akartunk csinálni, de ameddig én az emeleten játszottam az öcsémmel, addig az anyu kint beszélgetett a kerítésnél és mindketten elfelejtettük, hogy az olajat a tűzön hagytuk. Az égett olaj szagra figyeltem fel (amit mostanáig érzek), lementem és...
Mennyire hízlal az olaly?
Ha igen mikor,és mennyit kell belőle "enni"? Úgy értem reggel éhgyomorra,vagy akár most is lehet(még nem ebédeltem csak reggeliztem)?
A Jenő hozta ajándékba ő is kapta 6 üveggel, csak be volt rúgva és nem tudta megmondani hogy mire jó??
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!