Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Izzadás hatására viszket a...

Izzadás hatására viszket a bőröm. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mikor elkezdek futni, vagy bármit, ami izzadást vált ki, a bőröm elkezd viszketni mindenhol. De viszont, amikor már "régóta" izzadok, akkor ez a viszketés abbamarad. Meg kell jegyeznem, hogy száraz a bőröm. Mi lehet ennek az oka, és mik a teendők?
2011. máj. 2. 20:19
1 2 3
 11/22 MCSzTom válasza:
Sziasztok! Nekem is kb 1 éve kezdőtött. Először fogalmam sem volt hogy mi ez és hogy mitől viszkedem de aztán találtam össze függést.(ugyebár a melegtől) Egy csomót olvastam utána már külföldi oldalakon is és igazából semmi kézzelfoghatót nem igazán találtam ezekkel a tünetekkel kapcsolatban. Hasonló tünetet produkál a csalán kiütés vagy a hőkiütés de még a hisztamin túltengés is. Igazából a két kiütéses betegségnek nincs gyógymódja elvileg majd elmúlik ha jól karban van tartva a bőr. A hisztaminos probléma az pedig egy allergiás reakció aminek nem tudni különösebb okát. Én is erre gyanakszom mert nyár elött vettem be antihisztamint(cetirizin) és az egész nyárra eltűntette már úgy hogy nem is kelett bevennem. De most megint elő jött és viszont most nem használ a cetirizin. Szóval lehet hogy tényleg időszakos a viszkedés és nem hisztamin túltengés. Mert akkor a cetirizin enyhítené. Valószínűleg el vannak dugulva az izzadság mirigyeink így nem tud az izzadság feljönni a felszínre így a bőr alatt oszlik el ami ugye viszked és csíp az izzadságban levő só és egyéb dolgok miatt. Azért múlik el ha már régóta izzadsz mert a felgyülemlett izzadság átszakítja a mirigyeket így nem irritálja már. Persze ezek újra bedugulnak. Arra kell tehát megoldást találnunk hogy tartsuk szabadon az izzadságmirigyeink nyílásait.
2020. nov. 16. 23:14
 12/22 anonim válasza:
Valaki talált azóta valamilyen gyógymódot? Nekem egyik napról a másikra hirtelen kialakult roppant idegesítő főleg, hogy versenyszerűen sportolok...
2021. márc. 29. 19:35
 13/22 anonim válasza:
Sziasztok! Nekem is hasonló tüneteim vannak. Azt vettem észre, hogy ha izzadok és körülöttem fülledt a levegő akkor jön elő az írdatlan viszketés, friss levegőn kevésbé jelentkezik. a hőmérséklet nem igazán számít nálam. Korábban szteroidos kenőccsel enyhítettem, de idővel az csak rontott a bőr védekezőképességén, most nem használom már. Sokáig használtam és kialakult nálam a szteroidfüggőség (TSW - topical steroid withdrawal). Bővebb infót erről a www.itsan.org honlapon olvasható. Lehet nálam ez az érzékenység a TSW miatt is van. A vizet sem bírom, az is csípi, marja a bőrömet. Nem találtam még rá megoldást, de abba bízom ha a sztetroidmegvonási időszaknak a végén rendeződik az érzékenységem az izzadásra és a vízre.
2021. ápr. 8. 15:41
 14/22 anonim válasza:
Az előző vagyok. Nincs ekcémátok?
2021. ápr. 8. 15:45
 15/22 anonim ***** válasza:
Nekem semmilyen külső jele nincs a viszkető felületnek.
2021. ápr. 9. 00:27
 16/22 anonim válasza:
Én is ezzel küzdök. Viszont én csak nyáron, amikor kint is melegebb a levegő. Benti futógépen futok, és mindig kitárom az ablakot és így is sikítani tudnék, olyan idegesítő és nem is a legnagyobb melegben futok, hanem este. Eddig sem voltam túl sportos és most így adnék le pár kg-t, mert ezt végre tudnám kitartóan csinálni, de így nem megy és a futógép sem volt olcső. Tanácstalan vagyok.
2022. jún. 8. 19:37
 17/22 anonim válasza:

Sziasztok!

Ugyan ez a problémám. Én 2021 nyarán vettem észre, ha nedves a bőröm az izzadástól elkezdek mocskosul viszketni. A hátam és a mellkasom.

Hozzá teszem soha nem volt ilyen problémám, és fogalmam sincs ez egyik napról a másikra miért.Elkezdtem E-vitamint szedni akkor egy kis időre megszünt, de ujra előjött pedig most tél van.

Ha a hőhullámok elérnek viszketek. A bőröm száraznak mondható, így minden fürdés után testápolót is használok.

Tanácstalan vagyok mi lehet az ok amiért ettől kell szenvednem. Nagyon kellemetlen vezetés közben is dörzsölöm a hátam az üléstámlához.

2022. dec. 26. 19:23
 18/22 anonim válasza:
Sziasztok, én is szenvedek emiatt. Nálam úgy kezdődött, hogy fürdés után, amikor már megtörölköztem, kb. 30 percig olyan szinten viszketett a bőröm, hogy majd’ megőrültem. Utána a következő fürdés is nem jelentkezett. Aztán már nálam is a megizzadásokat követően is jött a szörnyű viszketés.
2023. aug. 20. 23:05
 19/22 anonim válasza:

Sajnos nekem is ugyanez a problémám, ha kimelegszik a testem apró tuszuras érzésem van és beindul a viszketes.

Először azt hittem valami étel okozza, de olvasva ezeket a jozzaszolasokat, és megfigyeltem magam, igazából a testem izzadasa váltja ki.

Ha valaki tud rá megoldást kérem segítsen.

Köszönöm.

2023. okt. 21. 11:57
 20/22 anonim válasza:

Sziasztok! Ugyan ez a problémám nekem is, már lassan 4 éve. Általában akkor jelentkezik ha hideg van, és minél hidegebb a környezetem annál rosszabb. Ezért főleg ősszel/télen jön elő, de nyáron is ha mondjuk kijövök a hideg vízből. Jártam bőrgyógyászaton is ezzel, nem sokat tudtak tenni.

Viszont azt hiszem, hogy sikerült találnom valami összefüggést, talán gyógymódot is. Ugyanis az előző télen nem jelentkezett ez a probléma, ritkán, alig érezhetően csak. Elkezdtem megvizsgálni, hogy mi volt más akkor mint most. 3 dolgot találtam amiben negatív változás következett be azóta. Rendszeres testmozgás elmaradása, fokozott stressz, egészségtelen táplálkozás.

Ezek alapján arra tippelek, hogy ezen tényezők egyike vagy együttese okozhatja ezt a szúró, viszkető érzést. Sajnos a fokozott stresszt nem tudom jelen élethelyzetben kikerülni, de az utóbbi kettőre újra odafigyelek, és kíváncsi leszek, hogy okoz-e valami javulást. Mindenképp jelezni fogom, ha érdemben sikerül javítani az állapotomon, hátha másnak is segít.

Az is érdekelne, hogy akik ilyet tapasztalnak azoknál fennáll-e ezen tényezők valamelyike vagy mindegyike?

2023. okt. 30. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!