Izzadás hatására viszket a bőröm. Mit tegyek?

Sziasztok!
Ugyan ez a problémám. Én 2021 nyarán vettem észre, ha nedves a bőröm az izzadástól elkezdek mocskosul viszketni. A hátam és a mellkasom.
Hozzá teszem soha nem volt ilyen problémám, és fogalmam sincs ez egyik napról a másikra miért.Elkezdtem E-vitamint szedni akkor egy kis időre megszünt, de ujra előjött pedig most tél van.
Ha a hőhullámok elérnek viszketek. A bőröm száraznak mondható, így minden fürdés után testápolót is használok.
Tanácstalan vagyok mi lehet az ok amiért ettől kell szenvednem. Nagyon kellemetlen vezetés közben is dörzsölöm a hátam az üléstámlához.
Sajnos nekem is ugyanez a problémám, ha kimelegszik a testem apró tuszuras érzésem van és beindul a viszketes.
Először azt hittem valami étel okozza, de olvasva ezeket a jozzaszolasokat, és megfigyeltem magam, igazából a testem izzadasa váltja ki.
Ha valaki tud rá megoldást kérem segítsen.
Köszönöm.
Sziasztok! Ugyan ez a problémám nekem is, már lassan 4 éve. Általában akkor jelentkezik ha hideg van, és minél hidegebb a környezetem annál rosszabb. Ezért főleg ősszel/télen jön elő, de nyáron is ha mondjuk kijövök a hideg vízből. Jártam bőrgyógyászaton is ezzel, nem sokat tudtak tenni.
Viszont azt hiszem, hogy sikerült találnom valami összefüggést, talán gyógymódot is. Ugyanis az előző télen nem jelentkezett ez a probléma, ritkán, alig érezhetően csak. Elkezdtem megvizsgálni, hogy mi volt más akkor mint most. 3 dolgot találtam amiben negatív változás következett be azóta. Rendszeres testmozgás elmaradása, fokozott stressz, egészségtelen táplálkozás.
Ezek alapján arra tippelek, hogy ezen tényezők egyike vagy együttese okozhatja ezt a szúró, viszkető érzést. Sajnos a fokozott stresszt nem tudom jelen élethelyzetben kikerülni, de az utóbbi kettőre újra odafigyelek, és kíváncsi leszek, hogy okoz-e valami javulást. Mindenképp jelezni fogom, ha érdemben sikerül javítani az állapotomon, hátha másnak is segít.
Az is érdekelne, hogy akik ilyet tapasztalnak azoknál fennáll-e ezen tényezők valamelyike vagy mindegyike?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!