Miért van az, hogy állandóan kattog/ropog a térdem?
Olyan idegesítő!
Például amikor tornázok, és a levegőben kinyújtom, folyamatosan kattog... guggoláskor szintén ... belül ropog valahol, nem konkrétan a térdem, hanem a combom tájékán valahol.
Nem fáj, de idegesítenek és frusztrálnak ezek a hangok :D + jó lenne tudni, hogy miért is van ez ...
Előre is köszönöm :)
16/L
A legegyszerübb esetben a térd azért ropog, mert az izületből buborékok szabadulnak fel. Ha az izületi tok megfeszül, az izületre ható nyomás lecsökken, és az oldott gázok kilépnek a folyadékból. Ez okozza a kattanó hangot. Ha ülőhelyzetből felállva, esetleg lépcsőzés közben 1-1 ropogó hangot hallat a térded, és ezt nem kíséri fájdalom, sem duzzanat, ebben az esetben az inak okozzák a kattanást. Az ín kicsit elmozdult az anatómiailag megszokott helyéről, ilyenkor az ín, és a csont érintkezése nyomán hallható a kattanó hang. A porclágyulás is kezdetben csak ropogó hangot hallat lépcsőzéskor, vagy felálláskor. Ebben az esetben a fáslizás javasolt.
Vagy lehet, hogy kevés a folyadék a térdízületedben és ez esetben nem biztos, hogy használ a guggolás, mert jobban kopik. Van erre valami gyógyszer, menj el a háziorvoshoz és kérd ki a tanácsát.
Kapcsolódó kérdések:
Kb 2-3 hónapja van, hogy minden nap 5-6 órán keresztül iszonyatosan melegem van. Mostmár mindenki kabátban jár, én meg rövid ujjú polóba. 165 centi vagyok, 53 kg, 18 éves lány. Lázam nincs olyankor, állandóan megmérem. Mondani is szokták, hogy eléggé meleg ilyenkor a...
Amióta elkezdődött a suli szinte mindig szellentek.. Büdöset és néha van,hogy hangosat is. Nagyon rossz és szégyellem bár senki nem tud róla. Mitől lehet? 15/L
Egyszerűen megőrülök már ettől...Kb. 20 percet gyalogoltam a szélben, és most összevissza tüsszögök, és percenként 2-3 zsepit elhasználok..És ez NEM megfázás, mert másnapra mindig elmúlik. Viszont baromi idegesítő és kellemetlen...mitől van ez, és mit lehet tenni ellene?
Rengetegszer fáj a torkom, lehet akár attól is?
Szedek gyógyszert (antiepileptikum), de még így is naponta fáj.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!