Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért félnek ilyen sokan a...

Miért félnek ilyen sokan a fogorvostól?

Figyelt kérdés

jan. 17. 09:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert sokszor fájdalommal jár a kezelés, és eléggé kiszolgáltatott, természetellene az állapot, hogy az ember szájában "túrkálnak".
jan. 17. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
Mert ott általában mindig kellemetlen és fájdalmas dolgok történnek.
jan. 17. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

1) Mert már a gyerekfogászaton is folyton megalázták.

2) Mert már a gyerekfogászaton is sokszor okoztak elviselhetetlen fájdalmat, mondván ilyen kis lyuknál/tejfognál nem kell érzéstelenítő vagy a szúrás volt fájdalmas.

3) Drága és időigényes.

4) A rendelőből kiszűrődő és az ottani hangok és eszközök középkori kínzókamra képét keltik.

5) Az időpontkéréstől a tényleges kezelésig csak szorong a páciens és ezer alkalma van rá, hogy meggondolja magát. Ahol/amikor kiküldik, amíg hatni kezd a zsibbasztó, ott a lidokainnal a szájában is megléphet a beteg.

jan. 17. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkori emlékek miatt én is félve mentem el tavaly augusztusban fogorvoshoz de aztán kellemes meglepetés ért. Azt nem mondom, hogy fájni nem fájt mert durván gyulladt foggal mentem el és lehettek akármennyire tapintatosak, nem lehetett megoldani, hogy ne fájjon de mégis maga az atmoszféra meg a kedves, betegcentrikus hozzáállás annyira pozitív volt, hogy egyáltalán nem érdekelt az a kis fájdalom és azóta nem is félek a fogorvostól.

Mondjuk ha húzásra mennék akkor azért be lennék tojva egy kicsit még most is de szerintem attól mindenki fél max van aki nem mutatja ki.

jan. 17. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az iskolafogászat volt, ami teljesen elriasztott. Felnőttként is rettegtem. De szerencsére találtam egy nagyon jó és nagyon kedves fogorvost, akitől már csak kicsit félek :D

Egyébként nem tudom, hogy iskolafogászaton miért történt ennyi borzalmas dolog. Direkt a szadistákat választották ki oda? Meg azokat, akik egy szemernyit se értenek a gyerekekhez?

jan. 17. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A magam nevében tudok csak nyilatkozni.

Az én félelmem, amit szerencsére már leküzdöttem, szörnyen ostoba dolog volt. Azért nem mertem elmenni, mert "mit fog gondolni, ha meglátja a fogaim". Nem tudom, miért alakult ki, de nagy hiba volt.

jan. 17. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én azért féltem egy jó ideig, mert gyerekkoromban kb a baltás gyilkos szintjén volt a helyi fogorvosunk. Érzéstelenítés nélkül húzott fogat, fúrt fogat stb. És EQ kb nulla volt. Azóta szerencsére találtam jó fogorvost és már egész jól bírom az egészet, de hosszú idő volt, mire sikerült leküzdenem a félelmemet.
jan. 17. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
69%
Gyerekkor. Az iskola vitt minket fogorvoshoz és fogszabályzót akart miközben gyönyörű a fogazatom. Szerencsémre anyámék kértek másodvéleményt, ahol a normális fogorvos megállapította, hogy távolról sem szorulok szabályozásra. De több osztálytársam fogát fájdalmas módon tömték meg húzták. És tényleg ilyen barbárok ezek a fogászok.
jan. 17. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
66%

Hármas!

A felsorolásodba 6. pontnak vegyük hozzá azt is, hogy mikor a szülő elhanyagolja gyermeke fogazatát, majd csak akkor viszi, mikor már komoly baj van vele, fel van dagadva az arca, napok óta komoly fájdalma van, és emiatt kényszerül az orvos egy életre szóló traumát okozni, mivel egy fájdalomban elfáradt gyermek, aki életében először találkozik fogorvossal, esetleg kis szerencsével valamelyik agyonművelt családtag jól halálra is rémítette szegény gyereket, hogy ami a fogászaton zajlik, az mészárszék, de ha az orvos nem tesz valamit, akkor a gyerek kórházba kerül, esetleg meg is hal. Nehéz úgy jó élményeket szerezni, ha az átlag magyar gyereket akkor viszik fogorvoshoz, amikor már fekete kirohadt csonkok vannak, és persze ki az első, aki egyéből védekezik ,meg rákeni a 4-5 éves gyerekre a disznóságot? A felnőtt szülő, aki szerint a 4 éves gyerek hibája, ha sok édességet eszik, ha nem mossa meg a fogát, ha retteg egy olyan szituációban, amit egyáltalán nem ismer és amiről az egyetlen ismerete, hogy fájdalommal kezdődik, mivel azért hozza el a szülő.

jan. 17. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Pontozzatok le, de én a fogorvostól félek a legkevésbé.

Ám gyerekkoromban nekem is olyan félelmeim voltak, mint a 6-osnak.

jan. 17. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!