Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan tudják elképzelni a...

Hogyan tudják elképzelni a COVID veszélyességét tagadók, hogy világméretű összeesküvés áldozatai vagyunk?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, a COVID mégis egy nátha.

Akkor hogyan tud az egész világ egyformán hazudni? Hogyan tudnak összefogni demokratikus, kevésbé demokratikus, egymással amúgy szemben álló országok? Hogyan tudnak legalább nagyjából egyetérteni a szükséges intézkedésekben (maszk boltban, maszk egyéb zárt térben, számok felfutásakor ez-az bezárása, kijárási tilalmak)?

Ha az egész egy színjáték, hogy létezik, hogy egyik állam se szólja el magát, nem lép ki belőle nyíltan?

Akinek elhunytak ismerősei, azok mind hazudnak?

Hazugság, hogy az össz halálozás mindenütt növekedett 2020-ban az előző évekhez képest?

Hogyan tudnak ennyi szakembert lefizetni?

Hogyan tudnak ennyi statisztikát meghamisítani?

Akinek több ismerőse is poszt-COVID-os, az hazudik? Vagy az ismerős hazudik, aki azt állítja, hogy az emeletre alig bír felmenni?

Tényleg veszélyes az összes oltás, de mégse robbant ki világméretű botrány? Holott ezerrel oltanak nagyon demokratikus államokban is.

Ha tényleg veszélyesek az oltások, akkor szerintetek direkt lehet? Különböző államok különböző technológiával készült oltásairól van szó.

Tényleg nem veszélyes a COVID, de engedi a világ, hogy elhalasszák, majd zárt kapuk mögött rendezzék az olimpiát?


Hogy van az, hogy az államok semmiben sem tudnak megegyezni soha, de most ebben össze tudtak fogni???


szept. 9. 14:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
szept. 9. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

A szektamentalitás a magyarázat.

[link]

szept. 9. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
77%

Egy szakember TEDX előadásának magyar nyelvű kivonata a témáról.


Sziasztok, a nevem David Eberhard. A stockholmi Prima Maria szenvedélybeteg-klinikán vagyok a személyzet vezetője. 1986 óta dolgozom pszichiátriával. Az elmúlt tizenhárom évben pedig a Stockholm megyei pszichiátriai sürgősségi csoportjának vagyok tagja, az utolsó öt évben személyzeti vezetője.

Összefoglalva elmondhatom, hogy egész felnőtt életemet egy pszichiátriai sürgősségi osztályon töltöttem. És ha ezt valaki megéli, olyan emberekkel fog találkozni, akiket a felfoghatatlanságon túl traumatizáltak. Találkozni fog olyanokkal, akik elvesztették összes gyermeküket, akiket megerőszakoltak, bántalmaztak, megkínoztak. Ha pszichiátriai sürgősségi ellátással dolgozik valaki, mindent, vagy szinte mindent látott már...

Ahelyett, hogy a többlet elhalálozást figyelnénk, amely az egyetlen releváns mutató, a média több mint egy éve csak a mindennapi haláleseteket sulykolja. Tehát talán nem is olyan furcsa, hogy az emberek azt gondolják, hogy ha megkapják a betegséget, akkor biztosan meghalnak...

De emberek állandóan halnak meg, ez összefügg azzal a ténnyel, hogy az emberek halandók. De a napi hírekben nem ezt halljuk.

A lakosságban az lesz az érzés, hogy semmi sincs kontroll alatt, ami a kockázatok túlértékelésére készteti őket. Azt látják, hogy biztos lezuhan a repülőgép, és ennek megfelelően járnak el. Ha minden nap sulykolod a halálesetek számát, az pánikot vált ki, és pontosan ez történt. Az egész világ így reagált az eseményekre, ahelyett, hogy releváns kockázatelemzést végeztek volna.

A kormányok világszerte teljes zárlatokat és kijárási tilalmat rendeltek el. A világ önkéntes szünetet tartott. És minél tovább tartott a járvány, annál drákóiabb intézkedéseket vezettek be a kormányok. És ebben furcsa versenyben, ahol erőt próbáltak mutatni, egyre több totalitárius törvényhozási intézkedést vezettek be, így próbálták magukat ébernek és erősnek feltüntetni.

Az adatokat figyelembe véve, a kormányok különböző lépései a Dunning Kruger-effektussal tudnánk legjobban megmagyarázni. A Dunning Kruger-effektus az a kognitív elfogultság, amikor tudatlan emberek, saját kompetenciájuk túlbecsülésével, súlyos hibákat követnek el. De ez nem lehet az egyetlen magyarázat a jelenségre, hiszen számos kimagaslóan képzett epidemiológus, akik nyilvánvalóan sokat tudnak az epidemiológiáról, hozzájárult a pánikkeltéshez.

A jelenség inkább azt az emberi alaptörvényét juttatja eszembe, amelyet Carlo Cipolla, az olasz gazdaságtörténész írt 1976-ban. Ebben a kis gyöngyszemben, Cipolla öt törvényt ír le az ostoba emberekkel kapcsolatban, amelyek sok társadalmi problémára magyarázatot adnak. Állítása szerint, az ostoba emberek száma nincs összefüggésben sem az iskolai végzettséggel, sem az IQ típusú intelligenciával.

Ostoba emberek fellelhetők mindenhol, még a Nobel-díjasok között is. Az ostoba embert az határozza meg, hogy cselekedetei mindig rossz és káros eredményekhez vezetnek, nem csak magára, de más emberek nézve is. A 0,2% körüli halálozási rátával rendelkező fertőzés túlbecsülése, és a korlátozások jelentős káros hatásainak figyelmen kívül hagyása, nem magyarázható meg más módon.

Gyerekek egész generációja, nem jár több mint egy éve iskolába. Miközben a vállalkozásokat ért rendkívül negatív gazdasági hatások, munkanélküliséget és a csődhullámokat okoztak. És a lakosságra gyakorolt mentális mellékhatások igazi mértékét még nem is kezdtük felmérni.

A „A biztonságfüggők országában” című könyvben, meghatároztam egy szindrómát, amelyet nemzeti pánik szindrómának neveztem el. Annak feltétele, hogy egy nemzetnél megállapítsuk ezt a betegséget, fellelhetőnek kell lenni a pánik és az elkerülő viselkedés tüneteinek.

Minél több a tünet, annál súlyosabban érintett egy adott ország. A szindrómát egy ördögi kör okozza, amely oka, hogy az emberek túlságosan félnek a haláltól. Ez bekorlátozza őket a valós veszélyek felmérésében és kezelésében. A nemzeti pánikszindrómában szenvedő országokban könnyen kialakulhat a biztonságfüggés szindróma. A biztonságfüggés szindrómában szenvedőknél jellemző, hogy egyre nagyobb biztonságra törekszenek, mivel egyre bizonytalanabbnak érzik magukat, annak ellenére, hogy a történelem legbiztonságosabb körülményei között élnek. És minél biztonságosabban élnek, annál több dolog tűnik ijesztőnek, mivel a valódi veszélyek nincsenek már igazán jelen. Minden valódi veszélytől, amelytől megszabadulnak, létrehoznak legalább tíz új veszélyt, melynek az lesz a következménye, hogy egyre több lesz a félelem.

De nem csak félni fognak, hanem nagy valószínűséggel el is lustulnak, beletörődnek a dolgokba és meghunyászkodnak. A legfontosabb, hogy a félő ember, nagyon könnyen irányítható, ezt látjuk most a pandémiá során is. A nemzeti pánikszindróma globális önkárosító magatartássá alakult.

De ne feledd, mindez csak a fejedben zajlik!

Ahhoz, hogy a társadalom egészségesen működjön, meg kell szüntetnünk a kockázatkerülést, és ésszerű, tudatos módon, szembenézni a kialakult helyzettel. Ne feledd, hogy a várható élettartam, a nyugati világban messze meghaladja a nyolcvan évet. Annak a valószínűsége, hogy egy olyan fertőzésbe halsz bele, amelynek halálozási aránya körülbelül 0,2%, elhanyagolható. Főleg ha nem tartozol semmilyen kockázati csoportba, akkor még ennél is alacsonyabb a kockázat.

És bármit is csinálsz, ne feledd, hogy az élet nem annak hosszáról, hanem minőségről szól!

Ha félelemben és elszigetelve élsz, akkor nincs értelme élni.

szept. 9. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én személy szerint úgy gondolom, hogy a covid egy módosult influenza. Létezik, a halottak valódiak, a vírus veszélyes, de NEM ANNYIRA veszélyes, hogy mindent le kell(ett) zárni miatta. A kormányok, és a hivatalos szervek, gyógyszergyárak túlháypolták az egészet, és bepánikoltatták az egész világot. Az meg már átverés, hogy az oltást úgy állították be, mintha attól halhatatlanná válnának a beoltottak. A lakosságra kiható szabályokat, törvényeket a vezetők hozzák, és tartatják be, és a saját érdekeik szerint hozzák meg. Kicsit olyan ez, mint amikor egy átlagos filmre azt mondják, hogy elképesztően jó, és az évszázad filmje. Pár embernek nem fog tetszeni, néhányat egyáltalán nem is érdekel, de a nagytöbbség tudatában az lesz, h ja, ez tényleg jó film volt, pedig lehet nem is látta.
szept. 9. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!