Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Van itt valaki akinek hisztami...

Van itt valaki akinek hisztamin intoleranciája van?

Figyelt kérdés
Egy kis eszmecserét szeretnék folytatni, mert kezdem feladni :( Fogalmam sincs mit ehetek és mennyit, mert ráadásul ez még nálam ételallergiával is párosul és ha esetleg volna valami amit ehetek, arra meg allergiás vagyok. Vagy mondhatnám fordítva: ha nem vagyok rá allergiás akkor sok benne a hisztamin. Nincs valami természetes anyag ami bontja a hisztamint? Esetleg olyan anyag ami segíti a diamilo-oxidáz termelődését?

2013. aug. 6. 19:19
 1/2 anonim válasza:
100%
Ez a hisztamin túlérzékenység trükkös dolog. Nekem is ezt állapították meg (a János Kórházban ingyen végeznek ételallergia vizsgálatot, ha valakit érdekel....). Nekem nem voltak bőrtüneteim, inkább emésztési problémáim és krónikus fáradtságom. Szóval, alapvetően gasztroenterológiai volt inkább a problémám. Igen, az mondjuk probléma, hogy megállapítják, hogy hisztamin intoleranciád van, 'oszt jónapot, kezdj vele valamit. Én is nézegettem oldalakat, de egyrészt mindegyik mást ír, másrészt van ami igaz rám, van ami nem, már ami a kajákat illeti, mert ez egyénfüggő. Szerintem, a banánt érdemes kerülni és a konzerv kajákat (ketchup, majonéz is ez a kategória), nem szabad a hűtőben sokáig tárolt ételt enni. Általában, friss ételeket kell fogyasztani. A hisztamin túlérzékenység tejallergiával is járhat (pl. nálam), így laktózmentesen étkezem. A péksütiket nem mindig bírom, de a kenyérrel nincs gondom. Mondjuk, a pászka a legjobb. A paradicsomot ősellenségként emlegetik, nincs problémám vele. Alapvetően az immunrendszert kell megerősíteni ahhoz, hogy csökkenjenek a tünetek és ha valakinek emésztési problémái vannak, akkor még pluszban az emésztőrendszerét is. Nekem ezt szerencsére természetes módon sikerült. Érdemes szedni a JutaVit multivitamint (tök olcsó és sokáig elég), mert van benne lactobacillus, így nem kell külön probiotikumot szedni. Minden nap eszem zabkorpát és ami legfontosabb: SZŐLŐMAG LISZTET. Én ettől lettem jobban, csodaszer. Utána elkezdtem még enni/inni csicsóka port és cikóriát. Az utóbbiakat a magas inulin tartalmuk miatt. Az inulin védi a bél nyálkahártyáját és segíti a tápanyagok felszívódását, ugyanis nálam B-vitamin és vashiány is kialakult korábban annak ellenére, hogy elég nagy dózisban szedtem mind a kettőt. Szóval, szerintem akkor jön elő bármilyen allergia vagy intolerancia (persze ezzel nem mondok újat), ha bekrepál az immunrendszer, annak meg sokszor a stressz az oka. Kerülni kell valahogy a stresszt (sport,...) és erősítgetni az immunrendszert, de ha lehet, természetes úton. Nem gyors a gyógyulás, nekem két évembe telt (többek között azért, mert a magyar egészségügyben minden lassan derül ki), de most jól vagyok. Jó gyógyulást mindenkinek!
2013. szept. 18. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
100%
Esetleg a Q10-koenzimmel is lehet kísérletezgetni, annak is lehet pozitív hatása a betegség szempontjából, mert szintén erősíti az immunrendszert és a bélrendszert is védi.
2013. szept. 18. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!