Mi lehet a baja a fejbőrömnek?
Az utóbbi 2-3 hónapban borzalmasan viszket 1-2 ponton a fejbőröm, hámlik, sebesedik és a vakarás miatt (gondolom), foltokban eltűnt onnan a haj (3-4 centis részen). Ez nem látszik, mivel nagyon hosszú a hajam, de fáj néha és olyan, mintha ki lenne száradva.
Próbáltam Boiderma sampont, de nem használt, olcsóbbat is, az sem. Egészen eddig semmi problémám nem volt a hajammal, most viszont majd' megőrülök.
Találkozott már valaki hasonlóval? Van esetleg valami tanácsotok?
A válaszokat előre is köszönöm!
20L
Szia. Hol jelentkezik ez a probléma a fejeden?
Mert nekem ugyanez a gondom és nekem elől szokott a homlokomnál. Hámlik, viszket, olyan mintha korpa lenne csak nagyobb darabokban. Valamikor van, valamikor nincs.
Nekem kb 1-2 éve kezdődött és 24 éves vagyok. Ha az a bajod mint nekem akkor sajnos nem tudsz ezzel mit csinálni mert eltűntetni nem fogo tudni és nem is múlik el mert ilyen a bőröd. :(
Én már beletörődtem :D
Olvass utána a neten: korpás szeborrea vagy szeborreás bőr esetleg szeborreás dermatitisz
Írnak rá a neten kátrány vagy kén tartalmú sampont elvileg az jó rá, én még nem próbáltam
Köszönöm a válaszokat!
Nekem a fülem mögött főként... Igazából már nagyon kiborít az egész. Erősen rámennek az idegeim. (Most is tanulnom kellene a holnapi vizsgámra, de egyszerűen nem megy)
Nem szeretnék beletörődni, mert foltokban tűnik el a derékig érő hajam, ami nem kellemes.
A bőrgyógyászaton 2 hónap múlvára kaptam időpontot, úgyhogy lehet marad a magán. Előtte még kipróbálok pár "csodasampont".
Mindenesetre érdemes kipróbálni a minden hajmosás utáni ecetes vizes öblítést:
1-1,5 liter vízhez fél-egy deci 10 %-os ecet, a hajmosás végeztével ezzel leöblíteni a hajat, aztán már semmi, víz se, csak kinyomkodni belőle a felesleget, és törülközőbe csavarni, majd levenni a törülközőt, és hagyni megszáradni magától, hajszárító nélkül. Az ecet semlegesíti a hajon maradt samponmaradékot, ami eleve jót tesz. Meg amúgy is sokkal könnyebben fésülhető lesz tőle a haj. Kondicionáló nélkül.
Második vagyok. Akkor sajnos ilyesmi problémád lesz amit leírtam :( Bár nekem szerencsére nem hullik a hajam.
Inkább menj el magánorvoshoz én azt mondom.
Nekem az arcomon is van ilyen sajnos és az sztk-s orvos annyit mondott rá hogy valami irritálja nem tudja mi. A magánorvos pedig ránézésre megmondta mi ez és akkor elmúlt, bár most ugye megint visszajött. Én is szenvedek ezzel de sajnos nekem ilyen a bőröm nem tudok mit csinálni.
Kívánom neked hogy múljon el :)
Köszönöm a válaszokat!
Az orvos azt mondta, hogy pikkelysömör és írt rá cseppet, meg kenőcsöt. Szedek vitamint a hajnövesztés miatt.
A tüneteim enyhültek, tehát lehet,használ a dolog :)
Én úgy tudom a pikkelysömör nem nagyon múlik el. Tuti az a baj?
Mit kaptál rá?
Az orvos ezt mondta. Igazából csak ezt tudom továbbadni :)
Egy Diprosalic nevű oldatot írt fel. Napi 2x használom és a 4. napon szinte teljesen eltűntek a "lerakódások". A kopasz foltok vannak már csak. Azok közül is az egyiken már kezd kinőni a haj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!